casiotron Odesláno 28. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2014 Přesně tak. Když je ta klávesnice moc rozteklá, tak je jakoby zmáčknuto hned několik tlačítek najednou a rázem nefunguje nic. Zkus vyndat modul a mačkat tlačítka, když je venku. Teda, předpokládam, že ti nejdou ta boční tlačítka.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 28. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2014 Jojo, tím to nejspíš bude...takže kdyby jsi se rozhodl ji dát pryč, jdi na to opatrně, ať nepoškodíš takovou tenkou folii pod ní - osobně se mi osvědčilo dřívko z nanuku - vždycky jsem ji kousek po kousku seškrabal. Někdy je tak rozteklá, že ji odsud dostaneš klidně jen hadříkem, ale někdy je úplně suchá připeklá a pak jde dolu dost špatně. Takhle by to nějak mělo vypadat, když ji sundáš: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 28. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2014 Dík za rady večer až se dostanu domu tak se na to kouknu. Klávesnice je na odpis a půjde dolu. Když jsem dělala AC tak jsem je otevřel a vevnitř se to zdá ok. modul jsem venku neměl. Jinak jsou normálně z ebay. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 28. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2014 (upraveno) Ok, dej pak vědět, jak to dopadlo Když už jsme u těch rad, tak sem napíšu asi všechno, co mě ohledně toho napadá: Kdybys ten modul vyndaval, tak zespodu na dolní části modulu je umístěna pružinka zvuku - ráda vypadává. Modul je do pouzdra přišroubovaný dvěma šroubky, což je trochu netradiční - jsou to šroubky po stranách uprostřed pouzdra - drží spodní část modulu - píšu to proto, že normálně má člověk tendenci modul vyndat a nenapadne ho, že by mohl být přišroubovaný. Pozor na spoj mezi spodní a horní částí modulu - špatně se na něj podíváš a je po hodinkách. Takže modul bych vyndaval radši až jako poslední možnost. Ber to jako přátelské rady od někoho, kdo se v těch hodinkách už hrabal dlouhé hodiny a hodiny a doteďka se o to neměl s kým podělit :-) Upraveno 28. února 2014 uživatelem Chilliluk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 28. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2014 Tak mám další problém. Jsem bez mini šroubováčku.Nedávno jsem ho oddělal. A jinej nemám. Nevíte kde se dá sehnat? Nemůžu nikde nic na netu najít. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 1. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2014 V každém železářství mají sady hodinářských šroubováčků, koukneš akorát, jaký tam jsou, protože bývají různé. Já kupuji sadu, aby tam byly i křížáky a ty správné velikosti. Stává to většinou okolo 30,- Kč a vydrží dost dlouho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 1. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2014 Tak tady konečně pár obrorázků: Jinak v obchodech mají samé sady kde i ten nejmenší je moc velký. Jedině si ho pak nechat ubrousit na menší rozměr.Takle mi teď stojí oprava několika kousků, včetně těch ručičkovejch solárů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 1. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2014 Ale prdlajs, ty sady mají v každým železářství, kort v Praze...Ten nejmenší většinou bývá až dost malý a používám ho spíš k dloubání nebo prošťouchnutí čehokoli...Já jednu sadu vyfotim a foto sem dam. Když je potřebuju nabrousit, tak to jde šmirglem na kov v pohodě. Jinak hodinky fantastickej stav, i displej téměř bez bleeding. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 1. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2014 Jojo, hodinky jsou pěkný - teď jen sehnat klávesnici z DBX-112/102 a nebo i z DBC-62 a budou zase skoro jako nové :-) Já ty šroubováčky taky vždycky v pohodě někde sehnal. Zkus i nějaký větši obchoďáky jako OBI, Baumax..tam je budou mít snad určitě - v Baumaxu jsem je sám jednou kupoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 1. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2014 Zatím jsem se pustil do odstrasnění staré klávesnice. Ale je to jiný než co ukazoval Chilliluk. Mám z toho hodně blbej pocit. Asi jsem tu zku*vil DBX 100 začínám považovat za konstrukčně a materiálově nezvládnuté. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 1. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2014 Myslím, že už jsi moc dole - odstraňuješ i tu folii - ale nemusí to být tvoje chyba, někdy je to v tak hrozném stavu, že to jinak snad ani nejde. Mělo by se to dát ještě zachránit, ale už to není tak jednoduché - budeš asi muset tu folii vzít z jiných hodinek s kalkulačkou, jako třeba DBC-610, a zase ji tam nalepit a doufat, že to bude fungovat. Jednou se mi podařilo takové pouzdro zachránit, ale většinou už ne. Až to budeš mít úplně dole, měla by klávesnice fungovat, když se dotkneš spojů něčím kovovým. Bohužel to taky může být ve stavu, že už to fungovat nebude, ale to je prostě právě to, proč si tolik vážím těch kousků, které se mi podařilo zachránit a jsou 100% funkční. A pak, když se náhodou rozhodneš je prodat, někdo ti řekne, že ti za ně dá pětikilo a myslí si, že můžeš být ještě rád - takového bych nakopal do.