Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak jsem si udělal malou radost. Včera se mi povedlo koupit jedny hezké certiny. Jsou to DS-2 s krásnou želvičkou na dýnku :-). Odhaduji je na 70. léta, cena byla více než příznivá a docela jsem se divil, že nepřihodil nikdo další.... ovšem tím líp pro mě ;-). Strojek je certina 25-651M (http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&11&2uswk&Certina_25_651M).

Tady je pár fotek z Aukra od prodejce, své nafotím po doručení. Teď se schválně zeptám, kolik DSek tu je? :-)

post-20230-0-49253000-1414129554_thumb.jpg

post-20230-0-41993300-1414129558_thumb.jpg

post-20230-0-63447800-1414129562_thumb.jpg

Odesláno

Na ně jsem jaksi zapomněl a jsem rád, že jsou u Tebe.

Komunikoval jsem s prodejcem několikrát, protože je vystavoval 3x.

Gratuluji. :)

Tak to jsem rád, že jsi na ně zapomněl. Hádám, že jinak by se ke mě nedostaly :-). S prodejcem jsem byl také v kontaktu, psal mi, že se ho někdo kontaktoval s pár dotazy. Říkal jsem, že to byl určitě někdo zdejší.

Po vintážních DS jsem už několikrát pomrkával, jedny byly i prodejním vlákně. Jen za trochu jinou cenu.

Odesláno (upraveno)

tak to ty jsi mne přehodil :-)

Tak to jsi byl ty? Vždyť si ani pořádně nepřihazoval, šly jen za 1 325,- :-)

Upraveno uživatelem Delawer
Odesláno

Ja je mam teda radsi v klasicky oceli,ale i tyhle jsou fajn,to dynko je bomba.

V ocelii být mohly, také bych tam měl rád i den.... ale jsem rád, že se mi naskytl tento. To dýnko bylo jedním z důvodů, proč jsem je koupil. Ano, je to sice trochu infantilní, ale ta želvička je prostě perfektní :-)

Odesláno

tak to ty jsi mne přehodil :-)

a kdyby tě moc mrzelo, že jsem tě přehodil, tak tady máš jedny v NOS stavu :-)

http://www.ebay.com/itm/Certina-DS-2-Automatic-Gold-20M-NOS-Bronze-Brown-dial-1975-/191365999716?pt=DE_Kleidung_Schmuck_Accessoires_Uhren_Armbanduhren&hash=item2c8e4d6c64

Odesláno

http://www.ebay.com/itm/Certina-DS-2-Automatic-Gold-20M-NOS-Bronze-Brown-dial-1975-/191365999716?pt=DE_Kleidung_Schmuck_Accessoires_Uhren_Armbanduhren&hash=item2c8e4d6c64

ne ne mne to zase tolik nemrzí,

zkoušel jsem je vzít jen za tu vystavenou cenu, DS2 jsem měl v manuálu, ale byly moc poškozený tak šly pryč, pasu po ocelovým pouzdru , ale ty jdou buď za hodně a nebo mají cifr zničenej

v každém případě si je užij:-)

Odesláno

ne ne mne to zase tolik nemrzí,

zkoušel jsem je vzít jen za tu vystavenou cenu, DS2 jsem měl v manuálu, ale byly moc poškozený tak šly pryč, pasu po ocelovým pouzdru , ale ty jdou buď za hodně a nebo mají cifr zničenej

v každém případě si je užij:-)

A tak trochu by tě to mrzet mohlo, aby byla má radost větší ;-). V oceli by byly fain, ale ta cena je pak opravdu hodně vysoká....  užívat si jich určo budu, manželce jsem to zdůvodnil, že potřebuji podzimní hodinky a tyhle mají takové podzimní barvy :-)

Odesláno

A tak trochu by tě to mrzet mohlo, aby byla má radost větší ;-). V oceli by byly fain, ale ta cena je pak opravdu hodně vysoká....  užívat si jich určo budu, manželce jsem to zdůvodnil, že potřebuji podzimní hodinky a tyhle mají takové podzimní barvy :-)

tak aby tě to nemrzelo, tak mne to mrzí :-) hodně:-)

a to o hodně víc, než ty včerejší seiko chrona, který šli za nějak moc, na to, že člověk neví zda jbyly Ok

Odesláno

tak aby tě to nemrzelo, tak mne to mrzí :-) hodně:-)

a to o hodně víc, než ty včerejší seiko chrona, který šli za nějak moc, na to, že člověk neví zda jbyly Ok

Vidíš to, ani to nebolelo a má radost je hned o něco větší :-). Občas mě aukro udivuje. Něco vyletí cenou nahoru hned. Jiné hodinky, u kterých bych to čekal zůstanou bez příhozu a naopak se pak ukáže něco "obyč" co vyletí nepochopitelně vysoko.... seika v chronu jsem přehlédl. Na druhou stranu chrona mě zase tolik neberou

Odesláno

je zajímavý, že se na aukru většinou objevují věci, o kterých se v tu chvíli na chronomagu mluví:-))

měl jsi kliku, fotky zase nebyly tak kvalitní, tak ty DS2 lidi moc neoslovily, i když jsou moc hezký, hlavně to dýnko

Odesláno

a co se týká cen, končili tam jedny Natalisy údajně letecký, ovšem minimálně ručky byly z něčeho jiného, takže předpokládám skládačku a hned to bylo 4500

a já koupil o dva měsíce předtím taky Natalisy za 2 a asi jen kvůli tomu, že končili ve 3 odpoledne

Odesláno

Je to tak..... tohle forum hodně ovlivňuje ceny hodinek na Aukru. Pár let zpět tam byly ceny úplně jiné. Teď je to opravdu spíš o náhodě. Většinou hrajou do karet velmi špatné fotky, čas konce aukce nebo neúplné popisy. Povedlo se mi pořídit takhle pár velmi hezkých kousků. Jedny z nich byly i mé Doxa Grafic :-).

Natalis jsem tam možná registroval, jen jsem jim nevěnoval větší pozornost. Dneska je dovětek "letecký" u každých třetích hodinek. Nebo taky wermacht, případně rare... docela na to začínám být alergický. Zvlášť když pak je vidět, že se většinou jená o práci LDH. Né, že bych měl něco proti LDH, ale prodejci by tam mohli uvádět pravdu. To já, kdybych prodával své Doxa conquistador, tak bych uvedl, že jsou ve "staronovém" ocelovém pouzdru ;-).

Dával jsi sem nějaké foto svých "Natalisů"?

Odesláno

Moc hezký, už si vzpomínám, že jsem je tu viděl. Neřešil někdo s tebou korunku?! Zpět k mým DS-2 :-). Nevěděl bys k nim něco bližšího? Jako třeba jaká byla jejich WR? Zkoušel jsem to najít a nic moc info nemám a to jsem byl i na http://www.vintagecertinas.ch/en/ds-2eng.html

Odesláno

je tam psána jen vodotěsnost, jinak nic, hloubka byla jen u dvou typů uvedena, spíše zlepšená odolnost korunky a hodinek  proti nárazům a otřesům

Odesláno

Certiny dorazily jiz v pondeli a k jejich skode se mnou musely odstehovat cely byt do domu. Pak si prosly serii vrtani policek atd. :-). Kupodivu jsem je ani neodrel a stale slapou. Musim rict az prekvapive presne. Za tri dny mam necelych 20 sekund. Musim rict, ze v realu vypadaji perfektne. Jeste, ze byly tak spatne nafoceny.

Jinak bych cekal vodotesnost vetsi, zvlast u hodinek se zelvickou na dynku ;-).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...