Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nejsem moc velký odborník, ale tyto Omegy jsou mi podezřelé...je to skládačka?

Tady jsou určité stopy pátera Knoxe...teda moje...

1)cibuloidní vzhled

2)na tu dobu velký rozměr hodinek 48 mm

3)průhledné dýnko

těším se na další postřehy a rady jak poznat různé skládačky...

P.S. to je také důvod založení tohoto tématu, protože některé skládačky mi přijdou i zákeřnější než faky

post-268-1181148817.jpg

post-268-1181148832.jpg

Odesláno
Nejsem moc velký odborník, ale tyto Omegy jsou mi podezřelé...je to skládačka?

Tady jsou určité stopy pátera Knoxe...teda moje...

1)cibuloidní vzhled

2)na tu dobu velký rozměr hodinek 48 mm

3)průhledné dýnko

těším se na další postřehy a rady jak poznat různé skládačky...

P.S. to je také důvod založení tohoto tématu, protože některé skládačky mi přijdou i zákeřnější než faky

proc zakernejsi? proste nekdo z kapesnich hodinek udelal hodinky na ruku, neprijde mi na tom nic spatnyho. koukni na ebay, iwc, vacheron constantin, jaeger, atd, vse skladacky...

Odesláno

no zakerny, protoze to kupuju v domeni, ze jsou to originalni naramkovy omegy z tricátek a ne hybridni cosi...to neni moc fér koupit cibule, narvat je do nejakyho pouzdra

neco jinyho by bylo, kdyby to byla predelavka z ty doby, nebo kdyby to tam napsal, ale takhle :sad01_anim:

Odesláno
no zakerny, protoze to kupuju v domeni, ze jsou to originalni naramkovy omegy z tricátek a ne hybridni cosi...to neni moc fér koupit cibule, narvat je do nejakyho pouzdra

neco jinyho by bylo, kdyby to byla predelavka z ty doby, nebo kdyby to tam napsal, ale takhle :sad01_anim:

podivej se na ebay, zcela bezny postup. jiste, ze to neni original. na druhou stranu, proc hybridni cosi? proste jen z kapesnich udelali naramkovy... iwc fa jones je reminiscence na kapesni, stoji 250k a taky se nad tim nikdo moc nepozastavuje...

Odesláno
no, me se libi, a na aukru registraci nemam. kdyby mel nekdo chut a cas je pro me vydrazit, pls SZ...

To je jasný, že je to předělávka, ale je tam i zničenej porcelánovej ciferník( praskliny a díra mezi 3 a 4 ), což neopravíš. :thumbsdown_anim:

Odesláno

Dělalo se to tenkrát, dělá se to dnes. Sám mám jedny předělávané kapesní. Byly na náramkové předělány cca před 60 roky, jejich celkové stáří je cca 80 let. je to špatné? Podle mně ne, sám mám jedny kapesní Doxa ke kterým mám silné citové pouto a abych je mohl nosit uvažuju o jejich předělávce...

Odesláno (upraveno)

!!!Dreamlike!!!

Vacheron Constantin

XXL Uhr mit historischen Uhrwerk ca.1906

original Uhrwerk von 1906, Gehäuse später...

original movement from 1906, Case later...

Swiss Made

Collectorspiece / Sammleruhr

http://cgi.ebay.de/diff333-VACHERON-CONSTA...7QQcmdZViewItem

1.jpg

ty ti taky prijdou jako zakerny?

Upraveno uživatelem sibirnaya
Odesláno
to chapu, s tim jsem smirenej :)

hehe to musis brat tak, ze to ma za sebou kus historie a tym padom sa jedna o historicky kus heheh :)

Odesláno

ale vždyť já nemám nic proti skládačkám nebo předělávkám jako třeba ty VC, který jsou moc povedený, ale všimni si,

že je tam napsaný "cal. from 1906, Case later"...a ne "the original VC from 1906, very rare bla bla..."

v tom vidim hlavni problem, ať si každej skládá, jak umí, ale ať to pak nevydává za "původní" hodinky

Odesláno

Jednoznačně fandím přestavbám kapesních hodinek, pokud mají přijatelné rozměry. Mají krásné velké kalibry a úžasně nahlas a pomalu tikají. Je to nádhera, zvlášť když se k tomu povedou ručky a ciferník.

Odesláno

Ty vacherony jsou moc pekny! Co se tyce skladacek, nemam nic proti tomu, a nemyslim si, ze by mnoho lidi verilo ze nekdy okolo let 1900-1930 napriklad se delaly naramkovy hodinky o prumeru splhajicimu k 50mm (mozna nejaky vojensky..). Idealni by to tam bylo napsat, ale ze by to bylo zakernejsi nez fake si rozhodne nemyslim.. :whistle:

Odesláno
ale vždyť já nemám nic proti skládačkám nebo předělávkám jako třeba ty VC, který jsou moc povedený, ale všimni si,

že je tam napsaný "cal. from 1906, Case later"...a ne "the original VC from 1906, very rare bla bla..."

v tom vidim hlavni problem, ať si každej skládá, jak umí, ale ať to pak nevydává za "původní" hodinky

ja tu mam krasny zlaty kapesni hodinky, ale v kapse jsou mi k nicemu. jenze netusim, kdo by byl schopen je prestavet na naramkove...

Odesláno

koukám, že už přihazuješ, ale málo si přihodil, rex je pořád před tebou...jinak ať to vyjde a nezapomeň se pak pochlubit

Odesláno

Já mám taky jedny pěkný kapesní :smile_anim: a uvažuju o přestavbě, abych je mohl nosit. Zajímalo by mě, kde berou ty pouzdra.

Myslíte že je vhodné unifikované pouzdro (větší) a správná velikost se potom vymezí tím vnitřním kroužkem, nebo jsou to pouzdra udělaná přesně na ten strojek?

Odesláno (upraveno)
no, me se libi, a na aukru registraci nemam. kdyby mel nekdo chut a cas je pro me vydrazit, pls SZ...

To jsi se tak rychle zaregistroval? :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem vor
Odesláno
koukám, že už přihazuješ, ale málo si přihodil, rex je pořád před tebou...jinak ať to vyjde a nezapomeň se pak pochlubit

ja jen zkusil, jestli me to necha prihodit... neboj, zitra vecer du do toho, mam hoodne velkou praxi z ebaye :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...