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 2. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2014 A pak, když se náhodou rozhodneš je prodat, někdo ti řekne, že ti za ně dá pětikilo...To se nikdy asi nestane. Stály mě docela dost tak si je nechám tak nebo tak. Buď jako úspěšnou renovaci do sbírky, nebo jako memento a pomník mojí neschopnosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 2. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2014 (upraveno) Myslím, že už jsi moc dole - odstraňuješ i tu folii - ale nemusí to být tvoje chyba, někdy je to v tak hrozném stavu, že to jinak snad ani nejde. Jojo postupoval jsem velmi pomalu a extra opatrně. Po prvním náznaku odtrhávání vrstvy pod gumou jsem změnil taktiku. Vyvinul jsem nový postup rozpouštěním původní klávesnice. Pro nejšetrnější postup, jenže ani tak se výsledek nezlepšil. Myslím, že ta vrstva je už nějak vmačkaná do tý klávesnice ještě z doby kdy to jakžtakž fungovalo.Ach jo Upraveno 2. března 2014 uživatelem t2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 3. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2014 Tady ještě fotky jedný z mnoha sad šroubováčků, co jde v pohodě koupit skoro všude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 3. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2014 Nojo, ale to je moc velký. Nejmenší je tam 1,2 mm já mám na mysli něco jako 0,5 mm možná míň. Tohle mají všude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 3. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2014 Ježiš, a na co 0,5 mm.....??? Píšeš, že se nemůžeš dát do těch DBX-100, že jsi zničil šroubováček a na co bys tam potřeboval 0,5 mm a míň? Už ten 1,2 mm požívám na prošťouchy a na práci mam většinou 2 mm. Někdy, když potřebuju víc zabrat a dostanu se k tomu velkým šroubovákem, tak použiju velkej elektrikářskej cca 5 mm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 3. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2014 Protože tyhle velký kopyta se nevejdou do drážky na malinkejch šroubkách a tudíž nejde s nima šroubovat. Nedávno jsem dával kamarádovi novou batt do casií a byla tam mižota. musel jsem to točit hrotem na kružítku. Ven to šlo hrozně, ale zpátky to už takle nešlo vůbec. Nadával jsem a strávil u toho dost času než se mi to konečně povedlo. Na každou práci má bejt správný nářadí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 3. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2014 (upraveno) Tak klávesnice je pryč. A boční tlačítka začala funguvat. Aspoň něco. Bohužel klávesnice nefachá.Vynuluju je o půlnoci a nebudu dbát na datum a místo klávesnice si tam nalepím nějaký obrázek Ach jo poslední dobou mám nějakou chronosmůlu. Moje melodycký digi se někde zadrhly nebo dokonce ztratily. Pár levnejch kousků se ukázalo ve špatným světle. A dneska mi přišly tři další hodinky. Upraveno 3. března 2014 uživatelem t2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 3. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2014 (upraveno) Dneska došly použitý ale celkem pěkný DBT 70W:a dvoje DB 31:V pěkným až super stavu. Bohužel jedny DB31 mají prasklé pouzdro. Upraveno 3. března 2014 uživatelem t2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 3. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2014 Tak klávesnice je pryč. A boční tlačítka začala funguvat. Aspoň něco. Bohužel klávesnice nefachá.p20140303_121819.jpgVynuluju je o půlnoci a nebudu dbát na datum a místo klávesnice si tam nalepím nějaký obrázek Ach jo poslední dobou mám nějakou chronosmůlu. Moje melodycký digi se někde zadrhly nebo dokonce ztratily. Pár levnejch kousků se ukázalo ve špatným světle. A dneska mi přišly tři další hodinky. Teď si nejsem úplně jistý, jak to tam přesně je, ale mám pocit, že jsi už asi až na plechu - tohle pouzdro už asi nerozchodíš, i když rád bych se mýlil. Ale máš minimálně dobrý základ - funkční modul s pěkným displajem a originál pásek - viděl jsem prodávat i samotná pouzdra celkem levně, takže s tím co máš bys je ještě s trochou trpělivosti časem dohromady dát mohl. Já mám pouzder spoustu, i když víceméně jsou na tom jako to tvoje, ale můžu se kouknout a pokusit, jestli by se nááhodou ještě nějaké z nich nedalo probudit k životu, třeba bychom to dali nějak dohromady Měl bych na prodej i celé DBX-100 plně funkční, ale to by něco stálo, což asi chápu, že do toho se ti po tom zklamání teď asi nechce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se