franta123 Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2015 jsem jsi to myslel. ale zkusit se to musí. ale je zajímavé, že dýnko je na 1. fotu bílé, když armáda měla červené. byl takový nazor, že je to doktor, nebo veterinář. shodou okolností kamarád před časem sehnal šavli po doktorovi a tam bylo klasický portepe. takže to také padá tato teorie. na portepe je razítko mudr a jméno, tak to je doložené. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2015 (upraveno) Tak ty celnické mečíky jsou fantastické. Chvíli jsem na toto téma nenakoukl a co se to tu neobjeví.... Paráda! EDIT: ale jestli dobře vidím, tak samí lvi a jen dvě lvice. To jsou lvice o tolik vzácnější? Upraveno 26. února 2015 uživatelem malda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
namoru Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2015 Asi jich bude méně. Ale záleží na štěstí, mně se podařili sehnat tři lvi. Zase ale vím o čtyřech lvicích. Leží u lidí kteří tyto věci nesbírají. Mají je doma jako památku a nechtějí je za žádnou cenu prodat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
namoru Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2015 Toto je další lvice o které vím, je to krásný komplet i s opaskem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 27. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2015 (upraveno) Trochu mě překvapují ty bambule bez znaku. Moc jsem toho teda neviděl, ale co jsem viděl celníka naživo, tak měl naprosto identické portepee (myslím i od stejného výrobce - prostě dvojče) jako mám na úředníkovi FS - prostě zlatý žalud, zelený krček se zlatě vyšitým lvem a zlatá páska po obou stranách se zeleným pruhem. Dole samozřejmě zelené. Máš čepele značené výrobcem? Mám pocit, že je dělal Zineder, ale většinou neznačil. No, já mám Československo víceméně komplet (armáda, četnictvo, policie, FS, naopak SLS a VLP nemám - nějak mě tesáky neberou), i když se bojím to slovo "komplet" používat, ale celník je pro mě zakletý... Viděl jsem ho naživo jednou v životě, jinak ne a ne ho sehnat... Jestli jenom v celnících máš tohle, tak raději nechci vidět, co máš jiného:) Fakt smekám!! Na tohle bych mohl čumět od rána do večera a spát s nima i v posteli... EDIT: Pravopis Upraveno 27. února 2015 uživatelem malda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
namoru Odesláno 27. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2015 Ta kompletní lvice je kamaráda. Ti lvi jsou bez značeni. Značené bývaji lvice. Jestli máš tu novou knížku o čs. kordících tak jsou téměř na všech portepee čistě zlaté i na dobových fotech v knize je vidět že byla portepee bez znaku na krčku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 27. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2015 Tu novou knížku jsem viděl jen u známého. Škoda, že takhle nejsou zpracované i šavle a kordy. Nemáš náhodou i tu důstojnickou šavli od Zinedera s listy, co vystupují mimo úpony? V předchozích příspěvcích se tady řešila. Ta mi ještě taky chybí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
namoru Odesláno 27. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2015 Mám hlavně kordíky. Z téch lepších šavlí mám šavli NG, důstojníka četnictva, úředníka FS, slovenského důstojníka četnictva, dva armádní kordy - jeden je zdobený. Pak pár běžnějších kousků. Šavle jsem začal sbírat asi před rokem. Myslím Maldo, že se známe osobně, jednou jsem byl u tebe. Ještě když jsi bydlel doma, měl jsi tehdy zlomenou nohu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 27. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2015 (upraveno) No jasně Zdravím Břeclav:) Tak to ses pěkně rozjel! Máš to parádní... EDIT: nechápu, proč mi to při každém postu samo od sebe píše nějaké debilní číslice... Když tu číslici při editu smažu, napíše to jinou...132 Upraveno 27. února 2015 uživatelem malda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
namoru Odesláno 8. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2015 Neví někdo o jaké se jedná portepee? Portepee má červeně vyložené dno žaludu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 16. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2015 (upraveno) Trošku pozdní odpověď, ale přece... Mám doma to samé a už i tady jsme se shodli, že to je portepee pro důstojníky policie. Řešilo se to v tomto vlákně o pár stránek nazpět. EDIT: tady to máš přesněji: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/78902-staré-šavle-a-bodáky-aneb-sbíráte-něco/?p=1311773 Upraveno 16. března 2015 uživatelem malda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyB Odesláno 28. března 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2015 (upraveno) To první portepee (v té kolekci portepéček) je z aukra, že? Normálně bych řekl rotmistr armády, ale to vyložení dýnka je prazvláštní...začínám pochybovat, že je to originál, už bylo na aukru tuším třetí a opravdu se mi to nezdá....jinak doktor (důstojník armády) měl skutečně dýnko také červené. Upraveno 28. března 2015 uživatelem JohnnyB Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
namoru Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2015 Ano koupil jsem ho na aukru, je to už před delší dobou. Teď se prodávalo originál zlaté a má stejnou barvu dýnka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
namoru Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2015 Nový přírustek. Výměna za jednoho lva Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 3. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2015 Já už raděj do tohoto vlákna nechodím... Teď jsem po dlouhé době nakoukl a zase mi to zvedlo tlak... Krásná lvice. Ale ta barva vyložení žaludu se mi nezdá... Nikdy jsem něco takového neviděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vzduch Odesláno 9. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2015 Pánové, sic to sem moc nepatří, ale nevíte o nějakém pěkném kusu četnické šavle vz. 24 na prodej? Aukru nedůvěřuji a bude to dárek. Díky za případné zprávy. R. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2015 Aukro bych nezavrhoval. I na aukru se dají objevit slušné kousky. Chce to jen trpělivost a peníze... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyB Odesláno 26. července 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2015 No hlavně ty peníze a pokud chceš vz.24 četníka = důstojníka, tak to jednak neseženeš a taky se pěkně prohneš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyB Odesláno 26. července 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2015 jinak to zlaté portepee bez dýnka - já si myslím, že nějakému tvorstvu, asi molům, chutná jen ten "semiš" a tak ho prostě vyžerou. Tohle nikdy oficiálně zavedeno nebylo a navíc ať už je barva dýnka jakákoli, nikdy jsem neviděl tento materiál, vždy to byl "semiš" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyB Odesláno 27. září 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2015 namoru: nebylo by to policejní volné? Dávám dohromady policejního obvodního inspektora I. třídy a hodilo by se Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se