Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Včera jsem procházel OC Smíchov a jda (ty voe přechodník) kolem butiku IL Vendoro jsem koutkem oka zahlédl vitrínu s nápisem B-Uhr. To jsem nemohl nechat bez povšimnutí, ale už když jsem se blížil k vystavené kolekci, bylo mi jasné odkud fouká vítr. Všechny vystavené modely (asi osm kousků) byly evidentně produkty známé čínské značky Parnis, kterými je zaplavený eBay (nejen) a které se nabízejí za ceny cca 80 - 110 USD. Už jsem začal couvat z prodejny, ale prodavačka mi už odemykala vitrínu, tak jsem si jeden kousek nechal ukázat. Zatím co se na mě šklebil ošklivý čínský "Unitas" (foto), poslouchal jsem přednášku o hodinkách vyrobených v Německu a osazených švýcarskými strojky ETA. Bohužel jsem se nechal na chvíli unést situací a poznamenal jsem, že je to přece čistokrevná Čína a že ten strojek se prodává za pár stovek (korun samozřejmě). To jsem neměl dělat, protože se na mě vrhl ještě další prodavač, přednáška o německých hodinkách se švýcarskými strojky pokračovala se zvýšenou intenzitou a jejich pohledy mi dávaly jasně najevo, že mám vypadnout, protože jsem zřejmě utekl z vycházky Bohnického oddělení pro lehčí nevyléčitelné případy a na moje bláboly o čínské produkci tu není nikdo zvědavý. Vzal jsem dráhu a doma se podíval na stánky prodejce www.b-uhr.com.  To jsem taky neměl dělat, málem to se mnou seklo, protože první co mě upoutalo byl nápis Glashütte Germany a druhý šok byly ceny, které se tam pohybují v rozsahu 285 - 400 USD. Na české ceny jsem se radši neptal, ale bude to asi to samé v bleděmodrém. Je mi upřímně líto každého zákazníka, který těmto "obchodníkům" sedne na lep a koupí si 4x až 5x předraženou čínskou produkci ve víře, že kupuje německé hodinky se švýcarským strojkem. Prodávat něco za přemrštěné ceny je neetické, ale není to trestné, ale tady se záměrně uvádí zákazník v omyl a podle mě by takového obchodníka měli zavřít až zčerná. Protestuji proti takovým praktikám !!!

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Omlouvám se a prosím admina o zařazení příspěvku do rubriky "Recenze obchodů", nebo jinam na vhodné místo. Šíma

Odesláno (upraveno)

Dobrá partička za tím obchodem, tipuju Češi nebo Rusové. S Německem to nemá nic společnýho, ani to nesplňuje povinnosti německých e-shopů, registrace domény někde v USA. Nápis Glashutte Germany na webu je slušná prasárna.

Tradice - Preciznost - Kvalita

Model Red Baron

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Viktor
Návštěvník YPO
Odesláno

Dobrá partička za tím obchodem, tipuju Češi nebo Rusové.

Dle vypisu Italie. Konecne si koupim ty panereje.

?PO

Odesláno

Já jsem to už samozřejmě dávno zapomněl (pokud jsem to vůbec někdy věděl), ale při letmém pohled do Google by se mi skoro zdálo, že je to správně. Snad nám to nějaký kolega češtinář vysvětlí. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...