afrikab Odesláno 9. srpna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2007 Vsak prvni panerai taky pouzivaly strojky Rolex. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
old black Odesláno 9. srpna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2007 Vsak prvni panerai taky pouzivaly strojky Rolex. Proto logo rolex? Kočkopes? Musím si o tom něco přečíst. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
steel Odesláno 9. srpna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2007 Vsak prvni panerai taky pouzivaly strojky Rolex. ano to jsem se snazil vysvetlit - proste ta pridana hodnota dnesnich panerai je pro me mala, nechtel bych videt vsak repliku panerai (samozrejme od OP) se strojkem rolex - zrejme by ta cena byla neskutecna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
steel Odesláno 9. srpna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2007 Proto logo rolex? Kočkopes? Musím si o tom něco přečíst. kockopes bych to nenazval, a historii mas tady(at nemusis hledat :-) Panerai History I make no claims about any of this being authoritative, but it's the best I've been able to glean from several sources. In the 1860s, one Guido (good name that) Panerai set up a wordshop in Florence making precision mechanical instruments. The workshops carried on into the 20th century as "Officine Panerai". By the 1930s the workshops were making a range of wrist-worn instruments for frogmen; compasses, depth gauges and the like. In 1935 Officine Panerai were comissioned by the Italian Navy to construct watches for use underwater, specifically ones that could be read underwater. After some inital prototypes Officine Panerai delivered it's first product diving watches in 1938. These were fitted with Rolex movements (and Rolex crowns and casebacks). Officine Panerai progressively improved its designs, with increased luminosity of numerals and hands, and the now famous crown-locking device. Later models were fitted with an Angelus 8 day (marked "8 giorno") movement . The radioactive radium which gave such legibility to the Radiomir models was replaced with the distinctly less toxic compound "Luminor". Things get a bit hazy here, but as far as I can see the equipment manufacturing end of Officine Panerai drifted out of business after the end of the Second World War. In 1993 Officine Panerai started to reproduce the Luminor, and the Mare Nostrum chronograph, basically targetted at the collector's market. These were produced only in very limited numbers. In 1997 Officine Panerai were acquired by the Vendôme group. Under the new bosses basically the same models were produced, still in small numbers. However in a clever marketing move, a few "unique editions" were produced each year, with an intriguing movement or case design. This basically brings us to the present day. There seems to be no great rush to produce Officine Panerai watches in huge numbers. Collectors are snapping up vintage models and "pre - Vendôme", and Panerai have just launched their most exciting range of production watches and unique editions yet. It will be intriguing to see what happens in the next few years, but with a steady hand on the helm Panerai might well become one of the most collectable brands around, whilst still not being seen on every street corner. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
old black Odesláno 9. srpna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2007 Díky steele! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janb Odesláno 9. srpna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2007 s tou kvalitou a exluzivitou bych byl opatrnejsi, panerai, ktere se tu prodavaji od nejakych 120 maji oproti rolex pouze upraveny unitas ano maji hezke pouzdro a vyjimecny cifernik (historie) - navic vis jak vypadal prvni panerai a jaky mel asi strojek - fotka je z muzea panerai a zamer se na ty vlevo, jake maji logo ? Dekuji za lekci, uz jsem to davno vedel:-) Nereknu ani slovo proti Rolex, protoze je mam ale musim branit Panerai, protoze je mam taky.Je pravda ze pouzivaji stoje ETA, ale predelane na vzor PAM.Az na vyjimky, vsechny modely maji COSC certifikat, dalsi dukaz kvality strojku.Dale znacka, od roku 1995,kdy S. Stallone zacal nosit Slytechy(dnes se v drazbe prodavaji za 30-60 000$) se snazi vyrabet pouze limitovany pocet kusu od kaz. modelu.S toho vypliva to ze na rozdil od Rolex, Panerai neuvidis kazdy den a hodnota hodinek stoupne casem, tak jako u Rolex.Pokud budete potrebovat dalsi informace o Panerai,uzasne stranky jsou paneristi.com. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 9. srpna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2007 (upraveno) to janb : jestli se Ti bude chtít, šoupni nějaké pěkné fotky do sekce Pochlubte se ....., určitě se budeme těšit , a to nejen já Upraveno 9. srpna 2007 uživatelem Snow Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
