mirek55 Odesláno 18. února 2014 Nahlásit Odesláno 18. února 2014 Zdědil jsem částečně funkční (zastavují se) zlaté náramkové hodinky značky Poljot vyrobené v bývalém SSSR. Chtěl bych je prodat, ale jako starožitnost se nehodí a jako zlomové zlato je zatím prodávat nechci.Může mi, prosím, někdo poradit na koho se obrátit, protože tam kde jsem se ptal, mi doporučují jen to zlomové zlato. Mají tyto hodinky vůbec nějakou cenu jako takové? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
gougy Odesláno 18. února 2014 Nahlásit Odesláno 18. února 2014 jestli je to dědictví, nechal bych je přeleštit a opravit a nosil.. Protože peníze, co za ně utržíš, jsou dost malé a památka to může být fajn.. Ale to je odpověď od někoho, kdo má k hodinkám vztah, třeba to vdíš jinak
Karlos Odesláno 18. února 2014 Nahlásit Odesláno 18. února 2014 A to já bych je ani neleštil. Je to zbytečný úběr materiálu.Mirek: Toto fórum je velice přátelské, nikoliv soupeřivé, takže určitě pochopíš, že diskuzím o cenách se zdejší gentlemani taktně vyhýbají.
OLine Odesláno 18. února 2014 Nahlásit Odesláno 18. února 2014 Zdědil si je? Tak jim dej péči. Strojek vyčistit u hodiináře. Pouzdro nevadí, zlato je zlato. A to hlavní je zachovat celý kus. Protože, asi myslíš jen na přítomné statky a stavy, neřeš je. Opravdu se postarej o strojek a nech je dalším generacím.
Onipep Odesláno 18. února 2014 Nahlásit Odesláno 18. února 2014 Pokud v tom nejsou nějaké finanční problémy, tak je určitě nech pro další generace?!Nebo je dej na aukro a cenu zjistíš dle příhozů?!Za mě ochránit proti vlhku a strčit do šuplete, nebo opravit a svátečně ponosit
odjinud Odesláno 18. února 2014 Nahlásit Odesláno 18. února 2014 Podle fotek jsem asi barvoslepý, ale budu věřit, že ten punc je zlato a ne stříbro :-)Objektivní (prodejní) cenu ty hodinky mají pouze co se zlata týče. Jako celek nic moc, je to ruský shit za pár stovek (pokud by byl nezlatý).Pokud ti ta osoba nebyla vyloženě nemilá, doporučuji to, co psali kolegové - nechat opravit strojek (nebo vyměnit) a dát do šuplíku.Zlatý hodinky koneckonců nemá každý.
Návštěvník eloga Odesláno 21. února 2014 Nahlásit Odesláno 21. února 2014 Zlaté poljoty,název mne zaujal, poljoty mám též v několika kusech, tak se k tématu pokusím něco též sdělit. Poljoty retro jsou mnou celkem sledované, lecos jsem prohlédl, viděl i přečetl. Jak tu píší kolegové, rozhodně, je-li to opravdu zlato, za to nebude balík peněz, který by stál za to. A to ani v případě že jsou to skutečně zlaté ruské hodinky v ryzosti 14 karátů, bohužel jen s běžným strojkem, jako odměna pro úderníky a zaloužilé členy strany Lenina..O barvosleposti jsem na moment zauvažoval také, punc ukazuje 583, jestli dobře čtu, zlato 14 kar.Co sem viděl zatím ruské zlaté v této úrovni, tak jejich barva šla více do červena, takový měděný nádech, dáno tím zbytkovým kovem ve slitině, měď tam bude převažovat. Mají ji v Rusku i ve zlatých více než dost. Stříbro by bylo minimálně s puncem o vyjádření 900. Možná to tam je i napsáno, ale nedá se to pořádně dedukovat, fotky by to chtělo detailnější. I takové, kde zlato pláště bude skutečně viditelné, takhle se o tom můžeme jen dohadovat. V každém případě mám spíše dojem, že se jedná o nějakou skládačku nebo opravu s výměnou za jiný strojek a ciferník. Na aukcích vypadají hodinky ruské provenience ve zlatém provedení poněkud hodně jinak, skoro jako na "šlechtické" úrovni. Tenhle model - 17 kamněj, tedy 17 rubínový stroj běžných parametrů bych na uložení do zlatého pouzdra nikdy nehádal.Ovšem je třeba připustit, že v CCCP bylo a je stále ještě možné vše i to co nám přijde na hlavu, takže teoretická možnost, že to je původní nemusí být nesprávná. To se ovšem dá nejlépe dopátrat v rodině původního majitele a dalších případných nositelů.*V každém případě to může být zajímavý exemplář, ale ten Back moc na zlato nevypadá. Takže jsem docela zvědav na další informace případně lepší obrázky. Děkuji za zajímavý námět k přemýšlení.**eloga
Onipep Odesláno 21. února 2014 Nahlásit Odesláno 21. února 2014 O tom,že máš v ruce zlaté hodinky nemusíš pochybovat.Na ruském aukru Molotok jsou tyto celkem často !!A různý jiný ve zlatě.Jinak bejvaj i ve žlutém zlatě a někdy i v černým cifru.
anthony.rex Odesláno 8. března 2014 Nahlásit Odesláno 8. března 2014 U těchto ruských modelů je bohužel škoda, že mají jen cenu zlata, nemá smysl je prodávat zvlášť pokud k nim máš svou historii, spíše bych si je nechal jako oblekovky
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se