Begi Odesláno 20. července 2014 Nahlásit Odesláno 20. července 2014 recenzia na tieto hodinky tu uz niekde je, no snad sa nenahnevate ked pridam aj svoju. I ked sa jedna o opovrhovanu a lacnu cinu. SEA-GULL D813.581 aka "Chinese military watch"Dovolim si Vam predstavit najnovsi prirastok v mojej zbierke, cinske automaticke hodinky Sea-Gull. Dovodom, preco sa vlastne stali jej sucastou bola nedavna sluzobna cesta do Shanghaia. Isiel som tam uz druhy krat a tentoraz aj s trochu volnejsim programom, tak bola sanca navstivit miestne hodinkove obchody. I ked to nakoniec nedopadlo uplne podla predpokladov, co sa tyka obchodov, ulohu zadovazit si cinske hodinky som splnil. Inu, kratky report je mozne zhliadnut tu: http://hodinkomania.sk/index.php/Thread/2185-Hodinky-z-Ciny/?postID=41862#post41862Zacnem technickymi udajmi:Model: D813.581Puzdro: ocel 316L, priemer 43.5 (46 s korunkou), vyska 13Sklicko: zafir, bez AR, priemer 38Cifernik: stredne zeleny, indexy plasticke, bezove, potiahnute lumi. Rucky tiez bezove s lumi. Sekundovka s cervenou spickou, nema lumi vrstvu. Datum cierny na bielom podklade.Remienok: 24/22, latkovy/canvas, vojensky styl, z vnutornej strany koza, signovana SG sponaVodotesnot: 5atmCelkova hmotnost: 112gStrojcek: automaticky ST2553 s datumom, 25 kamienkov, frekv.21600, moznost manualneho natahu, rychle preklapanie datumu, hacking.Hodinky su dodavane v papierovej krabici. Prilozeny je potvrdeny zarucny list a megastrucny navod. No to vobec nevadi, cele je to i tak iba v cinstine. Stitok pripevneny na remienku uvadza pultovu cenu - 3200 yuanov (cca 400 eur)Ako som spominal vo vlakne o navsteve SG butiku, hned na mieste a mi dali okamzitu zlavu na 1600, vraj je na nich akcia.Je to asi tak, ze clovek v spojitosti s "cinou" podvedome caka horsiu kvalitu, no uz prvy kontakt s hodinkami dava tusit, ze obavy su zbytocne. Vaha je hned citit a tak sa da verit pouzitiu poctivej ocele. Puzdro ma bruseny povrch, okraje a spodok noziciek ci dolna cast kominu su lestene. Sklicko cca o pol milimetra vystupuje nad okraj puzdra. Korunka nie je srobovacia. Na opacnej strane je vsadeny stitok v cinstine - Prve cinske vojenske hodinky.Spodne viecko hodiniek je plne, s (asi foto leptanou) konturou tanku. Vyzera to na Typ 98. Zrejme kvoli leptaniu je pouzity maksi material, lebo uz po par dnoch nosenia som objavil skrabance?Cifernik je podla mna velmi vydareny, plasticke indexy ho vyborne ozivuju. Cas je dobre a rychlo odcitatelny, datum je pekne vycentrovany v okienku, na pozici 3 hodin.Lumi nie je nejako extra oslnive, no je postacujuce. Remienok skvele doplna naladu hodiniek. Chce ho trochu ponosit, aby sa priposobil, zrejme kvoli vsitej vyplni, ktora roby jeho vystupujuci tvar. Uvazujem vyskusat nejaky nato strap. A teraz k strojceku. Je to hukot? Myslel som ze Valjoux je hukot, no proti tomuto je to len nemy vykrik do tmy. Skutocne, hodinky ktore vas prezradia ze prichadzate.Ale musim priznat ze dnes sa na to divam inac a vo zvukoch, ktore rotor produkuje sa vyzivam. Co som nasiel, mal by mat 37.2mm v priemere, je umyselne vacsi a tazsi, ktory zlepseniu natahovania.Ked hodinky prisli, natocil som ich doplna. A rozbehli sa, vskutku svizne. Za prvu hodinu urobili 10 sekund do plusu. Hmmm, takze podobne ako reportovali aj dalsi, ktory ich mali. Tak som sa uz zmieril s tym, ze ich poslem naspat. Potom som ich polozil na korunku namiesto polohy na viecku. A dalsiu hodinu spravil 2 sekundy do plusu. Celkom ma to prekvapilo. Tak som ich dal na ruku a nosil az do vecera. Cez noc som ich nechal znova na viecku a cuduj sa svete, rano bola odchylka do 1 sekundy (porovnaval som s mojimi radiovymi Geckami)Dalsie 3 dni som ich pocas dna nosil, cez noc odpocivali. Odchylka cca +2s/den. Ak to ostane takto, tak parada. Samozrejme to vysvetlit nedokazem, ved predsa ho museli vo fabrike natocit a nastavit?Rezerva natahu je tiez zaujimava. Co mi kolega prelozil z navodu, tak uvadzaju hodnotu 24 hodin. To mi pride skor ako preklep... Tak ci onak, natocil som, polozil a cakal. Zastali presne po 53 hodinach a 10 minutach. Wow. Takze, zatial co mozem povedat: hodinky sa mi od prveho momentu pacili, takyto styl som este nemal. Spracovanie hodnotim pozitivne, s jedinou vyhradou k spodnemu viecku. Vlastne este jedna, WR je dost tragicke. Viem, nie su to potapky, ale u vojaka mozno predpokladat ze sa namoci? Velke a ploche sklo by si urcite zasluzilo aspon vnytorny AR. To je vlastne ale ta jedina vec co mi naozaj chyba. Ak nebudu problem so strojcekom, tak bude spokojnost.
Honza.manta Odesláno 21. července 2014 Nahlásit Odesláno 21. července 2014 Díky za recenzi. Pěkný hodinky.
Jiribartl Odesláno 21. července 2014 Nahlásit Odesláno 21. července 2014 Osobně recenzi takovýchto hodinek vítám , neboť pro mne jsou to přeci jen exoty. A musim říci, že se mi i líbí. Jen by to chtělo alespoň stovkovou vodotesnost.
Vit Odesláno 21. července 2014 Nahlásit Odesláno 21. července 2014 Zajímavé čtení a hezké fotky.Na asijskou produkci dost velký průměr pouzdra.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se