Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jenom technicka otazka.

Kdyz dokazu urobit s metalovou lunetou bronzove PSII tak to same cele s metalovou lunetou dokazu aj z ocele.

@straspol: muzes se prosimte optat i na cenu ocelove verze kdyz to bude?

Odesláno

Jak tady někdo psal - "průběžně sleduji" -  plánuji pořídit další bronzy - neměl jsem v úmyslu sice zrovna Prim, ale

žádné nemám, takže když už, tak jedině bronzové. Orlík mě cenově neoslovil.

Pročítal jsem to zpět, čas na detailní studium nemám - takže nevím přesně jaký je stav.

Ani rozměrový ani typový ani cenový ( tuším jen že PSII, cca 45mm  a cena cca 20k )

Pokud by to bylo v bronzu i luneta ( nebo kombinovaná luneta s bronzem ) měl bych průběžně zájem - 

podle toho jak se to finálně vivine. Za mne je také důležitá 10ATM - stačí.

S ocelovou nebo jinou lunetou bych nebral.

Odesláno

Do 45mm nepůjdu, tyhle těžítka jsou na moji ruku moc. PS2 by musely mít šroubovací korunku, aby měly 10... Ne že by to nešlo, Elton ji umí.... ale asi bychom z toho pouzdra dělali co není. Ke šroubovací korunce by jeden cítil safír, a najednou jsme na částce kterou by jeden chtěl dát za Moony  :lol2:

Vidím možnost jít více směry, jak budu vědět víc, dám znamení...

Odesláno

Moc se mi líbí to konstatování "jít více směry" Možná, než řešit nějakou ortodoxní limitku, by bylo lepší prostě chtít jen bronzové pouzdro s korunkou a odpovídajícím dýnkem. Pak bude záležet na vkusu každého soudruha. Budu se opakovat, ale pořád se nemůžu zbavit svého snu - bronzové pouzdo PSII s obyčejnou plastovou lunetou, origo starý číselník z mysliveckých primek a tomu odpovídající armovák. To by pak ale znamenalo se strojkem cal. 66 (nejsem ortodoxní primkař, tak nevím, jestli by šel dát nouzově 66tkový číselník na strojek cal. 68, ale předpokládám že ano) Zbývalo by jen vyřešit ručky. Snad není moc velká pitomost a nereálné to, co jsem napsal... Bronzová luneta není špatný nápad, ale to už pro mně nebudou PS II. Ta plastová je sice hnusná, ale prostě k nim podle mého vkusu patří. 

Odesláno

Nejsem si jist, jestli by původní cifr pasoval do PSII pouzdra, ale vzhledem k tomu, že to bylo v soudku, tak by to snad jít mělo - to by snad mohl říct někdo v bastlení sběhlejší.

Nodate Igen se taky dělaly s 68, protože to pouzdro je na to konstruovaný a pokud by se to nevymyslelo trochu jinak, muselo by to být stejně (viz sibiřův dotaz), jen by se vyhodila část datumové nádstavby a u novýho cifru se prostě jen nevyrazí okýnko...pokud by se cifr měl stejně přetisknout, tak asi no problemo...

Osobně by mi taky nevadil bronz jen s plastovkou a jít směrem který nastínil cigi - nějak ji vylepšit. Nešlo by do ní nacpat ALU vložku po úpravě. Případně na nějakých vintážkách jsem měl něco jako plast s hliníkovou vrstvou na povrchu, která ale byla eloxovaná. Vůbec ale netuším jestli tohle jde a jak se to dělá...

Odesláno

Moje idea je vznik třeba i  několika projektů se stejným bronzovým pouzdrem. Kdo chce automat, může ho použít- v PS2 už byla 96, 69, 68, 64, předělaná 68 s nástavbou i Myiota (a nějaká zmršená čínská šunka, ale o té asi raději neuvažujme). Když se dá dost lidí dohromady, aby to mělo smysl, proč ne ? Mechanika (68 nebo 66 -date nebo nodate) to je asi verze do které půjdu já, budu mít radost když se pár lidí přidá. Třeba bych šel i do automatu. Klidně můžu mít dvoje bronzové sporty... nebo troje.... jsem chronomagor.

Pokud se podaří i kovová luneta- pořád čekám na vyjádření Eltonu, ale mám i vlastní plán- mohou vzniknout i nějaké pěkné PS2 v modernějším hávu. 

Byl bych šťastný, kdyby se našel prostor pro lidi, kteří chtějí udržet v limitce stejnou podobu všech hodinek, i pro jedince , toužící po individualizaci. Je důležité, aby se v každém projektu našlo dost účastníků. Pokud se budou dělat nodaty, třeba si na své přijde Sibiř i Malda (já taky, vrtají mi hlavou, kruci, to budu mít možná čtvery.... Podle mého by ale jelenovi slušelo i okénko na šestce...

