Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Všem přeji dobrý večer  :)

Měl bych na Vás dotaz. Studuji střední strojírenskou školu a zhruba za rok mě čeká maturitní práce v 3D modelování (Autodesk Inventor). Už teď pomalu přemýšlím nad tématem mé práce. Zatím sympatizuji s nápadem modelovat co mě z technického hlediska nejvíce fascinuje- Kapesní hodinky.

Již delší dobu vlastním kap. hodinky Omega (Pravděpodobně ty nejběžnější 2-PL ocelové, cca. Před rokem servis u hodináře). Moje vize je taková: sehnat strojek, kterého mně nebude líto  :). A pomalu začít přeměřovat a dávat do elek. podoby.

Ovšem tady je můj problém  :D K 3D modelu bych měl přiložit výrobní výkres alespoň jedné části z modelu (Též v el. podobě AutoCad). Z hlediska "ulehčení" by bylo nejideálnější sehnat technickou dokumentaci právě k hodinkám, které bych chtěl modelovat. A výrobní "výkresovku" pouze jednoduše překreslit.

Zde mé otázky: Je vůbec možné sehnat takovou dokumentaci k hodinkám? Nebo alespoň částečnou výrobní dokumentaci jednoho dílu, abych nemusel tápat nad tolerancemi, drsnosti atd.? Budu rád za každou radu/ názor. A omlouvám se za téměř vyčerpávající příspěvek  :D Snad neodradí  :) Předem děkuji.

Upraveno uživatelem Flek
Odesláno

No, vím že to třeba působí divně, když někdo shání výrobáky (třeba na něco soudobého) a chápu že to např. firmy nemohou poskytnout. Ale opravdu nejde o přivlastnění výrobku :). Zadání pouze vymodelovat ve 3D existující stroj a přiložit výrobák... Jde mi prostě jen o to, jestli existuje nějaká tech. dokumentace.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...