Jácha Odesláno 31. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2014 Dobrý den,rád bych zjistil více informací o těchto (viz. foto) tříplášťovkách. Pravděppodobně jde o 14k zlato, punc je na oušku pro řetízek i stopce natahování. Pod lupou jsem nezkoumal. Ciferník je signovaný nápisem ESTA, ale takovou značku jsem nikde nenalezl. Za každé info moc díky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Karlos Odesláno 31. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2014 Hezké hodinky, ale zub času se na nich docela dost podepsal. Zlaté hodinky bývají většinou hodně zachovalé, tehdy to byly příliš cenné hodinky na běžné nošení, většinu svého životy strávily někde v šuplíku, či kredenci. Tyhle toho mají za sebou dost, je vyměněná korunka a bohužel i ciferník (a pravděpodobně i ručičky), takže se při pátrání po původu není moc čeho chytit. A celkově jsou nějaké všelijak odřené. I strojek je takový odrbaný... a není na něm žádné značení výrobce. Na zadním víčku je jakýsi nápis Palada, co znamená netuším.Takže - zlaté pánské kapesní hodinky neznámého výrobce, v průměrném a neoriginálním stavu, vyrobené hrubým odhadem někdy ve 20. letech.
tondako Odesláno 1. září 2014 Nahlásit Odesláno 1. září 2014 No já si myslím, že je vše původní. Výrobce by se dal blíže určit podle stroje, existuje katalog strojů, ale k přesné identifikaci by bylo potřeba sundat číselník. Ke značce ESTA je něco tady. http://www.mikrolisk.de/show.php?site=280#sucheMarker
Karlos Odesláno 1. září 2014 Nahlásit Odesláno 1. září 2014 (upraveno) Původní se mi to nezdá. Korunka vůbec nesedí v krčku. Ciferník je upevněný jakýmisi zobáčky u dvanáctky a šestky, nepasuje otvor pro vteřinovku, upevňovací nožky ve strojku úplně chybí, jsou tam jen prázdné díry. Styl číslic neladí k pouzdru, čísla vypadají novější. A délka ručiček taky nesedí.Ed: A ručičky se mi ani nelíbí a k takovým hodinkám se nehodí. Rozborka hodinek by asi vážně pomohla. Jak pro identifikaci, tak pro dohady s ciferníkem. Upraveno 1. září 2014 uživatelem Karlos
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se