martincihak Odesláno 8. května 2024 Nahlásit Odesláno 8. května 2024 Seiko alpinist na právě zhotoveném prvním prototypu NATO řemínku
stosi Odesláno 8. května 2024 Nahlásit Odesláno 8. května 2024 Rozporuplné pocity (pár let se SARB017). Datumovka měla zůstat černá (výhledově vyměním, kyklop mi nevadí), korunka měla zůstat s gravírovaným "S", preferoval bych plné dýnko (není to "kochací" kalibr, zároveň úkrok od "tool" watch), asi bych se obešel bez "X" na cifru (SARB017 řešení bylo lepší), ale v podstatě to nevnímám, skok v rezervě chodu z 50 na 70h hodnotím velmi pozitivně (osobně je to rozdíl, který opravdu občas ocením), příjemný chod (stabilních +5s/24, což je bez servisu naprosto OK). Tah od strapcode sedí perfektně, vypadá solidně, za ty peníze dobrý poměr cena/výkon. Hodinky jsem bral přímo z JP (přes chrono24), cena 10.700 Kč + DPH a poplatky (vlezl jsem se do 14k), což je asi i díky slabému jenu (všechny předchozí SARBy vyšly dráž ). Jak to máte vy???
Jiří Sedlák Odesláno 9. května 2024 Nahlásit Odesláno 9. května 2024 Tak svítit to bude perfektně, ale ten zubatej okraj Seiku zrovna nelichotí.
martincihak Odesláno 9. května 2024 Nahlásit Odesláno 9. května 2024 Začíná testování nového nato řemínku v tvrdém prostředí kanclu.
martincihak Odesláno 9. května 2024 Nahlásit Odesláno 9. května 2024 před 6 hodinami, stosi napsal: Rozporuplné pocity (pár let se SARB017). Datumovka měla zůstat černá (výhledově vyměním, kyklop mi nevadí), korunka měla zůstat s gravírovaným "S", preferoval bych plné dýnko (není to "kochací" kalibr, zároveň úkrok od "tool" watch), asi bych se obešel bez "X" na cifru (SARB017 řešení bylo lepší), ale v podstatě to nevnímám, skok v rezervě chodu z 50 na 70h hodnotím velmi pozitivně (osobně je to rozdíl, který opravdu občas ocením), příjemný chod (stabilních +5s/24, což je bez servisu naprosto OK). Tah od strapcode sedí perfektně, vypadá solidně, za ty peníze dobrý poměr cena/výkon. Hodinky jsem bral přímo z JP (přes chrono24), cena 10.700 Kč + DPH a poplatky (vlezl jsem se do 14k), což je asi i díky slabému jenu (všechny předchozí SARBy vyšly dráž ). Jak to máte vy??? Plně se ztotožňuju se vším napsaným. Třeba to prosklený dýnko mi vůbec nejde do hlavy, ale to budu asi mít u všech hodinek. Já jsem mírně zklamán z lumi, těšil jsem se na zářivou vyhlášenou Seiko lumi a ano, je to prima, ale jen chvilku, což je škoda. Velký plus dávám za to, že ty hodinky vypadají dobře snad s každým typem náramku či řemínku.
Jiří Sedlák Odesláno 9. května 2024 Nahlásit Odesláno 9. května 2024 Průhledy mě taky serou. Ta hladká plocha se strašně lepí na ruku. Pak to jde nosit v létě jen na tahu. Já na to snad nalepim naplast. To reliéfní celokovový dýnko, to je jiná.
stosi Odesláno 9. května 2024 Nahlásit Odesláno 9. května 2024 před 6 hodinami, martincihak napsal: těšil jsem se na zářivou vyhlášenou Seiko lumi a ano, je to prima, ale jen chvilku, což je škoda Souhlas. Nepsal jsem to, protože nevím, jak moc mi to zkresluje paměť, ale mám pocit že SARB017 svítily víc, resp. déle. Na druhou stranu, čas odečtu kdykoliv, byť by to mohlo být lepší. před 11 hodinami, Jiří Sedlák napsal: Tak svítit to bude perfektně, ale ten zubatej okraj Seiku zrovna nelichotí. Ad svícení viz výše. Ta fotka je ve 20x zvětšení, zaznamenal jsem i trochu prachu . Ale, i při velmi pečlivém zkoumání vlastním zrakem - nezaznamenatelné, ani náznakem. Postnul jsem to jen pro zajímavost
EpsteinBarr Odesláno 9. května 2024 Nahlásit Odesláno 9. května 2024 po dlhsej dobe som otvoril Seiko suflik
martincihak Odesláno 9. května 2024 Nahlásit Odesláno 9. května 2024 před 5 hodinami, stosi napsal: Souhlas. Nepsal jsem to, protože nevím, jak moc mi to zkresluje paměť, ale mám pocit že SARB017 svítily víc, resp. déle. Na druhou stranu, čas odečtu kdykoliv, byť by to mohlo být lepší. Ještě by mě zajímal ten náramek a jeho spona. Viděl jsem už i bicolor s rýžovým náramkem, ale byla tam stejná dlouhá spona, jako na mém náramku. Je to snadno regulovatelné bez použití nástrojů?
stosi Odesláno 9. května 2024 Nahlásit Odesláno 9. května 2024 před 4 minutami, martincihak napsal: Ještě by mě zajímal ten náramek a jeho spona. Je to tento: https://www.strapcode.com/collections/watch-bands-for-seiko-alpinist/products/strapcode-watch-bands-metal-ss-bcl20-b130 před 5 minutami, martincihak napsal: Je to snadno regulovatelné bez použití nástrojů? Není to snadno regulovatelné - je třeba malý šroubováček (pro úpravu délky tahu), případně vystěžejkovač pro změny pozic v rámci spony.
martincihak Odesláno 9. května 2024 Nahlásit Odesláno 9. května 2024 před 1 minutou, stosi napsal: Je to tento: https://www.strapcode.com/collections/watch-bands-for-seiko-alpinist/products/strapcode-watch-bands-metal-ss-bcl20-b130 Není to snadno regulovatelné - je třeba malý šroubováček (pro úpravu délky tahu), případně vystěžejkovač pro změny pozic v rámci spony. Díky, je to teda stejná spona jako mám já. Škoda té její velikosti, ale jinak je to jako celek velmi pohodlné.
Jiří Sedlák Odesláno 9. května 2024 Nahlásit Odesláno 9. května 2024 Za mě je mnohem lepší tenhle, má lepší koncovky i sponu. Za mě jsou ty samčí koncovky no go. https://unclestraps.com/collections/sarb-alpinist-1/products/executive-bracelet-seiko-sarb017
stosi Odesláno 10. května 2024 Nahlásit Odesláno 10. května 2024 Neznal jsem, ale díky za tip pro příště, vypadá to lépe Na fotkách mi to taky tahalo oči, ale v reálu to vůbec nevnímám.
Jiří Sedlák Odesláno 10. května 2024 Nahlásit Odesláno 10. května 2024 Já taky. Dneska to chce sluníčkový hodinky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se