milan.w Odesláno 21. června 2014 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2014 Pokud nejsi hodinář anebo to není tvé hobby, tak bych do toho vůbec nelezl. Hodinky do 5 tisíc jsou bezúdržbové. Dokud šlapou, je to OK, jak přestanou chodit, tak se koupí lepší a dražší. Ale vážně, pokud nenastane nějaký malér, tak tam není o co pečovat. Než jim skončí záruka, budeš mít stejně nějaké úplně jiné hodinky. Děkuju za informace, jen doufam že vydrží trochu delší dobu než jen dva roky
boroevic Odesláno 21. června 2014 Nahlásit Odesláno 21. června 2014 Pokud si nezablokuješ přístup na tohle fórum, tak silně pochybuji o tom, že bys dva roky vydržel s jedinými Už proto, že pro spoustu lidí tady byly tohle první "lepší" hodinky.... Ale vybral sis dobře, tyhle se dají vzít ke kraťasům i k obleku.
gerber Odesláno 25. června 2014 Nahlásit Odesláno 25. června 2014 Tak jsem se po několika týdnech konečně rozhoupal. Viděl jsem snad stovky hodinek, přečetl desítky hodnocení, zkušeností a rad, mockrát probral v hlavě jak to mám aktuálně s automaty vs. quartz. Jsem nováček, takže jistě sami uhodnete výsledek :-) Zde na fóru mi utekly jedny Citizeny co se mi moc líbí. Zkoušel jsem i v kamenných obchodech, jak které sedí na ruce až zbyly dvě značky: Wenger a Citizen. Od první značky typ Sea Force a od Citizen BN0100-51E Eco-Drive Promaster Diver. Nakonec jsem se rozhodl pro Citizeny a čas ukáže, jestli to byla správná volba. Poslední kapkou při výběru byla skutečnost, že Citizeny se mi prostě na tahu líbí víc a i když Wengery s kaučukovým páskem seděly na ruce výborně, s tahem se mi zase tolik nelíbily a já je budu nosit víc do práce než ven. Cenově jsou na tom stejně, takže ani tohle nebyla v rozhodování pomůcka... Pokud se vám někomu zdá, že byste měli k mému výběru co říct, budu jen rád. Každý, i negativní, názor je vítán. Díky. http://www.hodinkywenger.cz/wenger-sea-force-01.0641.103/http://tiphodinky.cz/citizen/citizen-bn0100-51e-eco-drive-promaster-diver.html
jakub.nov Odesláno 26. června 2014 Nahlásit Odesláno 26. června 2014 Zdravím,podívejte se na stránky aaa-hodinky.cz. Mají tam opravdu hodně typů hodinek. Určitě si tam nějaké vyberete přesně jako já .
Jiří Štencek Odesláno 27. června 2014 Nahlásit Odesláno 27. června 2014 U těch Wengerů jenom doplním, že mají navíc safírové sklíčko. A co se týče tahu, tak je možné na ně hodit i tah z Wenger Squadron a vypadají pak ještě lépe Tady na fóru se i prodávaly (fotky už jsou ale bohužel pryč). Tah ze Squadronů si můžeš prohlédnout tady. Jinak přeju ať se Citizeny líbí a dobře slouží! Pocit na ruce je při výběru vždycky dost důležitý, takže je dobře že vyhrály
gerber Odesláno 27. června 2014 Nahlásit Odesláno 27. června 2014 U těch Wengerů jenom doplním, že mají navíc safírové sklíčko. A co se týče tahu, tak je možné na ně hodit i tah z Wenger Squadron a vypadají pak ještě lépe Tady na fóru se i prodávaly (fotky už jsou ale bohužel pryč). Tah ze Squadronů si můžeš prohlédnout tady. Jinak přeju ať se Citizeny líbí a dobře slouží! Pocit na ruce je při výběru vždycky dost důležitý, takže je dobře že vyhrály dík za info, bylo to o prsa, ale Wengery se mi i tak líbí...
