BalonOK Odesláno 8. února 2008 Nahlásit Odesláno 8. února 2008 Na doleštění kovových částí i plastových sklíček lze použít ještě toto: http://www.prag-info.cz/_shop/index_.php?s...il&id=88107
BalonOK Odesláno 8. února 2008 Nahlásit Odesláno 8. února 2008 WS Platinum - Up-Sell Kosmetika od profesionálů! Platinum čistí, chrání a leští, a to vše najednou! až 6-ti měsíční neviditelná ochrana pro Váše hodinky! Platinum lak protektor ochrání Váše hodinky před všemi škodlivými vlivy Platinum hloubková péče, na čištění a péči o všechny plastové díly
Leviathan Odesláno 12. října 2010 Nahlásit Odesláno 12. října 2010 (upraveno) He, CAPE COD som si z www.WatchObsession.co.uk objednal. Ten maly set 3 vlhke handricky + lestaci obrusok... Na moje prekvapenie mi dosla cela plechova doza s asi 20 obruskami + rukavice + lestiaca handricka. Potvrdzujem, ze sa s tym daju robit kuzla. Okrem ineho ...Manzelkine sperky dostali novy glanc. Pradajcu DOPORUCUJEM. Upraveno 12. října 2010 uživatelem Leviathan
Jarett Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Odesláno 13. října 2010 Vždycky jsem přemýšlel jak je to s odolností karbonových dílů na Forged Carbon Audemars Piguet modelech. ZDE jsem našel model za bratru 47.000 liber a dost mě překvapilo jak vypadá luneta ... Jsem zvědav jestli se prodají.
undertaker Odesláno 14. října 2010 Nahlásit Odesláno 14. října 2010 Ja som pred problémom leštenia stál teraz pred nedávnom a po tom čo človek čo si hovorí hodinár v našom meste ktorí okrem výmeny baterky nevie nič my povedal že to je komplikované že to nechce robiť tak som objednal zelenú leštiacu pastu a brúsny papier 1200ku na matované časti a komplet leštenie trvalo cca 15 minút na flanelovom kotúči upnutom vo vrtačke. Pre upresnenie leštil som titanové Seika na ktorých bol zub času podpísaný vo forme škrabancov po celom tele. Výsledok super dosiahol som zrkadlový lesk ako na nových hodinkách a ešte som to bol potom tomu kreténovi ukázať. Keď bude trochu času tak spravím aj nejaké fotky ako to vyzerá po leštení a povodné fotky sú tu na fóre keď že hodinky boli kupované od člena..
undertaker Odesláno 14. října 2010 Nahlásit Odesláno 14. října 2010 Ešte pre upresnenie na slovensku dodáva materiál na leštenie firma Auren www.auren.sk a v CZ mam dobré skúsenosti z firmou Micron Plus www.micronplus.cz
Džanek Odesláno 6. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2010 Koupil jsem si na leštění Cape Cod Dózu leštících ubrousků a výsledek je perfektní. Je to hodně znát i na zlatu apod.
bruno7 Odesláno 10. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2010 Ja pouzivam uz pet let Cape Cod Polishing Cloth, mam Panerai - leskle pouzdro, lestim tak jednou za rok. Funguje to skvele, na drobny skrabance a oderky (ne ze by jich bylo nejak moc...) super. 5 4
Miroslav 2 Odesláno 23. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2010 Tak to je super, chystám sa práve obrúsky Cape Cod kúpiť.
Vladimír P. Odesláno 23. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2010 (upraveno) Také jsem koupil na chronoshopu Cape Cod a výsledek mne příjemně překvapil. Fungují skvěle. Mohu jen doporučit. Upraveno 23. listopadu 2010 uživatelem Vladimír Přecechtěl
Miroslav 2 Odesláno 23. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2010 Ako dlho treba povrch leštiť? Ja potrebujem vyleštiť sponu na tahu a bok hodiniek (sú hranaté).
Vladimír P. Odesláno 24. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2010 V závislosti na hloubce škrábanců. Já jsem leštil od 5 do 15 minut a zatím jsem rozleštil vše.
