Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, 

pořídil jsem si z druhé ruky SSC135P1 s otočnou vnitřní lunetou. Máte je někdo, nebo podobný model (Seiko SSC081P1)?

Zdá se mi ale, že otáčení lunety levou korunkou jde moc lehce. V podstatě se stačí jen dotknout a pohne se. Je to normální? Asi ne, co?

ssc075p1.jpg

Odesláno

Tvůj model jsem v ruce neměl, ale měl jsem Seiko SKZ209 Atlas a tam to bylo úplně stejné, takže si myslím, že je to v pořádku a je to záměrem výrobce.

Odesláno

Sveho casu jsem na ty se zelenou lumi a hnedy. Kozenym reminkem koukal, ale ten kompas luneta a korunka navic me nesedla. ac jsem seikar tak se me libil vic vzhledove podobny model od citizen bl 5250 . V titanu.

Odesláno

Je to normální, na svých hodinkách to mám taky. Když to chci mít přesně, tak to musím štelovat i 3x denně. Prostě to záleží na tom jak moc ohýbáš zápěstí a tím si hýbeš s korunkou.

Odesláno

OT: Napoleon: protože jsem puntičkář a chci to mít sever slícovanej s 12 ;). Jen jsem tím chtěl vyjádřit, že je to prostě hrozně volný a protáčí se to při sebemenším dotyku.

Odesláno

Sveho casu jsem na ty se zelenou lumi a hnedy. Kozenym reminkem koukal, ale ten kompas luneta a korunka navic me nesedla. ac jsem seikar tak se me libil vic vzhledove podobny model od citizen bl 5250 . V titanu.

Dobrý, ale Seika se mi líbí víc :-)

Odesláno

To chapu:-) taky bych to chtel mit slicovane:-)

Právě, to je hlavní důvod původního dotazu. Ale stejně moc nechápu, proč kompas musí být tak volný ;-)

Odesláno (upraveno)

Dej foto co presne se otaci tou levou horni korunkou... foto s posunutou vnitrni lunetou. ale bude to aby to nenamahalo mechanismus korunky

Upraveno uživatelem Napoleon
Odesláno

takze to funguje, ze malou rucicku namiris na slunce , pak rozdelis tedy vysec mezi malou a 12 indexem a tam je jih  tedy korunkou ta posunu lunetu kompasu s oznacenim jih S.  a zaaretuju korunkou zacvaknutim.  tedy to ma jit volne kuly korunce a citlivosti  stupnu. Nicmene je to nadbytecne celkove.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...