gerber Odesláno 13. července 2014 Nahlásit Odesláno 13. července 2014 Dokonáno jest. Mám koupeno. Více ke zhlédnutí zde: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/74346-citizen-bn0100-51e-eco-drive-promaster-diver/
roxtidy Odesláno 18. července 2014 Nahlásit Odesláno 18. července 2014 (upraveno) Ahoj,nechci zakládat nové téma. Sháním hodinky ideálně v cenové relaci cca 5-7tis. Hodně se mi líbí Seiko SNDD85P1 nebo Tissot T044.614.21.051.00 (ale ty už jsou pro mě moc drahé). Seiko mají bohužel průměr pouzdra 43mm a to je pro mě málo. Mám 195cm/114kg a přes zápěstí 20cm, mohutnější ruce, takže sháním něco přiměřeně velkého.Dokázal by někdo kdo má větší přehled poradit něco slušného? Chtěl bych se vyhnout minerálnímu sklíčku a quartz strojek by nebyl problém. Předem Vám děkuji za tipy. Upraveno 18. července 2014 uživatelem roxtidy
boroevic Odesláno 18. července 2014 Nahlásit Odesláno 18. července 2014 Určitě chválím, že máš zájem o kvalitní hodinky, a že jsi nesáhnul po prvních Invictách, co Ti přišly do cesty Jenom prosím tě zvaž vkusnost vybraných hodinek.... Preferuješ dost výrazný design, který bude s velkým průměrem (min. 47 mm) působí nejspíš dost "kolotočářsky". Pokud máš skutečně velkou ruku (i když zase 20 cm není nějaký extrém) a trváš na velkých hodinkách, tak zvaž nějaký letecký model, kde je velký průměr historicky daný. Budeš je nosit jenom k tričku nebo i k jiným příležitostem? Co třeba tohle? http://www.chrono24.cz/zenowatchbasel/navigator-ng-chronograph-blue--id1760684.htm?SEARCHSTATS_BRAND_ID=&SEARCHSTATS_MATERIAL_ID=&SEARCH_REGION_ID=&STARTSEARCH=Hledat&braceletMaterial=&caseMaterials=&countryIds=&dosearch=true&gender=1401&manufacturerIds=&maxAgeInDays=&movementTypes=3&priceFrom=&priceTo=7000&query=chronograph&searchexplain=false&showpage=2&sortorder=0&watchCategories=301&watchTypeId=U&dosearch=true&urlSubpath=/search/index.htm
USER47 Odesláno 18. července 2014 Nahlásit Odesláno 18. července 2014 Třeba Seiko Stargate maj taky docela velký pouzdro a do daný ceny by se jakž takž mohly vecpat, ne? Akorát sklo je hardlex (seikovskej tvrzenej minerál) a jsou to automaty. Jedny jsou v inzerci - na tahu za 200 eur. Osobně se mi líbí i zlacená verze, i když určitě není pro každýho:http://www.amazon.com/Seiko-SKZ330-Divers-Goldtone-Automatic/dp/B004PD49YG?tag=webtoolandtec-20
roxtidy Odesláno 18. července 2014 Nahlásit Odesláno 18. července 2014 (upraveno) Určitě chválím, že máš zájem o kvalitní hodinky, a že jsi nesáhnul po prvních Invictách, co Ti přišly do cesty Jenom prosím tě zvaž vkusnost vybraných hodinek.... Preferuješ dost výrazný design, který bude s velkým průměrem (min. 47 mm) působí nejspíš dost "kolotočářsky". Pokud máš skutečně velkou ruku (i když zase 20 cm není nějaký extrém) a trváš na velkých hodinkách, tak zvaž nějaký letecký model, kde je velký průměr historicky daný. Budeš je nosit jenom k tričku nebo i k jiným příležitostem? Co třeba