Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chci se "pochlubit" svým přírůstkem, zatím nejspíš v původním stavu (strojek by potřeboval porádnou údržbu, ale jde). Sháním nějaké další info o tomhle kousku, google toho moc nenajde. Tak třeba někdo víte. :helpsmilie:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
Chci se "pochlubit" svým přírůstkem, zatím nejspíš v původním stavu (strojek by potřeboval porádnou údržbu, ale jde). Sháním nějaké další info o tomhle kousku, google toho moc nenajde. Tak třeba někdo víte. :helpsmilie:

Nedávno jsem se členů ptal na původ NATALIS PRIMA,odezva nepřišla.Tyto jsou zaručeně od stejné firmy, ale bohužel také víc nevím.

• po 2 týdnech...
Odesláno
Zdravím vás, jsem tady nový. Nedávno jsem dostal hodinky Natalis Prima. Bohužel nejdou (doufám, že jen zatím). Tak se snimi aspoň pochlubím.

Vypadají slušně. Co se s nimi stalo? Zanešené nebo nějaká mechanická vada? Ty moje jdou, ale potřebují intenzivní očistu, seřídit, namazat a taky chybí jeden šroubek. Podařilo se mi získat ty samé, ale rozbité, tak snad se mi podaří najít vhodný náhradní. :mellow: Zatím se mi ale do rozebírání nechce, nemám koupený Chronor a samotný benzín na to stačit nebude.

Odesláno

Tak aby bylo jasno hned na začátku: Jsem hodinkový analfabet. V životě by mě nenapadlo rozebírat ty hodinky sám :crying_anim02: Vypadá to ale spíš na mechanickou vadu. Pružina (nebo jak se tomu říká) je nějaká divně natáhlá (fakt tomu vůbec nerozumím, tak se mi moc nesměj). Chci je dát nějakýmu hodináři, aby to zkusil rozchodit.

Četl jsem tady o nějakým Strnadovi z Brna (možná jsi to psal zrovna ty). Tak tam asi zajdu.

Odesláno
Tak aby bylo jasno hned na začátku: Jsem hodinkový analfabet. V životě by mě nenapadlo rozebírat ty hodinky sám :crying_anim02: Vypadá to ale spíš na mechanickou vadu. Pružina (nebo jak se tomu říká) je nějaká divně natáhlá (fakt tomu vůbec nerozumím, tak se mi moc nesměj). Chci je dát nějakýmu hodináři, aby to zkusil rozchodit.

Četl jsem tady o nějakým Strnadovi z Brna (možná jsi to psal zrovna ty). Tak tam asi zajdu.

Jestli myslíš pružinu jako pérko kterým se hodinky natahujou, tak to zase není taková tragédie, jestli je ale natáhlá, vychuchaná nebo jinak poškozená pružinka nepokoje (to malé kolečko co dělá sem a tam), tak tam už asi bude zásah hodináře nutný. Opravami hodinek se zabývá tady na chronomagu člověk co se jmenuje mechano.

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...