Street Glide Odesláno 1. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2014 Prodělal jsem nedávno novou zkušenost s Titanem a tak se o ni s Vámi chci trochu podělit,neboť se to může i někomu z Vás hodit.Nikdy mi tento materiál jako vhodný pro použití v hodinkovém odvětví nepřipadal a to se mi i během mé více jak 20 leté hodinkové éry potvrdilo.Nicméně je pochopitelné,že v současné době,kdy pouzdra hodinek přesahují průměr 44mm je třeba se tou vahou zabývat o to více.Jako materiál na choulostivé a snadno zratitelné pouzdro je vzhledem ke svým mechanickým vlastnostem nevhodný (měkký a velmi těžce povrchově opracovatelný) a provozní vady na pouzdru jsou tak řka neopravitelné,..... na jeho použití na dýnkách jsem si již zvykl,i když mi připadá trochu zbytečné,ale chápu,že když mají velké hodinky ,jako třeba Rolex Deepsea, odolat nějakému hlubinnému tlaku,tak musí být dýnko silné a titan tedy vyřeší nějaké to procentuální odlehčení,to mi nevadí ale jeho použití na různých typech trnových a překlápěcích spon spon moc nechápu a často to bývá dost zásadní pro blém,kdy se spona rozláme a stojí to pak třeba jakou v případě ULYSSE NARDINE 20 táců a zboží navíce v nedohlednu, a nebo se Vám rozláme nekvalitně "odporově" svařená dvoudílná spona na CORUM,.......to byl problem,který jsem pro kamaráda právě řešil.Spona stála nová 5000,....což by dejme tomu ještě šlo,ale je pro blem s objednávkami dílů a musí se čekat až se nahromadí více dílů k objednání aby nestála nesmysl ještě doprava se clem z CH,takže spona v nedohlednu. Tak jsem hledal,kdo by byl schopen mi sponu opravit a nakonec mi pomohli ve výzkumném ústavu optiky,kde mají laserovou svářečku v ochranné atmosféře ( používá se běžně Argon,ale oni vaří raději v Heliu,prý to tolik nepění ) a umí vařt asi 40 druhů titanových slitin. Na obrázcích dole je výsledek,...sponu jsem nestačil vyfotit v rozpadlém stavu,jelikož jsem se tam šel jen zeptat jestli mi s tím mohou pomoci a oni mi to rovnou sebrali a zavařili a ještě mne nechali to z blízka pozorovat,což pro mne jako pro někoho s technickým vzděláním byl zážitek. Vařeno pod microskopem,......na sponě byl upadlý díl o který se opírá jazýček spony. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
bohus76 Odesláno 1. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2014 (upraveno) Pěkná práce,jen mě zaráží,že spona stojí takových peněz a nevydrží nic.My v práci používáme navařovačku z Brna http://www.polytechnika.cz/ Ale titan je u nás problém,opravdu to chce "to svoje". Upraveno 1. listopadu 2014 uživatelem bohus76
villain83 Odesláno 1. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2014 Souhlasim s tim,ze titan neni uplne nejvhodnejsi na vyrobu pouzder hodinek,myslim,ze krome toho,ze je lehounkej,moc výhod oproti klasicky oceli nema.Ja mel asi troje hodinky z titanu,je pravda,ze kazdej vetsi sram vypada hnusne a pruser je,ze s tim de facto nic neudelas,olesti se to,podrape a ve vysledku to vypada o dost hur,nez dodrbana ocel.Jasne,ze vsechny firmy nepouzivaj stejnej titan,nicmene ja uz by to na hodinkach nechtel.
OLine Odesláno 1. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2014 (upraveno) U nás (rozuměj letecké motory) svařujeme všecko. Neexistuje matroš na které bych na dílně nenašel systém a člověka co by nevěděl jak na to. Ale máme to blbý, nikoho co by přišel a zeptal se: Dáte mi to do kupy?Neberem.. Jo a najít lidi co svaří titan čistě je sice relativně kupa, nen ta kvalita často kulhá. Ps. Jak rád bych bych obchodní kancl přesvědčil na práci na externích ,,fuškách''. Dneska už neberem ani vlastní výrobky na opravu :-) Upraveno 1. listopadu 2014 uživatelem OLine
Street Glide Odesláno 1. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2014 .....tak to tam budete za chvíli asi zavařovat už jen marmelády :-)))) .....jasně vařit titan není až tak neobvyklé,ale v tomto případě bylo nutné vařit miniaturně a bez zbytečného prohřátí dílu,aby se nekroutil,.....touto metodou lze i navařením opravit velké kilnery v hranách hodinkového pouzdra,.....je však malý problém s barvou toho svářecího drátu,to se nedá podle mne na tak jemné věci vychytat.
bohus76 Odesláno 2. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2014 Dáš link kde to umí /pokud by byli ochotni?/.
M@chino Odesláno 2. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2014 Dobra prace, ale ja mam s odstranenim provoznich sramu u titanu dobrou zkusenost. Jde to. Problem je jen u vysoko lestenych ploch. Tam to jde pomalu, ale jde to take. Klidne bych titanove hodinky doporucil ...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se