Přejít na obsah

Prim Sport 1 automatic

Doporučené příspěvky

Mischo, zeptám se blbě, pac tomu prd rozumím, bude tedy potřeba dodat stroj 68.4 a stroj 96? A má bejt třeba ta šedesátosmička už "udělaná"? Pomalu bych to začal řešit, pač tu 96 ještě ani nemám...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potvrzuji převzetí vzorkovníku Pantone od eldee, zítra ho straspolovi za mírně nadstandardní poplatek ukážu a za jedno kafe zapůjčím....

Ohledně strojů: každý by měl mít k dispozici 68.4 a 96, oba funkční, nečištěné. Je třeba vzít z kal. 68.4 základovou plotnu včetně kalendářního ústrojí, na ní demontovat/ odvrtat jeden překážející čep se závitem na šroubek. Pérovník s pérem včetně kluzné spojky, všechna kola, setrvačka a celý segment automatického nátahu je z kal. 96. Tyto všechny díly vyčistím, namažu a seřídím, chod mohu zkontrolovat na vibrografu, ale nějakou superpřesnost neočekávejte, závisí na opotřebovanosti. V případě, že některé díly budou příliš jeté, po dohodě je nahradíme jinými. Protože užité díly nejsou úplně ideálně výškově spasovatelné /alespoň u toho kusu, který je již hotov/, je třeba použít distanční podložky, aby vše běhalo tak, jak má. Pro ty, kteří by chtěli využít mé služby nabízím cenu 1200 Kč za celou operaci. Dobrodruzi, a zruční kutilové  se do toho mohou pustit sami, vyhledat službu nějakého šikovného a trpělivého hodináře v místě bydliště by po vysvětlení co po něm chcete také nemuselo být bez úspěchu.

Odkaz ke komentáři

Potvrzuji převzetí vzorkovníku Pantone od eldee, zítra ho straspolovi za mírně nadstandardní poplatek ukážu a za jedno kafe zapůjčím....

Ohledně strojů: každý by měl mít k dispozici 68.4 a 96, oba funkční, nečištěné. Je třeba vzít z kal. 68.4 základovou plotnu včetně kalendářního ústrojí, na ní demontovat/ odvrtat jeden překážející čep se závitem na šroubek. Pérovník s pérem včetně kluzné spojky, všechna kola, setrvačka a celý segment automatického nátahu je z kal. 96. Tyto všechny díly vyčistím, namažu a seřídím, chod mohu zkontrolovat na vibrografu, ale nějakou superpřesnost neočekávejte, závisí na opotřebovanosti. V případě, že některé díly budou příliš jeté, po dohodě je nahradíme jinými. Protože užité díly nejsou úplně ideálně výškově spasovatelné /alespoň u toho kusu, který je již hotov/, je třeba použít distanční podložky, aby vše běhalo tak, jak má. Pro ty, kteří by chtěli využít mé služby nabízím cenu 1200 Kč za celou operaci. Dobrodruzi, a zruční kutilové  se do toho mohou pustit sami, vyhledat službu nějakého šikovného a trpělivého hodináře v místě bydliště by po vysvětlení co po něm chcete také nemuselo být bez úspěchu.

Vzhledem k tomu, že jsi to už dělal a ten stoj je bez chyby, udělám to zase u Tebe. Na stavu 68.4 asi zas tak moc nesejde, ale 96 musí být opravdu v dobrém stavu, je to tak?

Upraveno uživatelem straspol
Odkaz ke komentáři

Asi bych to zkusil sám, ale jsem totálně v řiti s časem, tak tě o to požádám. Navíc ti přidám krabičku vraků kalibru 96, aby jsi měl nějaké ty díly navíc. Já si asi později alespoň ubastlím kalibr 66 do automatu, abych trochu pošťouchl Strášu.

Já si žádný patentový nároky nedělám, ale musíš se pak pochlubit  :cheers: 

Odkaz ke komentáři

Zdravim Mischo, neni treba zkouset vymyslene. Urcite budu poptavat tebe.

Odkaz ke komentáři

Ano, 96ka by měla být v pořádku, hlídejte hlavně odlučovač samonátahu, jestli správně funguje, také péro, jestli při ručním nátahu nepřeskakuje, není prasklé, ještě jsem zapomněl na setrvačku a můstek setrvačky. to je také z kal. 96, Můstek z 68 je tvarem jiný a rotor samonátahu o něj škrtá, samotná setrvačka je pak také jiná...

Odkaz ke komentáři

Vážení, aktualizuji seznam účastníků.  Vzhledem k vysokému počtu náhradníků jsem pro rozšíření naší limitky na 20 kusů.

1   financ
2   Sect
3   Mischa
4   baza
5   Zmizík
6   Tittus
7   Decebal
8   Borodov
9   Ricous
10 Kerob
11 Mirek
12 Straspol
13 Honza.Manta
14 Jovani
15 Nodus

16. Lamiczka

17. MaraThon

18. xjr1

19 Vlasta

20 eldee

Odkaz ke komentáři

Převzal jsem včera vzorník a jedna z barev mě opravdu ,,dostala".  Ještě na to ale musím vidět na sluníčku odpoledne.  Předběžným vítězem je u mne odstín Pantone ZOPM-C  C:100.0  M:0.0

Ale je jich tam taky několik podobných  :cigar:

Odkaz ke komentáři

To jsem zvědavý, kde to sluníčko vezmeš.

KU..A, nojo, nevyšlo. Dnes tel s paní Krskovou. Pošle nám na prodejnu aktuální vzorník a já se tam stavím mrknout snad ještě o víkendu. Kdo jste z Prahy, stavte se tam taky, ať vidíte barvu v reálu. Ten vzorník ze kterého jsem předtím vybíral je osmnáct let starej :suicide_anim:  neberte to prosím v potaz.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

nasel jsem prevodnik CMYK na Pantone, ale dle tveho vzoru mi vyjizdi "uchylne" modra...

http://ngin.de/cmyk2pantone/index.php?c=100&m=0&y=0&k=0&hits=10

Udelej, pls, fotecku ze vzorniku... i my jsme zvedavy

Evidentně tam chybí zbytek složení barvy, třeba C:100, M:15, Y:100, K:70

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...