Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,podědil jsem tyto hodinky,víte někdo co je to za firmu?Asi nemají velkou hodnotu,ale jdou velice přesně,jen je na nich vidět,že jsou poctivě používané.Víte někdo,kde by se daly dát do pořádku/zrenovovat,je to památka..?Díky.J

Odesláno

Ony sice jdou,sou přesné,ale jakoby dutě hrkaly,respektive mám pocit,že sou ve vnitř nějak volný(laicky řečeno),a pak sou zoxidovaný,v plášti sou doslova vyžraný důlky...

Odesláno

To hrkání,když chytnu za na kolečko natahování,tak se hýbe celý strojek v pozdru,a otvor pro osičku je asi taky dost vychozenej,hodináři u kterejch sem byl s tím nechtěli mít nic společnýho...Sem si myslel bláhově,že jde pouzdro nějak nově pokovit,nebo něco tak....

Odesláno

to MECHANO: nechci se Vám montovat do práce, promiňte.

Pakliže vyjdeme z předpokladu, že na světě je vše možné (nemluvě o možnostech nadpozemských bytostí..) tak máte pravdu. Pouzdro je možno zrenovovat. Do galvanického pokovení - např. niklování, chromování.. bych tedy asi nešel, protože (vyzkoušeno) i po vyplnění "důlků" speciálním lepidlem na bázi kovu a následném niklování jsou vidět optické nerovnosti. Dalo by se říci, že pokovením nerovnosti vyniknou...

Ale mám dobrou zkušenost s ručním zlacením. Mám známého kamenosochaře, občas zlatí anděly v kostelích, nejvíce písmena na náhrobcích - hlavně ale vlastní potřebné zlato a zručnost :-), a už mi tak pomohl. Pouzdro pak vypadá velice zlatě :-) někdy na škodu věci, když ciferník a ručky si jdou svojí barevnou cestou...

Odesláno

NotesK: není co promíjet, doufám že se tu smíme všichni projevit a myslím, že je to ta nejzdravější věc. To plátkový zlacení je zajímavej nápad.

Jermak : no já se snažím z tebe vypáčit jestli chceš jen ty hodinky opravit nebo jseš výstřední milionář a chceš je vrátit do původního stavu. Možností jak to restaurovat je více ale otázka je jestli by to u těchto hodinek mělo smysl. M

• po měsících...
Odesláno

Zlacení plátkovým zlatem se dá vhodně použít při renovaci nástěných hodin, ciferníků, apod., kdy se potom na tento povrch už běžně "nesahá", ale u náramkových hodinek, zvláště na plášť, bych to nedoporučoval. Pokud by se "válely " ve vitrýnce, tak snad.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...