Bako123 Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Zdravím, chcem sa opýtať na Vaše názory a rady... Mám v podstate nové hodinky Archimede Klassik 42, strojček Eta 2824-2. Ale už vopred plánujem ( 3-4 roky dopredu ) servis hodiniek. Som (asi až príliš) háklivý na svoje veci a obzvlášť na moje nové hodinky Preto hľadám nejaký dobrý servis, v ktorom sa o ne postarajú najlepšie. Mám problém aj s tým, že by som ich niekam poslal poštou/kuriérom. To by som ich musel zabaliť ako drahý porcelán.Alebo mám ešte druhú možnosť, mám v Nemecku rodinu a sem tam ( 1x za rok ) ideme na návštevu asi tak na 1 týždeň. Zistil som, že výrobca hodiniek Archimede sídli v meste Pforzheim čo je asi 70 Km od bydliska našej rodiny. Takže by som v podstate mohol vopred dohodnúť servis priamo tam. No a moja otázka je, že či vôbec má zmysel aby som to dával servisovať priamo k výrobcovi alebo to dať niekde bližšie? Výrobca Archimede v podstate asi len skladá hodinky, myslím tým, že nevyrába strojčeky ale ich hotové nakupuje. Servis robí, čítal som to na jeho stránke, ale či bude najlepšie vedieť aj spraviť servis? Ale inak hodinky mi idú veľmi dobre, teda sú nastavené celkom presne už od začiatku. Takže ak ich ešte dolaďovali v Archimede tak to spravili na 1. Vďaka Vám za akékoľvek rady a skúsenosti.
Pavelpu27 Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Já bych se zkusil domluvit s Kubsonem v Chronoshopu. Anebo je druhá možnost, najít si slušného hodináře, nebo AD nějaké lepší značky poblíž tvého bydliště a domluvit se tam. Mimochodem, co se servisuje na tvojí ETĚ? U chronografu bych to pochopil, ale mám pocit, že pokud budeš tvoje hodinky pravidelně nosit, nebo je alespoň nebudeš nechávat dlouho stát, tak tě v podstatě přežijou bez servisu.
Micey Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 No, samy se nenamažou, žejo.Já mám pocit že to dost řešíš, takže bych si udělal vejlet do toho Pforzheimu..
Pavelpu27 Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 (upraveno) No to se sice nenamažou, ale ten olej z nich taky jen tak neodejde. Po jaké době se maže standardní ETA bez chrona? Já nesl svoje Béčka na servis po šesti letech a v podstatě je jen otevřeli, koukli dovnitř a zas je zavřeli s tím, že je to v cajku a není potřeba nic řešit.Nehledě na to, že namazat je umí snad každý vyučený hodinář, ne? Upraveno 3. února 2015 uživatelem Pavelpu27
bohus76 Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Servis by měl být každých cca 5let.Olej sice neodejde,ale stárne a pak nemá ty vlastnosti co má mít.Takže namazat strojek umí kde kdo,ale jde i o odstranění starého oleje,vyčištění a opětovné namazání a to nejde bez rozebrání strojku víme?
Pavelpu27 Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 OK, jsem poučen. Že to není o kápnutí kapátkem a zavření hodinek jsem nějaké povědomí měl, ale ETA 2824 je podle mě natolik běžný kalibr, že se s ním snad každý vyučený hodinář někdy potkal, ne? Takže by ho snad měl umět i rozdělat-namazat-složit, ne?
bohus76 Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Jsou hodináři a hodináři a kdo neměl někdy poškrábané dýnko neuvěří tomu,že by si ten druhý raděj pár korun připlatil.
Pavelpu27 Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Jsou hodináři a hodináři a kdo neměl někdy poškrábané dýnko neuvěří tomu,že by si ten druhý raděj pár korun připlatil.A to je taky pravda. Proto jsem ale doporučoval hodináře od nějakého AD nějaké lepší značky. Já bych šel třeba u nás v Plzni k Altmannovi.
Rudina Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 no už jsem to tu kdysi psal, ohledně toho oleje. Můj známý hodinář mi ukazoval takovou tu malou lahvičku oleje, kterou měl jí poloprázdnou a říkal, že to je množství, které vypotřeboval za svých 30 let praxe. A taky říkal, že co funguje se nemá rozebírat a že to má rozebrat, až když mají hodinky nějakou náhlou změnu chodu. No ale i tak ho stejně neposlouchám a dávám hodinky na servis po 5 letech. A konkrétně na dotaz, taky si myslím, že to umí každý hodinář, starý olej odstranit a naolejovat
Bako123 Odesláno 3. února 2015 Autor Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Tak či tak Vám ďakujem za rady, možno sa mi tu v blízkom okolí podarí časom nájsť nejakého dobrého hodinára. A ak nie, tak si naplánujem výlet do Nemecka potom keď to bude aktuálne.A presne ako písal bohus76 "Jsou hodináři a hodináři a kdo neměl někdy poškrábané dýnko neuvěří tomu,že by si ten druhý raděj pár korun připlatil." tak tomuto by som sa chcel určite vyhnúť.
Rudina Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 na druhou stranu, když ti dýnko poškrábe budeš mít na co vzpomínat a svoje hodinky si poznáš
Bako123 Odesláno 3. února 2015 Autor Nahlásit Odesláno 3. února 2015 No uz by som ich asi spoznal, ked som si menil remienok tak sa mi podarilo jemne skrabnut nozicku.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se