Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Na titanu nebo třeba hliníku to nechce držet.Tenhle problém jsme se známým řešili použitím tmelu a na něj až potom barvu.Nakonec se to "upeklo" v troubě(samozřejmě rozumně).

Je to hrozná práce,trvá dlouho a výsledek záleží na pečlivosti a trpělivosti.Až na potřetí se to povedlo jakž takž.

Ještě dodám že se jednalo hodinky Sector a indexy byli plastické - vytlačené.Tmel a barva běžná na auta.

Odesláno

Myslel jsem si,že to nebude jen tak.Na starých Citizenech jsem si dělal lumi bod na tachymetru,luneta byla nějaká plastová či z podobného materiálu.Vydržel tam vždy několik měsíců,ale o nic nešlo,tady je těch indexů víc a také to samozřejmě nejsou hodinky u kterých bych se žádných pokusů nedopouštěl,rozmyslim jestli není jednoduší barvu indexů odstranit úplně,jako je tomu třeba u béček.V tý troubě to nepopraskalo?Asi bude těžký odhadnout kdy ještě jo a kdy skončit.Děkuju za popis.Promyslim to.

Odesláno

Tím pečením mám na mysli teplotu tak 60-80 stupňů,takže jen tak lehce podráždit půl hodiny.A byla to samotná luneta.

Úplný odstranění barvy je asi nejednoduší způsob.   

Odesláno (upraveno)

Tak jsem začal odstraňovat barvu z indexů,to zní docela dobře,ve skutečnosti sedim a drápu indexy párátkem,skvělá věc takový párátko,tuhle lunetu nedrápe a podle toho jak jdou indexy provedené ve výrobě dolu,přestávám věřit,že tam bude cokoli držet.Doma sem šoupnu fotku,jak jsem psal,žádný zázraky,na kterých by se nedaly dělat pokusy,ale i tak asi nejlepší out doory co jsem kdy měl,Oceanusy,v Koscomu byly za- teď nevim,13 nebo 15.Safír je skvělej.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Vydrželo to dva roky než si kolega pořídil něco jiného.Loupat se to neloupalo ale trochu odřený indexy byly od běžného nošení.Ta barva v podstatě nepřesahovala povrch lunety.A ještě se trochu změnil odstín barev,prostě začala blednout.

Při "vypalování" jsme měli největší strach aby se nezničil lumibod ale dopadlo to dobře.

Odstranění té staré barvy proběhlo pomocí mini drátěného kartáče - vypadá jak kartáček na zuby.Odmaštění pak isopropylalkoholem. 

Odesláno

Díky,starý indexy už mám dole,barvu měly modrou,černá by jim slušela víc,ale holý to nevypadá špatně,díky tomu,že indexy jsou přesné a docela hluboké,běžná čitelnost nijak neutrpěla.Dám tomu oddychovej čas a jestli se budu nudit vlítnu na to.Díky za rady.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Jestli má něco kolega HB63,nevím,budeš se muset obrátit na něj,moje renovace zatím nijak nepokračuje,není čas,no a odstraněním barvy z indexů stav nevypadá tak zle.Stejně ale leží v polici.Uvidíme,popisovaný postup není zas tak jednoduchý.Chce to klid,čas a trpělivost a samozřejmě i šikovnost.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...