Přejít na obsah

M63 a M63XL- Cobalt Chromium case

Vit

Doporučené příspěvky

.....

Jeste ze mam wolfram karbid na svych M20. 

Vidím to také tak.

LT ustoupil ne proto, že by byl wolframkarbid špatný, ale proto, že je ta výroba problematická a zmetkovitá.

Našli si materiál, který není v hodinkové branži profláklý (=exkluzivní).

TENTO NÁZOR JE MOJE DEDUKCE. (Robert ví určitě víc)

No a kdyz uz si tu tak placam jatra, tak bych jeste chtel rict, ze udelat LT 44mm hodinky v damasteelu a modrou luminescenci a CF cifrem, uvnitr s automatickou etou, mozna i pruhled na dynko, tak se rovnou hlasim jako prvni s predobjednavkou. 

Co ty na to Robert?  :rolleyes:

Podle me limitka jak vysita, co ty na to Vite? :)

Nechám mluvit Roberta, ale myslím, že na takto malém fóru jako je naše je jedinou cestou najít si nějaký prodávaný model a vyměnit číselník, ručky, pouzdro, popř. korunku.

S přípravou bronzové limitky jsem strávil hodně času, dokonce byl hlad po menších bronzových hodinkách, ale nakonec se to stejně pro malý počet zájemců neuskutečnilo.

Upraveno uživatelem Vit
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 43
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

O bronzove limitce limitce samozrejme vim, mel jsem na mysli pouzit treba konkretne M pouzdro a korunku i dynko z oceli, vyroba by byla naprosto stejna, na stejnych masinach, jen misto nerez oceli by se pouzil nerez dasek, tj, naprosto stejny postup, skoro stejny material, jen ve finisi by se pridal lept a fertig.

K tomu pouzit stavajici ciselnik a rucky i ETU. Zadna nove vyroba neceho, nebo novy typ, vse ze stavajicich soucastek a zpusobu obrabeni ocelovych pouzder.

Urcite by to slo bez vetsich porodnich bolesti, pouzit misto nerezu, nejaky nerez damasek.

Je to proste jen napad................

O bronzove limitce limitce samozrejme vim, mel jsem na mysli pouzit treba konkretne M pouzdro a korunku i dynko z oceli, vyroba by byla naprosto stejna, na stejnych masinach, jen misto nerez oceli by se pouzil nerez dasek, tj, naprosto stejny postup, skoro stejny material, jen ve finisi by se pridal lept a fertig. K tomu pouzit stavajici ciselnik a rucky i ETU. Zadna nove vyroba neceho, nebo novy typ, vse ze stavajicich soucastek a zpusobu obrabeni ocelovych pouzder. Urcite by to slo bez vetsich porodnich bolesti, pouzit misto nerezu, nejaky nerez damasek. Je to proste jen napad................

Upraveno uživatelem samael
Odkaz ke komentáři

O bronzove limitce limitce samozrejme vim, mel jsem na mysli pouzit treba konkretne M pouzdro a korunku i dynko z oceli, vyroba by byla naprosto stejna, na stejnych masinach, jen misto nerez oceli by se pouzil nerez dasek, tj, naprosto stejny postup, skoro stejny material, jen ve finisi by se pridal lept a fertig. K tomu pouzit stavajici ciselnik a rucky i ETU. Zadna nove vyroba neceho, nebo novy typ, vse ze stavajicich soucastek a zpusobu obrabeni ocelovych pouzder. Urcite by to slo bez vetsich porodnich bolesti, pouzit misto nerezu, nejaky nerez damasek. Je to proste jen napad................

To zní reálně.

Probral jsem to s kamarádem, který má zkušenosti s noži a říkal, že by to nemusel být problém, pokud se použije nerezový damašek, tak to nebude ani rezavět.

Pokud chceš použít ETU, napadá mě řada V1, která ji má a má také zajímavý tvar pouzdra.

Odkaz ke komentáři

JJ V serie me taky napadla, navic by v damasku dostalo pouzdro uplne jiny nadech, uz by to nebyla zadna tuctovka, jen bych u nich zmenil jednu vec, zrusil bych cislice 12 a 6 a nahradil indexem jako u 3 a 9 ky, s daskem uz by se to podle me moc mlatilo. Sup s nima na kuzi a jedem.

A takovej Chad Nichols ma super dasky. Nebo Schnaider v rakousich a urcite i u nas dela nekdo nerezovej.

Jenze to ze by se libili me asi jaksi jeste nestaci ze..........

Upraveno uživatelem samael
Odkaz ke komentáři

A asi posledni co bych k tomu dodal je, ze damasek se samozrejme nemusi leptat cely, casti pouzdra, dynka i korunky, kde je zadouci, aby byly lestene, nebo jinak hladke, nebo zavitove se natrou krycim lakem a lept a zvrasnena struktura dasku bude pouze na odkryte casti pro vizualizaci, tj timto se zaruci opet bez problemu wr 100 m. Co vice dodat.  :)

Snad jeste ze existuje moznost i nerez dasku hodit tepelnou upravou, zihanim do kovove barvy. temne modra, fialova......

