Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jo, jinak mam v planu si doma udelat v obyvaku vitrinku a v ni budu mit v hornim regalu fotak Flexaret s kompletni sadou dolpnku. To uz je take technicka rarita. V regalku pod tim vystavku hodinek a v dolnim pravdepodobne model lodi, protoze jsem lodni modelar. Zatim to tipuju na nejakou klasiku, Golden Hind nebo tak. Jo, a manzelka, po nekolika hodinach vysvetlovani souvislosti, je take nadsena. Samozrejme je bodove osvetleni jednotlivych exponatu.

Odesláno

Jeslti myslis rozmer pouzdra, tak moje maji 39x13. Ja si na obri hodinky nepotrpim a navic mam utle zapesti. Opticky jsou na ruce velke dost, protoze otocna luneta je pod sklickem a ma stejnou barvu jako cifernik.

Odesláno

Ja jsem zvolil tyhle hodinky, protoze je to edice svazana se jmenem J.A.Gagarina a moc se mi libil i neotrely design hodinek navozujici kosmickou techniku 60. let minuleho stoleti. Navic malokdo jde do rizika koupit hodinky s azbukou a jmenem Gagarin na ciferniku a tim se stavaji vice exkluzivnejsi nez Aviatory, ktere, jak se zda, ma kazdy fanda ruskych hodinek.

Technicky s nema nemam zadne potize, predbihaji se o cca 20 sec denne, takze by potrebovali seridit, jak nekdy pojedu kolem nejakeho slusneho hodinare, tak to udelam, zatim me to nejak mimoradne netrapi, protoze vim, ze to neni vada, ktera nejde jednoduse napravit.

Zajimave je take to, ze jsem je kupoval na azwatch za 8500 (asi pred mesicem), nyni je uz maji za 9500. Takze zrejme si uvedomili, ze ty hodinky jsou moc pekne :)

Jestli si je koupis, napis jake mas jejich cislo v edici.

Odesláno

Díky za názor, žena se pro ně taky nadchla a bylo vybráno. Kombinace s červenou je prostě ďábelská. Objednal jsem si i origo kovový tah, uvidíme, jak se bude vyjímat. Až dorazí, dám vědět.

Odesláno

Vybral jsem si dvoje a poslal to do hodnotící komise. Zajímavé je, že se jí na úplném začátku Sturmanskie moc nelíbily (azbuka a moc červené), ve finále byly vyhodnoceny jako nej. Takže spokojenost na obou stranách a huba zatím nenatažena. Už se těším, až budu natahovat hodinky.

Odesláno

Tak konečně dorazily! Číslo 491. Zatím studuji přesnost. První názor: Průhledné dýnko je fajn, ale asi bych ho už vyměnil za větší vodotěsnost. Chci ještě zkusit dát tam i kožený pásek (mám jiný než ty...) a chvíli je nosit, aby bylo jasné, co je opravdu lepší. Jinak po dni nošení zatím spokojenost. V obchodě jsem zkusil také žádost o slevu, ale bylo mi řešeno, že jde o inovovaný model s lepší a festovnější lunetou a lepší ručičky prý lépe svítí ve tmě. To nevím, nemám etalon ke srovnání. Ale svítí, to jo.

P.S. původně jsem chtěl, aby ta éra v pozadí byla výraznější, ale nějak se nezdařilo, zkusím si s tím ještě večer pohrát:-)

Odesláno

Pěkné hodinky a na chronografy i docela přehledné a nepřeplácané.

K fotce: ta érka dej blíž k hodinkám a pokud to foťák umožňuje, nastav vyšší clonové číslo. Pak se ale prodlouží doba expozice a bude nutno foťák fixovat. Nejjednodušší je stativ, ale postačí foťák postavit např. na skleničku a fotit samospouští.

Odesláno

Bezva! Gratuluju. Ten kovovy tah nevypada zle, ale myslim ze ten cerny nekovovy na nich vypada lip. Hodinky jsou s cernym kozenym tahem elegantnejsi se mi zda. Jinak jeslti maji vylepsenej fosfor, tak to uz asi neusnes, protoze i ty moje asi nevylepsene sviti jak o zivot. Festovnejsi luneta je urcite taky plus, proste kazde vylepseni co do robustnosti je bezva. Dej vedet jak jses na tom s tou presnosti.

Odesláno

No, tak jsme si ještě s mojí milovanou lepší polovičkou pohráli a přikládám výsledek své píle. Tak co, který je lepší - kovový nebo kožený?

Já už jsem si tedy vybral, ale jsem zvědav také na váš vkus :-)))

Odesláno

Jo, je, to vpravo. samozřejmě pokud máš na mysli první obrázek, na druhém určitě ne:-))) Vlevo je něco jiného. Tak kovový říkáš.... No uvidíme. Každopádně díky za názor.

Odesláno

Já tedy hlasuju pro ten kovový...

tím neříkám, že černý není hezký.

Já mám Aviatory a střídám černou kůži s ocelí v poměru tak 1:9 pro ocel.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...