Jump to content

Recommended Posts

Posted
Pred par dny jsem si poridil tyhle vintage Glashutte

http://hodinky.highenergy.cz/foto/glashutte_a_hamilton/

Chtel bych jim doprat nejaky kvalitnejsi pasek, ale nejak nevim, co by se k nim hodilo. Urcite cerny kozeny. Napada vas nejaky vhodny? Roztec mezi nozickama je 20mm. Diky

Sorry, že plevelím, ale nedá mi to se nezeptat.

V poslední době se mi hodně líbí přesně ten model X-windů, který si pěkně vyfotil.

Kde si x-windy pořídil a pokuď to není tajné i za kolik?

Pokuď jde o řemen, já bych to taky viděl na carbon s nějakým pěkným prošitím.

Posted

Diky za napady. Carbon urcite nechci - prijde mi, ze je na tyhle vintage hodinky prilis moderni. Radsi bych nejakou kuzi...

to kubson: Na Hirsche se podivam.

btw.: Sirka pasku se bere podle vzdalenosti mezi "nozickama", kde bude uchycenej? Tzn. kdyz namerim 20mm, tak beru 20mm nebo se pocita s nejakou toleranci?

Posted
Sorry, že plevelím, ale nedá mi to se nezeptat.

V poslední době se mi hodně líbí přesně ten model X-windů, který si pěkně vyfotil.

Kde si x-windy pořídil a pokuď to není tajné i za kolik?

Pokuď jde o řemen, já bych to taky viděl na carbon s nějakým pěkným prošitím.

Hamiltony byli osobne koupen v kamennym obchode v US a privezeny. Se vsim vsudy me vysly na nejakych 17t. Urcite se daji koupit i levneji pres ebay, ale mam s tim spatne zkusenosti. Tri lidi co znam si je (Jazzmaster, Regatta a jeste jedny co z hlavy nevim nazev) ted objednavali:

- v jednom pripade prislo kompletni baleni, ale na hranicich dovymerili clo a dph. A spolu s postovnym s pojistenim a dalsima vecma ta cena hodne narostla.

- dalsi prisly bez dovymereni dph a cla , ale chybely jakykoliv papiry k zaruce a paragon (a prodejce ho pry neni schopny poslat dodatecne), takze mam kamarad pekyn regaty, ale bez zaruky

- a v dalsim pripade prislo baleni bez zaruky a jeste bylo dovymereny clo, takze uplne naprd

Osobne bych doporucil kupovat klidne pres net, ale v ramci evropy. Sice je to o neco drazsi, ale kazdopadne je tam vetsi jistota. U nas je maji cca za 34t, takze uplne mimo.

Posted (edited)
Hamiltony byli osobne koupen v kamennym obchode v US a privezeny. Se vsim vsudy me vysly na nejakych 17t. Urcite se daji koupit i levneji pres ebay, ale mam s tim spatne zkusenosti. Tri lidi co znam si je (Jazzmaster, Regatta a jeste jedny co z hlavy nevim nazev) ted objednavali:

- v jednom pripade prislo kompletni baleni, ale na hranicich dovymerili clo a dph. A spolu s postovnym s pojistenim a dalsima vecma ta cena hodne narostla.

- dalsi prisly bez dovymereni dph a cla , ale chybely jakykoliv papiry k zaruce a paragon (a prodejce ho pry neni schopny poslat dodatecne), takze mam kamarad pekyn regaty, ale bez zaruky

- a v dalsim pripade prislo baleni bez zaruky a jeste bylo dovymereny clo, takze uplne naprd

Osobne bych doporucil kupovat klidne pres net, ale v ramci evropy. Sice je to o neco drazsi, ale kazdopadne je tam vetsi jistota. U nas je maji cca za 34t, takze uplne mimo.

Díky za zevrubnou a vyčerpávajícií odpověď.

Já právě řeším to, cos popisoval. Riziko cla+dph, to bych rád eliminoval, tak sháním někoho, kdo pojede do států a hodinky by mi přivezl. Vloni jsem z netu (www.watchzworld.com) pořídil Tissoty PRS 516 a bez problémů - bez cla, teď kluci celníci přitvrdili trošku hru. Váhám mezi jazzmastery a těmi X-windy. Je to otázka peněz, kterých není nidkdy dost. Uvidím.

Edited by marosh