Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

U mých modrých miláčků jsem po roce zjistil, že je problém s ručním nátahem. Lépe řečeno, byl jsem nemocný, 5 dnů ležel v horečce a vykašlal se na winder. Dneska ráno jsem nastavil čas, datum, potočil korunkou a nic... rozběhly se až zatřepáním.

Vzal jsem je k hodináři, kterého s oblibou používá kamarád na vintage věci, hlavně ruské (Ostrava - Vítkovice). Ten jen dal hodinky k uchu, potočil korunkou a prohlásil, že to vypadá na vypadané zuby a že jemu jako neautorizovanému hodináři nedodá nikdo díly.

Jestli mám správné informace, autorizovaný TagHeuer servis je pouze Brno - Hanák a pak snad Dušák v Praze? Na stránkách TH dokonce jen Hanák.

Víte o někom blíž k Ostravě? Případně je možné, že s těmi díly je to kravina? V hodinkách je Calibre 17, což je ETA 2894-2 (opravte mě, jestli se pletu) - na to nejde sehnat díly?

Nechci ty hodinky teď nosit - už tak mě točí, že jestli tam byly vypadané zuby, tak se mechanismem strojku proháněly dost dlouho. Nebudu tomu ještě přidávat :-( Jenže jsou to moje nejmilejší, takže bych to rád měl rychle zas OK.

Otázka na hodináře - vykašlat se na opravu, nechat strojek jen vyčistit a spokojit se s automatickým nátahem?

Upraveno uživatelem DaveG17
Odesláno

Diagnozu "Vypadane zuby" jsem teda slysel pouze od svych deti a souvisi to se stomatologii a tim, ze jsou obe male. U hodinek teda ne..

Ale kdyby se neco pohybovalo v mechanismu, tak by nesly.

Vis, ze pro start automatu je potreba krome narizeni jim dat jeste pocatecni energii, tj cca 20 otoceni korunkou? Nebo jsi, jak naznacuje Sibiran, otocil jen jednou?

Odesláno

Hmmm, když sečtu svoje natahování a to, co jim dal hodinář, tak bych si těch 20 x 360°i tipl. Teď jsem jim přidal dalších 10 "dookola" a rozběhly se. Zacinkám si rolničkama :frusty:

Nicméně to v nich při natáčení divně "cvakne", jako by něco přeskočilo. Půjdou na prohlídku už jen pro klid duše :-)

Mimochodem, když nešly, vzal jsem si Maurice Lacroix (taky stály), je v nich strojek ML 115 (=ETA 2824, taky automat s možností ručního nátahu). Rozběhl se už po prvních dvou otáčkách korunky, samozřejmě dostal mnohem víc. Těch 20 pro start asi neplatí obecně ;-)

Odesláno

Nespekuluj nad servisem, tady neni co radit nez otevreni. Posli je Hanakovi balikem do ruky a uvidis, da ti kalkulaci a bud do toho pudes nebo ne. Takhle je treba taky odrovnas, je to jenom mechanika to se stane i v lepsich rodinach :-)

Odesláno

Však jsem říkal, že je hodím na servis.  Na poštu nemám nervy, v pátek pojedou osobně k Hanákovi.

• po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Hm, tak od Hanáků cena opravy 14 litrů. Příště až budu kupovat starší hodinky, tak v záruce nebo po servise :furious: Při slovech "hodinky již opravované, sklíčko špatně vsazené, pouzdro leštěné, poškozený rotor" mi dost stoupl tlak.

Upraveno uživatelem DaveG17
Odesláno

14 litrů stál plus mínus před dvěma rokama kompletní servis na moje 10denní inhousy vedle v Říši. To by mě zajímalo, jakou mají u Hanáků marži :-(

Odesláno

tommas4: ne, nebylo to na inzerát, ale jsou to místní putovní hodinky. Je docela možné, že nikdo z předchozích majitelů o stavu nevěděl.

Od Hanáků jsem je vzal, jdou ještě do K&M. Popravdě, je uvnitř normální ETA, žádný hyper spešl inhouse, takže jediné nestandardní díly by snad mohly být těsnění. Cena 14,5 mi příjde fakt moc.

Odesláno

No jestli ten měsíc nakonec nebude standard. V pondělí byly hodinky v K&M převzaty na posouzení, máme pátek a pořád bez odezvy. Ale zas si říkám, snad jsou zasekaní = jsou dobří, a proto nestíhají.

Odesláno

Takže:

- celková oprava silně znečištěného strojku

- výměna těsnění sklíčka

Cenu snad ale nebudu říkat, prostě úplně (ale fakt úplně) jinde než autorizovaný servis. Jestli ta oprava dopadne ke spokojenosti, tak mají u mě pánové z K&M ještě flašku něčeho dobrého, až pojedu do Práglu. :notworthy:

Strašně mi ty hodinky chybí. Až přijedou, nesundám je z ruky :wub:

Odesláno

Tak to byla teda rychlost!!! Predpokladam, ze mas "starsi" provedeni bez pruhledu na strojek. Jak se vrati, poprosim sem o vlozeni foto na zapesti. Diky a at slapou bez chybicky...

Odesláno

Petr77: přesně tak, bez průhledu na strojek, s Calibre 17. Jednu hnusnou mobilovku mám tady. Ale rychlost...budou opravené nejdřív za měsíc, což s týdnem na prohlídku před a týdnem na platbu a doručení dělá skoro 2 měsíce :crying_anim:

• po měsících...
Odesláno

Tak od včerejška jsou moje zlatíčka doma. Poznatky:

- strojek má tišší chod (nedělejte si ze mě srandu, fakt to poznám :D )

- tlačítka chrona jdou jemněji,

- natahování korunkou je sametové, nic nedře, nic nepřeskakuje a divně necvaká

- za prvních 24 hodin udělaly do plusu cca 4-5 sec, odloženy na noc na korunku, budu zkoušet dneska odklad korunkou nahoru

- vyměněno těsnění, přibalili mi to staré, přižvejknuté

Výsledek - zatím na medaili. Cena dodržena. Termín měl být cca 6-8 týdnů víceméně taky. Pánové u K&M, děkuju.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...