Přejít na obsah

Garmin Fenix 2 - zkusenosti

kloubik

Doporučené příspěvky

Napadlo me zalozit vlakno se zkusenostmi s temito hodinkami. Myslim ze na foru uz jsou asi dvoje, dostal jsem i par SZ s dotazy k temto hodinkam, tak v rychlosti shrnu dosavadni zkusenosti po 2 mesicich a pripadne budu vlakno aktualizovat.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Pokud je zde nejaky dalsi majitel Garmin Fenix 2, pridejte prosim svoje zkusenosti do tohoto vlakna.

Bohuzel musim rict, ze pocatecni nadseni se pomalu meni v rozladenost a cim dele hodinky mam, tim vic jsem s nimi nespokojeny. 

Za vicemene vetsinu problemu muze s nejvetsi pravodepodobnosti absolutne nezvladnuty firmware + spatna podpora ze strany Garmin.

Kdyz shrnu v rychlosti pozitiva:

- vzhled je asi subjektivni,ale me se vzhledove moc libi

- inverzni displej vypada super, za vetsiny podminek dobra citelnost

- pohodlny super mekky gumovy pasek

- vydrz na baterku (pokud hodinky funguji jak maji)

- teoreticka podpora prenosu dat pres Bluetooth do mobilu

- notifikace z mobilu na hodinkach 

- live tracking: kdyz propojite hodinky s mobilem a aktivujete live tracking, Garmin aplikace v mobilu posle zpravu s odkazem prednastavenym osobam, ktere pak muzou pres web sledovat vasi polohu v realnem case, napr. v prubehu zavodu, napadaji me i napr. bezpecnosti duvody, kdyz jde clovek treba sam nekam do odlehlejsich oblasti

Negativa:

- inverzni displej - horsi citelnost v nekterych podminkach a hodinky bohuzel neumoznuji moznos prepnout displej do klasickeho zobrazeni, prestoze pri nekterych aktivitach, napr. plavani v bazenu, se hodinky prepnou z inverzniho modu do klasickeho

- cerna barva se zacala loupat ze spodniho vicka na hodinkach vicemene po par hodinach na ruce.... zrejme spatna seria hodinek z vyroby, na garmin forum je nekolik lidi, kteri hlasi stejny problem, zda se ze problem je omezeny na relativne malou serii hodinek, bohuzel to padlo i na ty moje :(

- nemoznost mit pripojeny mobil pres bluetooth a zaroven jakykoliv sensor, predevsim hrudni pas, ve stejny cas... hardware to neumi, tzn. musite si vybrat jen jedno

- velke mnozstvi bugu ve firmware a z toho pramenici nespolelivost hodinek

Spatny firmware a bugy, ktere se nabaluji bohuzel delaji uzivatelskou zkusenost horsi a horsi a kdyz vezmu, ze digitalni hodinky s par sensorama a mini cernobilym displejem staly $500 dolaru, tzn. stejne jako hi-end tablety, mobily a dalsi jina elektronika, je to naprosto frustrujici. 

Forum https://forums.garmin.com/forumdisplay.php?468-fenix-2 obsahuje stovky prispevku od uzivatelu popisujici problemy s hodinkami, hodinky jsou na trhu uz zhruba 5 mesicu, presto se zda, ze zakladni problemy stale nejsou vyresene. Uz se objevuji hlasy, ze GArmin by mel udelat plosny recall a stahnout hodinky z prodeje.

Hodinky kazdou chvili ztraci signal k hrudnimu pasu, konecny stav je, ze se spojeni ztrati trvale a hodinky hrudni pas nenajdou, dokud nedojde k jejich resetu. Stejny problem hlasi spoustu uzivatelu, problem neni v pasu, ktery po propojeni k jinym garmin modelum chodi bez problemu, ani v jeho nasazeni na telo...kdyz aniz by clovek hrudni pas nejak upravil, po resetu se hodinky okamzite chytnou a funguji chvili zase normalne. 

Poprve se mi to samozrejme stalo behem 160 km zavodu na kole, mel jsem hodinky 2 dny, nevedel co se deje a reset nechtel po startu zavodu delat, abych neprisel o dalsi data...tzn. temer cely zavod jsem musel jet bez informace o tepech...fakt super.

Caste zamrzani nebo zpomalovani hodinek je bezne. 