old black Odesláno 9. srpna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2007 I mě by zajímaly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janb Odesláno 9. srpna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2007 to janb : jestli se Ti bude chtít, šoupni nějaké pěkné fotky do sekce Pochlubte se ....., určitě se budeme těšit , a to nejen já Tady jsou.Ja jsem ten posledni ktery se bude vytahovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 9. srpna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2007 Tady jsou.Ja jsem ten posledni ktery se bude vytahovat. Buď v pohodě , jaký model jsou OP na poslední fotce ? Jinak všechny super, gratuluji a jen tak dál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
old black Odesláno 9. srpna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2007 Buď v pohodě , jaký model jsou OP na poslední fotce ? Jinak všechny super, gratuluji a jen tak dál. Poslední je logo, základní model. Nerozumím jen, proč mít dvoje skoro stejný? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 9. srpna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2007 Poslední je logo, základní model. Nerozumím jen, proč mít dvoje skoro stejný? Co je to za modely ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janb Odesláno 9. srpna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2007 Poslední je logo, základní model. Nerozumím jen, proč mít dvoje skoro stejný? Jedny jsou titan(61D),druhy ocel(005).Rada Marina se mi nejvic libi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
old black Odesláno 9. srpna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2007 Asi tento, tady jsou podrobnosti. : janb - Jaký je mezi nimi rozdíl? Ty bez loga jsou titanové? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
old black Odesláno 9. srpna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2007 Aha, už jsi mně předběhl! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
steel Odesláno 9. srpna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2007 pekne, ale uprava unitasu a certifikace chronometru - s tim jsi me nepresvedcil :-) mrkni napr. na dornblueth - to je skutecna kusovka vcetne strojku a tam ta cena 2.700 euro mi prijde opravnena Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janb Odesláno 9. srpna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2007 pekne, ale uprava unitasu a certifikace chronometru - s tim jsi me nepresvedcil :-) mrkni napr. na dornblueth - to je skutecna kusovka vcetne strojku a tam ta cena 2.700 euro mi prijde opravnena Nemuzes srovnavat znacky jako PAM nebo Relox s nap. AP,Dornblueth,Franck Muller, Patek,VC, atd... kde co kus to original. Jen se podivaj na znacky patrici pod skupinou Richemont a to je uz zaruka kvality. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
steel Odesláno 9. srpna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2007 Nemuzes srovnavat znacky jako PAM nebo Relox s nap. AP,Dornblueth,Franck Muller, Patek,VC, atd... kde co kus to original. Jen se podivaj na znacky patrici pod skupinou Richemont a to je uz zaruka kvality. promin muzu srovnavat, jednim z ukazatelu je prave cena :-) k richemont(lang, jlc, iwc, piaget, vc atp...), u toho rolexu je prima jeho nezavislost :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janb Odesláno 9. srpna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2007 promin muzu srovnavat, jednim z ukazatelu je prave cena :-) k richemont(lang, jlc, iwc, piaget, vc atp...), u toho rolexu je prima jeho nezavislost :-) Nebudu se s tebou hadat,mas svuj nazor.Koukni na forum Paneristi a uvidis ze se nejedna pouze o hodinky ale o filozofie.Rolex je stabilni znacka(uprimne,videl jsi modely pro rok 2007,mj. YM: )Jak jsem to nekde cetl,asi u Rolex zacali kourit dost divnou travu!!!! PAM je znacka ktera roste a uvidime za par let kde bude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 9. srpna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2007 (upraveno) musím jen doplnit, aby to nevypadalo, že Pan do svejch hodinek dávaj jen upravený Ety. Maj taky svý celkem fešný a nadupaný stroje. Ty ale jistě už všichni znáte, včetně jejich "turba". Upraveno 9. srpna 2007 uživatelem hciq Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se