namoru Odesláno 30. září 2015 Nahlásit Odesláno 30. září 2015 JohnyB, portepee mám na šavli. Mám ale dvě policejní portepee s červenými, proužky
namoru Odesláno 30. září 2015 Nahlásit Odesláno 30. září 2015 JohnyB, portepee mám na šavli. Mám ale dvě policejní portepee s červenými, proužky
JohnnyB Odesláno 30. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 30. září 2015 Prosím o foto, tedy pokud jsem pochopil dobře, že by bylo jedno volné toho volného na: bryndak88@seznam.cz díky
Klotzman Odesláno 19. října 2015 Nahlásit Odesláno 19. října 2015 Šavle mě neberou, ale narazil jsem náhodou na Detektorwebu na dětskou variantu čs. šavle vz.24, tak sem dám odkaz kdyby to místní zběratele zajímalo.http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang=1&i=65017&mm=1&xb=4&vd=1
JohnnyB Odesláno 9. listopadu 2016 Autor Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2016 pánové a co říkáte na toto? https://detektorweb.cz/index.4me?s=show&i=61098&mm=1&vd=1
seh1 Odesláno 23. června 2017 Nahlásit Odesláno 23. června 2017 Zdarvim pánové, mám možnost koupit tohle....jak se to asi pohybuje cenove v dnešní dobe? Střenky jsou nové, prý se museli měnit... Díky za info
franta123 Odesláno 14. července 2017 Nahlásit Odesláno 14. července 2017 Zdarvim pánové, mám možnost koupit tohle....jak se to asi pohybuje cenove v dnešní dobe? Střenky jsou nové, prý se museli měnit... Díky za infoahoj. nádhera. jinak cena nad 100 000 kč.
JohnnyB Odesláno 22. srpna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 22. srpna 2017 Nedostizny sen kolik to nakonec kostovalo?
saida Odesláno 23. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2017 Pánové závist.Zneužiju vás.Povíte mě prosím co se mě válí za skříní?Díky
JohnnyB Odesláno 25. srpna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 25. srpna 2017 Šavle vz. 24 pro důstojníky armády (předpokládám, že má na pochvě jedno očko?) a na čepeli armádní přejímku? Nebo je značena jen výrobcem? Ta druhá je vycházková šavle pro sbor strážmistrů a vrchních strážmistrů - zde s přeletovaným znakem z období protektorátu. Škoda je mít ve skříni, né? Pokud byste je chtěl dát na cizí zeď, tak se ozvěte
saida Odesláno 25. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2017 Velice děkuji za info. Je to přesně jak píšeš. Přidám foto .Stav je špatný,ale jasná rodinná historie tomu dává pro mě cenu nedozírnou.
JohnnyB Odesláno 25. srpna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 25. srpna 2017 Ru marina, to je moc zajimave! Urcite ma hezky lept na cepeli. Jen tak nejak nevidim, co je ve spatnem stavu?
saida Odesláno 25. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2017 Jo to je můj koníček. Od dětství v tom žiju. Obrazy ,koule atd. Několik kufrů koresponce služební i soukromé.Sušim si to na důchod.Je to zázrak,že to zůstalo pokupě.
JohnnyB Odesláno 25. srpna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 25. srpna 2017 To tedy je...kazdopadne, kdyz se budete chtit tech ceskosloveskych savli zbavit, dejte prosim vedet. Diky za hezka fota
Skarohlid Odesláno 29. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2017 Ahoj, Dostal se ní do rukou tento bajonet a rád bych se o něm dozvěděl víc. Myslím která armáda jej používala a jak je asi starý.Další věc je jeho stav, chtěl bych poradit čím jej vyčistit popřípadě jak na dřevěnou rukojeť. Díky Škaro
Tikal Odesláno 30. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2017 (upraveno) Něco po předcích :Bajonet Manlicher M95, zbrojovka Steyer, vycházková varianta v niklovaném provedení /to jsem nastudoval/Děda byl v Itálii v legiích rotmistr u 39. výzvědného pluku, 12. kulometná rota /legionářská knížka/ po vzniku ČSR skončil v Popradě u horského pěšího pluku 3 , jako praporčík.V roce 1949 dostal 18 let za účast v Žatecké spouře /Odbojová skupina Žatec-Praha se to podle badatelů zove/ Čímž jeho kariéra v armádě skončila a začala kariéra horníka v Jáchymově, ale to je jiný příběh... Tento bodák údajně nosil až do války A jeden kousek z dědovy bedny. Stav bídný, ale sčíslovaný a nebroušený. Měl by to být rok 1935 a výrobce Carl Eickhorn, kde ho děda vzal a proč ho měl už nikdy nezjistím A ještě mám kordík wehrmachtu, ale ten je ve schránce v bance, tak někdy příště Upraveno 30. srpna 2017 uživatelem Tikal
ac43 Odesláno 30. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2017 Dobrý den,podle portepee uvázaného na bodáku M95 nosil děda bodák ještě za první republiky.Hezký kousek.ac43
Tikal Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2017 Jasně, vždyť píšu, že ho nosil do války
JohnnyB Odesláno 31. srpna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 31. srpna 2017 Ano, byla to vycházková "zbraň". Tedy bez přejímek armády - zůstaly jen ty původní ru. Asi klamou fotky - třapec by měl být hnědý se stříbrnými proužky - déle sloužící.
Tikal Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2017 Takhle tmavý ten střapec není. Původní fotky jsou dělané na slunci, tak je to trochu přepálené.Tahle fotka už ukazuje reálnou barvu.Nicméně to může být vybledlé. Teta to měla nejméně 60 let pověšené u okna...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se