falkkon Odesláno 23. března 2006 Nahlásit Odesláno 23. března 2006 po neděli se pouštím do dalšího,3x pro automat 5x pro natahovací a quarz
falkkon Odesláno 23. března 2006 Nahlásit Odesláno 23. března 2006 a jestli to máš rozpracovaný,pošli fotku pro inspiraci
Honza49 Odesláno 24. března 2006 Nahlásit Odesláno 24. března 2006 Nepošlu, něco je špatně. Po půl hodině natahování šly jenom 20 minut. Asi špatný směr. Nemůžu reverzovat otáčky, takže asi bude chvíli pauza.
falkkon Odesláno 24. března 2006 Nahlásit Odesláno 24. března 2006 Doporučuju motor z firmy "Regulace",jdou obracet otáčky a při objednání si stanovím dobu jedné otáčky a cena kolem 700kč.A nebo nešlo by použít opačný výstup z hřídele z motoru? Tím se otáčky otočí.
Honza49 Odesláno 24. března 2006 Nahlásit Odesláno 24. března 2006 Dík za radu. Zkusím ten obrácený gard. Víceméně mám to samé soustrojí. Našel jsem to ve starých věcech. Je to motor s převodovkou ze zapisovače, má to asi 5s na jednu otáčku. Chybu v hodinkách vylučuji, jak s nima trochu potřepu, tak se rozejdou. V so a ne mám alespoň co dělat. A proto to vlastně dělám
HonzaX Odesláno 24. března 2006 Nahlásit Odesláno 24. března 2006 To Honza 49 když na ně koukáš jakým směrem se točí . Já je griluju doleva a funguje to . Použil jsem stejný motorek, převodovku jsem trochu vykuchal.
falkkon Odesláno 24. března 2006 Nahlásit Odesláno 24. března 2006 první automaty jsem z "mladické nerozvážnosti" koupil,(než mě pohltil chronomag) Ingersolly a těm je úplně jedno kam se točí.
Honza49 Odesláno 27. března 2006 Nahlásit Odesláno 27. března 2006 Ta jsem experimentoval a zjistil, že se fakt musí točit naopak. Za 5 minut grilování mi šly 3 hodiny. Motorek nemohu otočit, protoze je pastorek nanýtovyný a má jen 2 mm. Takže odvrtat neje, je z bronzu a hřídel z oceli a ubrousit to nemůžu, protože by pak nemělo co zabírat. Tykže co mám zahodím, a znovu. Bohužel musím okopírovat falkkona. Akorát, že to chci do dřeva. Kámoš slíbil, že mi to odýhuje ořechem. Honza49
falkkon Odesláno 27. března 2006 Nahlásit Odesláno 27. března 2006 Já tento týden zadávám box ze dřeva a hned 2x(pro synovce) už se těším.A při točení tam bude svítit dioda ať je jasno co tam je!
falkkon Odesláno 27. března 2006 Nahlásit Odesláno 27. března 2006 Asi to máš zjištěný tak jen info,je to firma www.regulace.cz a motor mi vyhovoval B 406 4sek-230V
scodo Odesláno 30. března 2006 Nahlásit Odesláno 30. března 2006 Ten "gril" jsi dělal sám (myslím obal)? Vypadá to moc dobře. To je nalakovaná plastová trubka, nebo je to koupený? Připomíná mi to jedno zahraniční profi. Pokud je to samovýroba, jak máš řešené to hrdlo? Bohužel krom odpadní trubky se záslepkou mě jiné řešení nenapadlo..
falkkon Odesláno 30. března 2006 Nahlásit Odesláno 30. března 2006 Všechno je soustružený z hliníku+povrch komaxitová barva.Na fotce to není vidět ale je to metalíza.Trubka 100mm průměr a stěna 2 mm.