Po mesicich slibovani konecne Garmin umoznil synchronizaci dat pres mobil nejenom na iOS, ale take na Android, tak aby clovek nemusel clovek neustale pripojovat hodinky k pocitaci pres kabel. Bohuzel se mi synchronizace povedla pouze jednou, od te doby uz desitky pokusu a nic. Stejny problem hlasi temer vsichni Android uzivatele, podpora neni schopna pomoci.

Konecna faze nastala pred par dny, kdy se hodinky z niceho nic zacaly samovolne vybijet vicemene pres noc. Bez pouzivani by hodinky mely v klidovem stavu nebo pri beznem noseni na ruce vydrzet nekolik tydnu na jedno nabiti. Zkusil jsem naprosto vsechno: vypnout vsechny sensory, reset nastaveni, hard reset, vcera se objevil novy firmare, takze aktualize firmware + hard reset...bez uspechu, nabiju hodinky na 100 %, polozim pres noc na stolek a rano 60 % baterky pryc. 

Takze hodinky pujdou na reklamaci, nastesti jsem kupoval u prodejce, kde mi bez udani duvodu vymeni za jiny kus, pripadne kdykoliv vrati penize a hodinky vezmou zpet. Zkusim otestovat jiny kus, ale moc neverim tomu, ze to bude jine.

Myslim, ze Garmin si pomalu zatlouka hrebiky do rakve a vubec si neuvedomuji, jaka jim na trhu roste konkurence. V posledni vyrocni zprave uvadi jako svoji nejvetsi konkurenci Suntoo, Polar, Fitbit a par dalsich firem, ktere se zameruji na sport trackery. Nevim jestli jsou odtrezeni od reality, ale v momente, kdy Apple predstavi iWatch se sledovanim telesnych a zdravotnich funkci, barevnym touch displejem, otervrenym rozhranim pro developery, k tomu se behem par mesicu prida Samsung a LG, a vsichni za polovicni az tretinovou cenu toho co chce Garmin za Fenix 2, muze podle me Garmin s timhle svym pristupem behem 1-2 let zamavat kompletne svemu trznimu podilu v tomto segmentu trhu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Já měl model Fenix 1 , během 5 měsíců 2 na reklamaci vždy to u nich bylo měsíc, v létě když jsem šel s nima plavat na rybník tak gpska vůbec nestíhala, vždy když hodiky skončily 15cm pod vodou naskočila hláška ztráta signalu gps a byl konec, u hodinek za 10tis které se prezentují jako sportovně outdoorové by tohle neměli dělat. Proto mě za jíma jestli tímhle nešvarem trpí i model Fenix 2.

Odkaz ke komentáři

Osobni zkusenost nemam, zatim jsem s nimi plaval jen v indoor bazenu, bohuzel dle ohlasu jinych uzivatelu na garmin foru je GPS pro Open water swimming dost problematicka. Dost uzivatelu reportuje bud uplne silene odchylky v trase, nebo totalni nesmysly co se tyce delky zaznamenane trasy.

Ja uz mam asi 14 dni novy hodinky, vymenili mi pri reklamaci kus za kus, bohuzel mam nove problemy. Novy kus se hned druhy den po 15 minutach totalne zaseknul, pomohl jen hard reset. A ted mi nejak zacina blbnout gps...prvni hodinky nemeli problem ziskat pozici behem par sekund, novy kousek potrebuje minimalne 5 min kazdy den, aby si nasel pozici. Nic zatim nepomaha, ani kdyz si pres internet hodinky predehrajou pozice satelitu pro rychlejsi gps lock. 

Vypada to, ze by na trhu mely byt relativne rychle uz nove Suntoo Ambit 3, ktera asi budou vetsi sazka na jistotu. 

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
  • po měsících...

Hodinky používám každý den a žádný větší problém sem nezaznamenal. Jediný problém, který občas nastane je ten, když spustím navigaci do waypointu. Hodinky bez problémů dovedou tam kam mají, ale poté nastane absolutní zásek a hodinky musím úplně restartovat. Každopádně se s užíváním spokojený a přemýšlím o zakoupení nového typu který má přijít na trh v únoru 2015 a měl by řešit i nedostatky s pomalejší GPS.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Nebo Ti to přijde málo? :-D

To keep it straight forward and to the point, here?s the run-down of all the new functionality found in the Fenix3 that weren?t present in the Fenix2:

