hotelovy_kotelnik Odesláno 22. července 2014 Nahlásit Odesláno 22. července 2014 Ahoj, chtěl bych poprosit, jestli někdo znáte tyhle hodinky. Chtěl bych o nich něco zjistit, ale nějak nemůžu najít konkrétní data. Nejde mi o jejich ocenění, šlapou jak hodinky a moc se mi líběj, takže žádnej prodej. Jde mi jen o to, abych o nich něco věděl, když už je nosím Dal mi je děda a toho už se nezeptám.Internet je plnej informací o hodinkách Raketa, ale o těchlech jako šafránu. Tak předem moc díky za reakce a zkušenosti - čím víc, tím líp Bob
Návštěvník eloga Odesláno 22. července 2014 Nahlásit Odesláno 22. července 2014 jen malá poznámka na okraj tohoto dotazu... http://www.ussrtime.com/start.htmldej si vyhledat raketa, je tam 17 stránek, pokocháš se modly a budeš vidět... zjistíš podrobnosti, podle čísla kalibru další info, musí se hledat po celém internetu prosívat útržky info a zadávat nové a nové symboly jako vyhledávací řetězce, nikdo z nás tu není jako chodící encyklopedie, také je potřeba hledat na ruských sběratelských a hodinářských serverech, k tomu modelu dle mého náhledu odpovídá olympijský model, nemá ale design olympiády, Radím to otevřít a přečíst alepoň kalibr, typ strojku, je to rusky, pak už se dá orientovat lépe.V každém případě se jedná o tuctové ruské hodinky, i když Petrodvorec je lepší výroce, na ruské poměry. Jako rodinná památka to má jistě větší cenu než na trhu.**tož tak....
hotelovy_kotelnik Odesláno 23. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 23. července 2014 Ahoj, dík za odpověď.Ty olympijský jsem našel taky, ale spíš jsem měl pocit, že k příležitosti olympijských her chňapli po nějakém sériově vyráběném kusu a doplnili ho ciferníkem. Ale co je ten sériovej kus, toho bych se chtěl dopídit. Jediný, co jsem byl schopen najít, bylo, že je to kalibr 2609.HA (což jsem si ověřil hned, jak se mi podařilo do hodinek dostat - nejdřív jsem si propích prst). A hloub do hodinek se neodvážim, abych si je nespravil (jak je patrné, člověk, který vidí hodinky poprvé v životě o nich ví stejně informací, co já právě teď).Na ussrtime.com jsem našel pod ID 0900 velice podobné hodinky údajně ze sbírky Dietera Brunowa, ty jsou stejné, jen mají stříbrný ciferník. Před několika měsíci jsem kdesi v aukci viděl i safírově modrej ciferník, takže jestli se nevyrobily pouze tyhle tři kusy + olympijská edice (ha ha), tak to musí být zákonitě profláklá série, mi tak přijde.No, jsou pěkně schovaný, takže si k tomu jdu kleknout, snad se mi podaří ještě něco vyšťourat.Takže moc děkuju za tip a nasměrování. Bob.
Karlos Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Odesláno 23. července 2014 Jestli se můžu zeptat, tak po čem vlastně pátráš, co potřebuješ zjistit? Trošku mám pocit, že hledáš něco, co není.
Petr_P Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Odesláno 23. července 2014 Tyto Rakety se začaly vyrábět cca v roce 1977. Někdy okolo roku 1980 už z nabídky mizí. Vyrábělo se několik barevných mutací tohoto modelu. Ten tvůj by pak měl mít oficiální modelové číslo 2609 HA/353544.
odjinud Odesláno 24. července 2014 Nahlásit Odesláno 24. července 2014 Dělaly se asi spousty variant. Já osobně mám dvoje, jedno zlato-modré, druhý nevím. V podstatě velmi prostinký strojek, ani datum nemá, zajímavé pouzdro. "Olympijských" hodinek bylo taky více tipů, přijde mi, že to v tý době plácli na skoro každý v tý době vyráběný ruský hodinky.
hotelovy_kotelnik Odesláno 24. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 24. července 2014 Moc děkuju za informace. K tomu, co hledám: Mám hodinky, vůbec o nich nic nevím, jen to, že o nich nemůžu nikde nic najít. Měl jsem strach, jestli to nedejbože nejsou hodinky oslavující něco "špatnýho", jestli rozumíte. "Vydáno k příležitosti výročí popravy..." nebo něco takovýho. Člověk pak vypadá přinejlepším blbě, když ho na takovou věc někdo upozorní.Nedoufám v žádným případě, že mám na ruce unikátní skvost, kterej nikdo nemá, a ani na chvíli jsem si to nepomyslel (co by taky takový hodinky dělaly u dědy?). Ani nesháním žádný nacenění, nepotřebuju vědět, jakou mají ty hodinky hodnotu. Jak píše eloga, jediná cena, která mě zajímá, je ta z titulu rodinné památky. Takže přesně vaše reakce jsou to, co jsem hledal. Rok výroby, modelové číslo (i když pro mě zatím nic moc neříkající věc), i to, že je tu někdo má taky a především to, že nikdo nemá žádnou špatnou zprávu. Ještě jednou za to všem děkuju.
lucid Odesláno 24. července 2014 Nahlásit Odesláno 24. července 2014 ...i to, že je tu někdo má taky a především to, že nikdo nemá žádnou špatnou zprávu. Ještě jednou za to všem děkuju.Tyto Rakety byly docela příjemný úlet. Já mám tyto kiwi
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se