tohle? http://www.chrono24.cz/zenowatchbasel/navigator-ng-chronograph-blue--id1760684.htm?SEARCHSTATS_BRAND_ID=&SEARCHSTATS_MATERIAL_ID=&SEARCH_REGION_ID=&STARTSEARCH=Hledat&braceletMaterial=&caseMaterials=&countryIds=&dosearch=true&gender=1401&manufacturerIds=&maxAgeInDays=&movementTypes=3&priceFrom=&priceTo=7000&query=chronograph&searchexplain=false&showpage=2&sortorder=0&watchCategories=301&watchTypeId=U&dosearch=true&urlSubpath=/search/index.htm44mm je málo.Jej, na letecky design uz jsem taky Koukal. Větší děla Steinhart - konkrétně Nav B-Uhr 47. Ale je to uz nad můj rozpocet. Kdyby existovalo něco takového za méně,bylo by to idealniNoseny budou převážně ke kombinaci tricko-dziny Upraveno 18. července 2014 uživatelem roxtidy
USER47 Odesláno 18. července 2014 Nahlásit Odesláno 18. července 2014 (upraveno) Jak jednou napsal watch snob: "Small watches do not look funny on large wrists. Large watches look utterly ridiculous on any wrist." Upřímně si moc nedokážu představit ruku, na kterou by bylo 44mm málo. Nejsi zdeformovanej frikulínama nosícíma takovýhle zvěrstva?:-D Upraveno 18. července 2014 uživatelem USER47
boroevic Odesláno 20. července 2014 Nahlásit Odesláno 20. července 2014 Možná by stálo za to podívat se tady: http://www.nejpanskehodinky.cz/panske-letecke-hodinky-vojenske-hodinky-naramkove-hodinky-panske-hodinky-damske-hodinky/letecke-hodinky-ticino/ mají no name čínské pilotky za 3 - 4 000 Kč s Myiotou nebo mechanickým Seagullem.... Pilotky Geckota K1 (44 mm) tady kolovaly a recenze byly slušné.
roxtidy Odesláno 21. července 2014 Nahlásit Odesláno 21. července 2014 Jak jednou napsal watch snob: "Small watches do not look funny on large wrists. Large watches look utterly ridiculous on any wrist." Upřímně si moc nedokážu představit ruku, na kterou by bylo 44mm málo. Nejsi zdeformovanej frikulínama nosícíma takovýhle zvěrstva?:-Dnn, takovyhle orloj na ruce vazne nechci :-)Proste bych rad mohutnejsi hodinky
Franta gmt Odesláno 26. července 2014 Nahlásit Odesláno 26. července 2014 Jestli nemáš Pay pal tak je fima "hodinky z USA" - mám zkušenost - dodá ( navíc dáš cca 1.000,- czk ) Je to pořád lepší než v obchodě. Já jim zrovna i vracel - bez problémů. Jestli chceš solidní tak Seika. Jestli chcě větší a vybrat si tak ikdyž to někteří neuznávají tak klidně Invicty s japonskou mechanikou. Mám jedny do vody a jdou + 2 sec / den. Mají i různé rozměry a výběr z různé barevnosti . No a jestli chceš něco solidního tak si přidej další 5 k a kup si Steinharty.
gerber Odesláno 26. července 2014 Nahlásit Odesláno 26. července 2014 No nevím, jestli se trefím, ale aspoň budeš mít z čeho vybírat. Nauticy mají 49 mm, to už je docela rozměr a do ceny by ses taky vešel... http://www.usa-hodinky.cz/hodinky?detail=B000PSQXWG nebo podobné na tahu snad až 53 mm http://highendwathces.com/nautica-mens-19508g-nst-chronograph-watch-get-rabate
milan.w Odesláno 11. srpna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2014 Rád bych poděkoval všem zúčastněným kteří mi radili při výběru nových hodinek, zapoměl jsem to sem napsat, ale nakonec jsem zakoupil seiko snzg13j1, udělal jsem pár fotografií ve chlubícím vlákně.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se