Added WiFi connectivity: This allows you to upload workouts the moment you walk through your door.
Added concurrent Bluetooth Smart/ANT+: While the Fenix2 had limitations on using one or the other at the same time, that limitation goes away here.
100m waterproofing: This is an increase from 50m waterproofing.
New GPS antenna: The Fenix3 includes a new EXO GPS antenna which includes GLONASS support.
New color screen: This screen and user interface looks virtually identical to the FR920XT, except in the body of the rounded Fenix watch face.  It?s not HD-color like some smart watches, but it?s better than the FR620 and inline with the FR920XT.
Connect IQ support: This will enable you to download apps, watch faces and other customizations for the Fenix3?starting today for watch faces and data fields, with apps coming shortly.
Daily Activity Tracking: This will track steps, sleep, and how much couch surfing you?re really doing during the day.
Virtual Racer: This adds in the capability to race against past performance and downloaded courses.
Metronome: This audible/vibration alert was added on the FR920XT to be used for running cadence drills.
Personal Records (PR?s): This will let you know when you?ve hit your best times against standard distances like 1-mile, 5K, and other common brag-able reference markers.
Cycling Dynamics & Di2 support: These won?t be available at launch, but are being looked at for a post-launch update.
Cycling VO2Max: In addition to already supporting running VO2Max, the Fenix3 adds in support for cycling VO2Max for those with a power meter.
Multiple bike sensors: The Fenix2 didn?t support multiple bike profiles, the Fenix3 mirrors the FR920XT and allows you to pair to as many sensors as you?d like to save for automatic recognition as you change bikes.
FirstBeat HRV/RR: This data will now be included in recorded files.

Addition of Activity Profiles: Now you can create highly customized activity profiles just like on the FR920XT and Edge 510/810/1000 devices.
Multisport mode supports pool mode: Unlike the Fenix2, the Fenix3 allows you to choose the pool within a multisport event.
Alpine Ski & Snowboard Mode: While this was technically on the Fenix2, I call it out simply because very few people realized it was there.
Auto Climb Feature: This mode will automatically change your display fields when climbing. For example, you can set to show elevation, ascent, and grade fields as you start to run uphill.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Ja budu tento tyden vracet druhe Fenix 2, protoze uz na to nemam trpelivost. Za pul roku asi 15 firmware updatu a porad chodi na dve veci. Nahodne restarty, vsechno neskutecne pomaly, synchronizace s mobilem pres bluetooth uz zase nechodi, gps strasne nepresna, poslendi kapka byla kdyz mi tento tyden hodinky namerily na puldennim vyslapu 20 km misto 13. Strava na mobilu, ktery byl cely den v batohu namerila cely hike s presnosti 0.1 km. 

ad velikost: jo, na prvni pohled vypadaji veliky, ale prekvapive se nosi moc dobre, ja mam hubenou ruku a sedi dobre a vypadaji taky ok. A Fenix 3 mam myslim udelane jinak nozicky, takze by mohly sedet jeste lepe. Kamarad mel objednane Fenix3 v predprodeji a vcera mu prisel email, ze byly doruceny, myslim ze ma uplne jedny z prvnich kusu. Pristi tyden se s nim uvidim, tak napisu kdyztak prvni dojmy, ale po zkusenosti s Fenix2 nevim nevim jestli chci znovu neco od Garmin. 

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Par minut pri obed jsem si dneska hral s Fenix3. Je to uplne jiny level nez Fenix2 - novy model pusobi pri primem srovnani jak z jineho sveta - predevsim co se ovladani tyce. Prochazeni menu, nacitani polozek, otevirani historie..vsechno chodi svizne, zadne prodlevy, zatim podle majitele nemel zadny problem, pouziva je v kombinace s iPhone6, bluetooth funguje bez problemu - zapnute notifikace z telefonu na hodinky, po 6 dnech je baterka na cca 30 %. 

Ma ten nejvyssi safirovy model s kovovym paskem, velikost mi prijde jeste nepatrne vetsi nez Fenix2, takze to pro me bude asi trochu nevyhoda, snad je nekde brzo v kramu zkusim na gumovem pasku, abych je mohl normalne zapnout. Spolehlivost a gps a dalsi funkce je zatim brzo hodnotit, asi bude lepsi jeste chvili pockat a procist garmin forum. 

Jedna fotka na ruce kamarada - na jeho ruce nevypadaji vubec veliky, ale ma opravdu velky zapesti. 

CameraZOOM-20150223122645382_1.jpg

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...