Seamaster Odesláno 26. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2010 K leštění můžu říct několik postřehů, ještě než jsem začal s hodinkama jsem toho dost odleštil na autodílech, příprava pod galvanická pokovení atd. Moje know how se s hodinkama rozšířilo i na broušené nerezové povrchy, s čímž jsem se předtím nesetkal. Rozdělil bych to na broušení/leštení ruční a strojové, kovy obecně. Ruční leštění: používám na vrypy či nerovnosti sadu nejspíš hodinářských pilníků o různych profilech, Jsou velice jemné, ale velmi ostré a ani ocel 316 jim nendělají problém a i po 100 letech jsou stále výborné. Jsou tak jemné, že pak není většinou třeba ani nějaká delší práce brusným papírem. U brusných papírů dle potřeby a materiálu jdu od 600 nebo 1000 výše k menší zrnitosti, vše namokro! Pokud děláte v ruce, tak na dosažení výborných výsledků u malých ploch jaké mají hodinky je sada těch brusných papírků s velikostí zrna od 30 do 1 mikronu a finiš udělat Cape cod, nebo jiným pudrem. Pozor, nepoužívejte poté už žádnou pastu typu Silichrom, Neoxyd atp, poškrábali byste si dosavadní práci! U broušení ručního do matu (brus), pokud je nežádoucí zbytečný úbytek materiálu je až po vyleštěnítřeba zrnitostí 9 mikronů dobé použít znovu 30 mikronový papír, nebo vážně překvapivě dobře fungujíci mycí houbu na nádobí, důležité je pracovat naprosto vodorovně v jedné rovině. Nevýhodou ruční práce je dost špatné zachování hran a přechodů mezi rozdílnými povrchy a problematické leštění nedostupných malých ploch. Ruční leštění také má tendenci dělat vše "do kulata", dost často je to vidět na amatérsky přelešťovaných pouzdrech na ebayi. Strojní leštění: Z výše uvedených důvodů jsem od začátku přemýšlel, jak do procesu zapojit frézku Dremel, kterou už léta používám. Nějaké zkoušení na nerezovych L316 sponách bylo uspokojivé, dokoupil jsem jen upínák na frézku a plastový svěrák, aby bylo možno uplnou menší díly. Strojní broušení má totiž super výsledky, ale zároveň krutě trestá každou chybku, zvlášť při ostrém kotoučku...takže je dobré mít buďto frézu, nebo broušený předmět pevně uplnutý k pracovnímu stolu. Na broušení/leštění jako takové je třeba ozkoušet postup na nějakém cvičném předmětu, většínou jdu od smirků přes gumové hroty k ficovým kotočkům a leštící pastě. Na broušené povrchy jsem se musel naučit a dost testovat, nakonec Dremel začal dělat takové jakoby molitanové kotoučky s příměsí nějkého diamatového prachu, jsou asi 2 zrnitosti na trhu. Důležité je pak nepoužít vysokootáčkové frézy Dremel, ale nějaké třeba aku vrtačky s plynulou regulací otáček, pro broušený povrch je dobré netlačit a jít maximálně do 2500ot/min. Na závěr: dvakrát měřát, jednou řezát! Vše si napřed vyzkoušet nanečisto! Jsou to jen mé zkušenosti, netvrdím, že to nejde lépe.. good luck! 1
undertaker Odesláno 28. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2010 Ja osobne radšej upínam na pevno leštiaci kotúč a hodinkami manipulujem voľne.. ináč súhlasím...
Seamaster Odesláno 28. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2010 Ja osobne radšej upínam na pevno leštiaci kotúč a hodinkami manipulujem voľne.. ináč súhlasím... Tak jasne, nekdy je lepsi mit v upinaku frezu, jindy obrabeny kus, zalezi na okolnostech. Tot pouzivana sestava:
undertaker Odesláno 28. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2010 Presne takto to tiez pouivam akurát nemám ten husí krk a zverák... výsledok stojí za to..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se