Milan Odesláno 13. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2006 Ja som použil motorček z neopravitelnej mikrovlnky. Je to ten čo točí tanier. Zo spodnej strany mikrovlky sa k nemu celkom jednoducho dostanete. Je na 220 V, je už sprevodovaný, otáčky okolo 2,5 - 3/ min. Použil som aj unášač rollera, umelotina vo vnútri mikro ktorá točí tanier, je priamo spojená s hriadelou motorčeka respektive nasúvatelná na os. Dá sa k nemu nalepiť, alebo prichitiť niečo v čom sa uložia hodinky, to už nechám na Vás. Výhodou je, že sa motorček vie točit na obe strany, lepšie povedané kedy ako sa mu chce. Ale vypínačom si viem zabezpečiť ten správny smer čiže vypnem - zapnem, kým je smer ten správny. V mojom prípade do prava, hodinky ORIENT. Motorček je možné vymontovať aj z funkčnej mikrovlnky, len Vaša polovička bude zhrozená. Na mňa sa ovšem neodvolávajte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PlavecK Odesláno 13. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2006 Ja som použil motorček z neopravitelnej mikrovlnky. Je to ten čo točí tanier. Zo spodnej strany mikrovlky sa k nemu celkom jednoducho dostanete. Je na 220 V, je už sprevodovaný, otáčky okolo 2,5 - 3/ min. Použil som aj unášač rollera, umelotina vo vnútri mikro ktorá točí tanier, je priamo spojená s hriadelou motorčeka respektive nasúvatelná na os. Dá sa k nemu nalepiť, alebo prichitiť niečo v čom sa uložia hodinky, to už nechám na Vás. Výhodou je, že sa motorček vie točit na obe strany, lepšie povedané kedy ako sa mu chce. Ale vypínačom si viem zabezpečiť ten správny smer čiže vypnem - zapnem, kým je smer ten správny. V mojom prípade do prava, hodinky ORIENT. Motorček je možné vymontovať aj z funkčnej mikrovlnky, len Vaša polovička bude zhrozená. Na mňa sa ovšem neodvolávajte!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Beru :-) Drahá polovice má mikrovlnku, co vaří skoro sama, stejně nikdy nepochopí (ani já..) co ty všechny čudlíky znamenají a programovat ji taky neumí (ani já), ale motor tam bude dobrej.. Takže vezmu sobě šroubovák plochý i křížový a pokusím se...
VS Odesláno 13. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2006 Ja som použil motorček z neopravitelnej mikrovlnky. Je to ten čo točí tanier. Zo spodnej strany mikrovlky sa k nemu celkom jednoducho dostanete. Je na 220 V, je už sprevodovaný, otáčky okolo 2,5 - 3/ min. Použil som aj unášač rollera, umelotina vo vnútri mikro ktorá točí tanier, je priamo spojená s hriadelou motorčeka respektive nasúvatelná na os. Dá sa k nemu nalepiť, alebo prichitiť niečo v čom sa uložia hodinky, to už nechám na Vás. Výhodou je, že sa motorček vie točit na obe strany, lepšie povedané kedy ako sa mu chce. Ale vypínačom si viem zabezpečiť ten správny smer čiže vypnem - zapnem, kým je smer ten správny. V mojom prípade do prava, hodinky ORIENT. Motorček je možné vymontovať aj z funkčnej mikrovlnky, len Vaša polovička bude zhrozená. Na mňa sa ovšem neodvolávajte!!!!!!!!!!!!!!!!!!! není jednodušší odpojit magnetron a použít celou mikrovlnku? Zároveň je to vkusný prosklený box na hooodně hodinek a má to i zabudované časování Při domácích neshodách, zabudovat vypínač, kterým se bude vypínat magnetron a mikrovlnka může dále sloužit původnímu účelu. Ale musí se dát pozor, aby z hodinek nelítaly blesky
falkkon Odesláno 15. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2006 Myslete ekologicky! viděl jsem ve zverimexu takový kolotoč pro morče,na hřídel nasadit hodinky,záruka náhodné změny směru,a náklady na energii minimální.......
VS Odesláno 15. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2006 Myslete ekologicky! viděl jsem ve zverimexu takový kolotoč pro morče,na hřídel nasadit hodinky,záruka náhodné změny směru,a náklady na energii minimální....... Jenom aby se hodinky neroztrhly odstředivou silou, jak jsem viděl ty křečky drandit v tom kolečku
RomanP Odesláno 14. června 2007 Nahlásit Odesláno 14. června 2007 Se z diskuse vytratily ty fotky, nechcete je sem dát znovu, zajímá mě ta lidová tvořivost :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se