Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Cely cas rozmyslam nad hodinkami s manualom a dnes po otvoreni sufliku som narazil na hodinky, ktore som zdedil po otcovi. Su uz v nasej rodine dost dlho je velka skoda, ze niesu nosene.. Napadla ma sialena myslienka nechat ich prerobit na naramkove. Rychly pohlad pod kapotu ukazuje ze v nich skutocne tika Unitas (opravte ma ak sa mylim) s velkostou okolo 36,5mm.

Poznate niekoho kto sa na toto specializuje, popripade niekoho kto by bol schopny zohnat potrebne diely?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Podle mě to je blbost. Předěláš je a pak stejně skončej v šuplíku. Sežeň si na ně nějakej pěknej stojánek a dej si je na pracovní stůl. :)

• Dát hlas 1
Odesláno

zvazoval som to cely den. tie hodinky nemaju velku materialnu hodnotu, takze ich na to skoda nebude. puzdro je pomerne dodrbane takze ani toho puzdra skoda nebude. naopak citova hodnota je vysoka a myslim, ze by som ich nosil velmi rad.

na mojom pracovnom stole to vyzera takto, neviem ci by sa tam este nieco zmestilo :)

Odesláno

Jankoxxx:

Neblbni, jak říká emef je to blbost, takhle šílenost, mě také jednou dobu držela. Teda nešel jsme do úplně transformace, ale jen jsem je upínal. 

Kapsáče jen kapsáče, a kdybys je chtěl někdy vyvětrat, tak do toho upínáku, nebo hezky do kapsičky byla by jich škoda. Oprav si je , nebo si je nech opravit a nech si je jako památku v *původní* podobě :0)

Odesláno (upraveno)

janko chce, janko musi mat ;)

edit: ako ja viem ze je to zvrhlost, ale asi sa tomu nevyhneme. uvidite ako budete ochkat ket to bude hotove!

Upraveno uživatelem jankoxxx
Odesláno

Podle me to zadna blbost neni,uz pomerne dlouho nosim v hlave podobnou myslenku.Taky mam doma kapsace po tatkovi,mam je v ruce tak malo,az me to mrzi.Zadnej drahej kov,zadna slovutna znacka,pomerne obycejny stary hodinky.Asi to nebude levna sranda,ale ja do toho pujdu urcite,bude-li to realne,rozhodne je tohle podle me smysluplnejsi,nez je nechat zapadat prachem.Janko,pokud vim,tak tohle konkretne dela pan Milan Illes,alespon si to myslim,zkus si ho vygooglit.Budu to tady pozorne sledovat a sbirat inspiraci.Drzim ti palce!

Odesláno

Podle me to zadna blbost neni,uz pomerne dlouho nosim v hlave podobnou myslenku.Taky mam doma kapsace po tatkovi,mam je v ruce tak malo,az me to mrzi.Zadnej drahej kov,zadna slovutna znacka,pomerne obycejny stary hodinky.Asi to nebude levna sranda,ale ja do toho pujdu urcite,bude-li to realne,rozhodne je tohle podle me smysluplnejsi,nez je nechat zapadat prachem.Janko,pokud vim,tak tohle konkretne dela pan Milan Illes,alespon si to myslim,zkus si ho vygooglit.Budu to tady pozorne sledovat a sbirat inspiraci.Drzim ti palce!

To su slova spravneho chronomagora :)

Aby som zhrnul moju doterajsiu snahu: Hore postnuty obrazok marriage hodiniek je z nemeckeho ebay. Predajca pise ze puzdro je robene na zakazku pre tento ucel, len ma velkost 49mm co je asi nezmyselne vela. Aj ked neviem ci to meral s korunkou alebo bez... Napisal som mu ci by sa dalo vyrobit podobne puzdro mensieho rozmeru. U mna teda rozmeru ktory by vyhovoval kalibru unitas 6498/7.

Bolo by dobre keby mi das vediet aky kaliber tika v tvojich hodinkach.

Skusim vyguglit aj toho Illesa. Mozno z toho nieco vylezie.

Moje hodinky su na pohlad krasne hlavne ich vekom. Cifernik ma krasnu patinu a maju uzasne modrene rucicky. Radost na ne pozerat!

Odesláno

jankoxxx: pak prosím napiš, co jsi zjistil, ceny, dobu realizace apod., díky

Odesláno

Tak já jen napsal svou myšlenku a názor, nemyslel jsme to vůbec zle. *Třeba....Třeba se k tomu opět vrátím* Jak se říká nikdy neříkej nikdy  ... :0) Jinak stránky na pana Illiese přiložím níže, již jsme na něj narazil při mém vlákně *kapesní hodinky  na zápěstí* :0))).  

Jinak zda-li to budeš chtít uskutečnit, tak hodně štěstí a rád se pak kokochám novým výtvorem. 

kontakt: http://www.nejpanskehodinky.cz/kontakt-info-letecke-hodinky/

Odesláno

Tak pan Illes ma len tie svoje velke puzdra a nevidim tam nejaku velku snahu (schopnost) najst riesenie ktore by mne vyhovovalo. Bude treba asi hladat dalej...

Medzicasom som nad tym priebezne rozmyslal a urcite by som to rad dotiahol do konca. Budem patrat dalej, ale ak by niekto na nieco narazil, ocenim kazdu informaciu ;)

Odesláno

Milanilles  původně prodával i samostatně součástky, sám jsem od něho pár pěkných nerez pouzder na Unitasy koupil (myslím že je to asi čínské). Určitě by byl schopen pomoci, ale dost poslední dobou ,,obchodně vyrostl" , přestal prodávat sortiment který mě zajímal a co nabízí se dá pořídit i laciněji. Co původně bylo za solidní cenu, to citelně zdražil...

Jojo, taky tady doma mám pár připravených strojků na přestavbu. Ono ta dozraje. Věřím že někde budou pěkná pouzdra k mání.

Odesláno

Tak on by mi to predal, cena by mi nevadila, ale tie velkosti su neprijatelne. Nebudem predsa strkat 36,5mm strojcek do puzdra vyrobeneho na ovela vacsi kaliber...

Ja budem hladat aj nadalej a urcete sa podelim ak nieco najdem.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...