Odkaz ke komentáři

A asi posledni co bych k tomu dodal je, ze damasek se samozrejme nemusi leptat cely, casti pouzdra, dynka i korunky, kde je zadouci, aby byly lestene, nebo jinak hladke, nebo zavitove se natrou krycim lakem a lept a zvrasnena struktura dasku bude pouze na odkryte casti pro vizualizaci, tj timto se zaruci opet bez problemu wr 100 m. Co vice dodat.  :)

Snad jeste ze existuje moznost i nerez dasku hodit tepelnou upravou, zihanim do kovove barvy. temne modra, fialova......

Na to jsem také myslel, luneta stejná jako teď, pouzdro z damašku, jehož jedna část (jeden kov) by byl do modra, bílý nebo luminiscenční číselník, modřené ručky ....

Odkaz ke komentáři

Na to jsem také myslel, luneta stejná jako teď, pouzdro z damašku, jehož jedna část (jeden kov) by byl do modra, bílý nebo luminiscenční číselník, modřené ručky ....

To bych se také nechal přemluvit :-)

Odkaz ke komentáři

No tak ted uz jen co na to Robert, posleze co na to LT, pak zda by se toho opet jako limitky ujal Vit a muzeme smele lakat dalsi divaky  :lol2:

A dost drze a smele bych si vzal cislo 1  :baby:

no to by asi bylo hodně drzé, číslo 1 bych nechal Vítovi :-)

A mně stačí číslo 3 :-)

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Omlouvám se za pozdní reakci, ale až teď se nám podařilo s Robertem spojit.

Pokusím se zajistit nějakou vizualizaci.

(uvidím, zda se mi to podaří, 3D model nemám, takže z fotky, což neumím a budu se muset domluvit s nějakým designerem).

Odkaz ke komentáři

OK, OK, tak jsem zvedav, jestli tahle limitka nakonec klapne, kdyz uz jsme tri zajemci  :rolleyes:

takže pořadí zatím je:

1. Samael

2. Vit

3. Brnakp

:guitar:  :oneeyed02:

Tedy spise doufam, ze toto klapne....

Ted bez vtipku. Vite, ma to tedy sanci na uspech? Bude se zakladat samostatne vlakno ohledne tohoto napadu? Coze tedy na to Robert, potazmo LT?

Odkaz ke komentáři

OK, OK, tak jsem zvedav, jestli tahle limitka nakonec klapne, kdyz uz jsme tri zajemci  :rolleyes:

To není moc, ale třeba časem...

:whistling:

Tedy spise doufam, ze toto klapne....

Ted bez vtipku. Vite, ma to tedy sanci na uspech? Bude se zakladat samostatne vlakno ohledne tohoto napadu? Coze tedy na to Robert, potazmo LT?

Uvidíme, Robert chce vidět, jak by to mohlo vypadat a uvidíme, co na to USAci.

Pokud se budu hrát (zajišťovat) s vizualizací, tak vlákno založím.

Upraveno uživatelem Vit
Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Vrátím se zpět k tématu - kobalt.

Předevčírem jsem měl možnost vyzkoušet menší i větší verzi a musím říct, že to pouzdro vypadá v reálu lépe než na promo fotkách.

(myslím tvar)

Odstín je mírně do bíla, ale pokud bych o tom nevěděl, asi bych materiál pokládal za ocel.

Na focení jsem měl asi 20 minut, už byla skoro tma, takže nic moc.

Hodinky jsou na ruce s obvodem 17,5cm.

Díky menšímu číselníku sedí lépe zejména na menších zápěstích (srovnávám s modelem M8).

post-1538-0-92566900-1400328046_thumb.jpg

post-1538-0-80370700-1400328048_thumb.jpg

post-1538-0-63609900-1400328050_thumb.jpg

post-1538-0-63259900-1400328051_thumb.jpg

post-1538-0-98551600-1400328052_thumb.jpg

post-1538-0-29740500-1400328054_thumb.jpg

post-1538-0-98950000-1400328055_thumb.jpg

post-1538-0-73486300-1400328057_thumb.jpg

post-1538-0-22330400-1400328059_thumb.jpg

post-1538-0-08186100-1400328060_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Možná máš v jádru pravdu, ale vyvíjel jsi někdy něco?

Zkusil jsi někdy udělat výkres včetně tolerancí, podepsat se pod něj a zaplatit si výrobu 100ks, s tím, že neseš riziko, že se něco nepovede?

Začnu tím, že asi nejsem objektivní, protože je mi tato značka sympatická, a to natolik, že jsem neváhal koupit si od ní dva modely a třetí mám na cestě.

Rýpat se dá do čehokoliv, i na hodinkách za statisíce se dají najít mouchy.

Na LT se mi líbí to, že se nebojí riskovat, i přesto, že by se mohli ohánět pouze luminiscencí (která se stala základem značky), neusnuli na vavřínech a hledají stále něco nového (strojky, pouzdra, číselníky), inteznivně komunikují se zákazníky atd.

Za cenu okolo 1k Eur nabízejí jiné firmy pouze různé modifikace masově vyráběných strojků a ocelových pouzder.

Ano jsou jistě značky, které mají hitech pouzdra umí lépe (Hublot), ale koupíš jejich produkty za srovnatelnou cenu?

Nepochopil jsem, co tím myslíš.

Navíc LT poskytuje záruky a pak je i neprodleně plní, konkrétně jsem řešil uvolněnou korunku výměna nebyl žádný problém. Jednání férové a rychlé.

Super parta lidí, fandím jim.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...