Zkrátka, když se sejde víc projektů, jejichž společným jmenovatelem bude bronzové pouzdro (různé strojky se dají řešit vložkami jako na starých PS2), vyděláme na tom všichni. Je důležité dobře načasovat všechny projekty tak, aby se řešily společně, ve stejném čase- pak bude možné, když se všichni spojíme, minimalizovat náklady. Mohou vzniknout zajímavé hodinky ... 

Odesláno (upraveno)
  V 9. 12. 2016 v 23:30, Lamiczka napsal:

Nejsem si jist, jestli by původní cifr pasoval do PSII pouzdra, ale vzhledem k tomu, že to bylo v soudku, tak by to snad jít mělo - to by snad mohl říct někdo v bastlení sběhlejší.

Jelen v pouzdře PS2 je dávno existující hodinka. Bastlířem- průkopníkem byl už před pár lety Mischa. Podle mého první nodate ciferník ve Sportech, čuměl jsem na to tenkrát jako puk.

Upraveno uživatelem straspol
Odesláno

Jeleny s datumem na šestce ne, to bys tomu jelenovi udělal poněkud nekompromisní piercing, leda by tam nebyl datum, ale ze srandy by se mu tam měnily čumáky :D

Nicméně to si kldině dokážu představit....je právě otázka, jestli by nebylo reálný jak píše strašák, udělat hromadnou objednávku byť různých hodinek ve stejným pouzdře. Jednou tu o to už marný pokus byl a imho je to cesta.

Domluvit se o co kdo má zájem a na základě toho to nějak zkombinovat - kdyby se našlo například dost zájemců i na pouzdro s kovovou lunetou (pokud ji Elton bude ochoten vyprodukovat) bez vazby na konkrétní limitku (klidně limitka i kusový hodinky), tak by zájem byl asi dostatečný, aby se fixní náklady rozložily a dostaly tak kusovou cenu na snesitelnou úroveň...

Odesláno

me prijde ze velmi kvalitni dilo vznika tam kde ho ladi vice lidi dohromady, nase zname prislovi vic hlav funguje....a chce to take silnou myslenku,cil ktery vidi skupinka podobne...

myslim ze ten stream co bude mit nejsilnejsi myslenku a nejvic "ladicu" dosahne nejhodnotnejsiho dila :) a kdyz vedle vznikne par individualek na stejnym zakladnim pouzdru (s mozna nejakou mnozstevni slevou),proc ne, elton jako jeden z mala je v tomto velice flexibilni si myslim...

Odesláno

Myslím že pro spoustu lidí bude klíčové, jaký strojek se použije. Podle toho se pak asi bronzky rozdělí do několika podob...Některé limitky se dlouho ladily a byly dobré, jiné mi přišly jako viditelný kompromis který to strhnul do průměru. Některé měly jasnou vizi a myšlenku víceméně jednoho tvůrce a už se do nich moc nezasahovalo, a dalo jim to šťávu. Každá cesta je možná. Nejvíc se bojím toho, že budu potřebovat všechny  :suicide_anim:

Odesláno

zajimave taky bude zda nabereme smer klasika, humberto, nebo potapky.. treba takovy bilozeleny cifz z humbert by v bronzu i bez uprav ladil skvele barevne :rolleyes:

Odesláno

Hezký by byl i úplně nový cifr. Bronzový, zpatinovaný, kde by se patina chemicky zastavila a zakonzervovala, aby se už nezměnila. Na něm výrazné plastické indexy...

Odesláno

Nějak se mi nezdá dávat do hodinek něco co už od začátku vypadá nahnilý  :lol2: ... Plastidké indexy - co vím- Elton donedávna ještě nedělal, třeba to bude teď jinak.  Ale když si vzpomenu na Manťákův sen s tritiem...třeba nastal čas...? Honza o tom dost věděl a měl to na jakémsi stupni rozjednání.

Odesláno (upraveno)

Plastické indexy umí, ale nedělá si to sám, je to galvanoplastika z Lissu (fabrika u Rožnova, která dělá i pro švýcarský značky typu Rado, ...). Dělají tam cifry například na nový sporty, orlíky atd.

Umí udělat lumi co fakt svítí, ale je to luminova, ne tritium

EDIT:

Obecně si myslím, že důležité je vyprodukovat pouzdro samotné, standardní i třeba jen renovační cifr z Humnert tam dokážou dát už teď a podobných hodinek zde půjde poskládat dost, otázka je, jestli vznikne nějaká jinak designovaná limitka...

Upraveno uživatelem Lamiczka

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...