Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hledám někoho, kdo poradí s výměnou skla u hodinek CASIO ECW-M300E - minerál za safír. Mohu dostat doporučení u koho výměnu provést a kolik výměna přibližně stojí - pro představu.

Odesláno

No,ono se to sklo samozrejme da vyrobit,ale predpokladam,ze standardne se na tyhle Casia nevyrabi,ze?Cili potrebujes presnej rozmer toho skla,bez toho se nehnes,zjisti to bud na netu,nebo ho nech sesadit a zmerit,pak mrkni na seznam hodinaru a vyber si,staci tu pohledat.Ale pocitej s tim,ze vyroba safirovyho skla na miru neni spas za par stovek.Muj odhad budou tak 2litry,plus minus...

Odesláno

V první řadě jde o sílu skla a potom tohle je rozměr co se bude dělat po 0,5 milimetrech. Pokud ano zajistím sklo od 1000 do 2. Pokud tam je sférické a řekneme antireflex no tak to poslední stálo zákazníka 3,8. Při životnost hodinek tak výměna křemíku každé dva roky po 3-4 stovkách přijde jacinějc.

Odesláno

V první řadě jde o sílu skla a potom tohle je rozměr co se bude dělat po 0,5 milimetrech. Pokud ano zajistím sklo od 1000 do 2. Pokud tam je sférické a řekneme antireflex no tak to poslední stálo zákazníka 3,8. Při životnost hodinek tak výměna křemíku každé dva roky po 3-4 stovkách přijde jacinějc.

Díky za konkrétní odpověď.

Dělal jsi tuto výměnu - nepředpokládám že u tohoto modelu, ale všeobecně u quartzů této cenové úrovně i s takovkuo, příp.výměnou všech těsnění (sklo, dýnko, nevím jestli je potřeba i korunky). Na kolik by to vyšlo se vším všudy.

Ještě zjistím u kolegy, kterému hodinky patří, jeho nároky na antireflex a asferiku.

Odesláno (upraveno)

Prosímtě, co je myšleno výměnou křemíku?

Já jsem si nechal asi měsíc zpátky měnit minerál za safír na www.nejpanskehodinky.cz. Vyšlo to i s úpravou pouzdra na něco přes 2000Kč, rozměr skla nebyl atyp, to by bylo určitě dražší. 

Upraveno uživatelem vE13Lius
Odesláno

Prosímtě, co je myšleno výměnou křemíku?

Já jsem si nechal asi měsíc zpátky měnit minerál za safír na www.nejpanskehodinky.cz. Vyšlo to i s úpravou pouzdra na něco přes 2000Kč, rozměr skla nebyl atyp, to by bylo určitě dražší. 

Prosím tě, můžeš napsat co to bylo za hodinky (průměr skla) a jestli to bylo s antireflexem jestli bylo sférické?

Odesláno

Průměr skla byl 33mm, bez antireflexu, rovné. Zavolej tam a poptej se, to budeš mít nejrychlejší.

Prosím tě, můžeš napsat co to bylo za hodinky (průměr skla) a jestli to bylo s antireflexem jestli bylo sférické?

Odesláno

Byl jsem požádán o objasnění ale nevím přesně co objasnit. Takhle z hodinek se nedá určit velikost skla. Jak je zde uvedeno 33 mm to není žádná hodnota, skla se uvádějí 330-339 křemíkové nebo minerální, safír bude 330 a 335. Asi bude možnost sehnání velikosti mezi ale bude to asi obtížné. Stejně tak tloušťka, ta se zjistí po vyndání. Jinak co se týká Casio a Fastu jako servisu, nepředpokládám že by byla možnost výměny skla. Spíš dají celé pouzdro. Nejsou to nejlacinější hodinky, ale součástky budou mít tak maximálně 4 roky od začátku prodeje. A co potom.

Odesláno

Kdyby to bylo mimo OT, tak se omlouvám, ale čím se uchycuje sklíčko u potápek, s vodotěsností třeba 200 m a více? Epoxidovým lepidlem nebo silikonem? Nebo něčím úplně jiným?

Odesláno

iviw: Hmm, to se ti podařilo to původní sklíčko odrovnat? Já mám ty hodinky teď přesně 4 roky a sklíčko jako nový. A osobně bych ho neměnil už proto, že hodinky jsou z fabriky WR100, což s nějakým neoriginálem a ještě kdovíkde měněným by asi padlo.

No,neorigo sklo se da samozrejme udelat,pochopitelne na miru,u mineralu to neni cenove nijak dramaticky,s naslednou vodotesnosti,pokud neni chyba jinde,treba v ruplym pouzdre,by nemel bejt problem,neboj.

Odesláno

Jasně, pokud to udělá někdo s garancí, OK. Ale ten si to taky asi nechá adekvátně zaplatit...

Hodinář mi objednával atyp. sklíčko na ruský pilotky a stálo mě i s výměnou 350,- takže si nemyslím že by to byla nějaká pálka, pokud se tedy jedná o minerální a ne o safír.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...