Přejít na obsah

Primky, které v katalogu "Hodinky Prim" nenajdete

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 517
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Aby jednotlivá vyjádření chronokolegů nepřehledně nezapadly v "proudu" příspěvků, tak si dovolím shrnout. Existenci níže vyobrazených Primek kalibr 50 průměru 30 milimetrů - foto martar a Mipa - potvrzují také:

tolja - v barvě modré a hnědé

straspol - v barvě modré

Beladona - v barvě bílé

Zvláštní vlastnost nebo spíše závada - velmi snadno se loupe barva.

Časový odhad původu dle tolji - polovina sedmdesátých let - kdy se "čistily sklady" od zbytků dílů kalibrů 50 a použily se ke kompletaci hodinek Prim.

Prosím případné další majitele nebo pamětníky o potvrzení existence těchto hodinek Prim nebo třebas i samostatných ciferníků - pokud možno i s fotografií.

Edit: doplnění Beladony

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Mipa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teda ještě k těm dámským padesátkám s loupacím cifrem, o kterých Tolja říká, že šly přímo z Eltonu, byť jako nouzovka: to by ale měly být v katalogu, ne? Já jsem si soukrom? tipoval, že se u toho ciferníčku jednalo pouze o levný univerzální náhradní díl pro opravny hodinek, který měl nahradit původní poničený ciferník, čemuž by odpovídaly i různé typy kalibru, které se v těchto hodinkách vyskytují. Ovšem Toljova teorie / nebo podložené tvrzení / by výskyt různých typu strojků kal.50 vysvětlovala stejně dobře.. super, jsem moc rád, že jsi se zapojil do diskuse, Petře :-)

Pokud by se potvrdilo to co říkáš, naopak budu rád, byly by to origo primky z Eltonu. A že jsou nehezké a z nouze ctnost? Tak o tom nikdo nepochybuje, myslím že do té kategorie by šlo zařadit i pár dalších modelů z Nového Města :-) :-) :-)

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja
  V 14. 12. 2014 v 18:56, Pabit1 napsal:

čekal jsem odbornou diskuzi,né typovací soutěž

Jestli tu chceš chytračit, tak bys měl vědět, že ve větě se za čárkou dělá mezera, a ve slovním spojení tipovací soutěž se píše měkké i.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...