Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím místní osazenstvo,

obracím se na Vás zkušenější, zejména Primkaře, o radu. Vím, že dotazy typu "kolik ty hodinky asi stojí" tu neslyší lidi od nováčků rádi, ale toto je opačná situace. Nejedná se o plánovaný prodej nýbrž o koupi a rád bych zjistil alespoň přibližnou hodnotu, aby kamarád, který mne požádal o vznesení dotazu a který hodinky chce koupit, zbytečně hodinky nepřeplatil. 

Kamarád nedávno dostal staré Primky po dědovi, (tady na chronomagu jsme zjistili, že se jedná o modelovou řadu 66 122 3) nadchl se pro věc (vypadá to, že se rodí nový chronomagor), odnesl je k hodináři na základní údržbu, seřízení a dal je na nový pásek a hrdě je teď nosí. 

Teď nicméně uvažuje, že by koupil staré mechanické primky i svojí přítelkyni. Nějaký jeho známý má po babičce "zlaté primky" s červeným cifrem, které by mu prodal. Problém je, že ani jeden moc neví jejich hodnotu. Prodávající si za ně představuje asi 2000,- a tak se Vás ptám, je to reálná cena? Moc o nich nevíme, jen že by tam snad měl být kalibr 66, ani víc fotek nemáme... Za předpokladu, že je strojek origo a funkční a podle této jedné špatné fotky, stojí ty hodinky zhruba tolik? V primkách (i hodinkách obecně) jsem laik ale řekl jsem mu, že mi to příjde moc... Z toho co jsem tak okoukal na netu a i tady, za kolik se tak primky tady pohybují, bych to viděl tak 700-1000 max.

Vím, že cena je čistě subjektivní věc. Že to za co by někdo byl ochoten dát 5 tisíc, by někdo nedal ani 10 korun. Ale prosím vás jen abychom si udělali přibližný obrázek. Za kolik je tak rozumné je koupit?

První dvě fotky jsou hodinky před a po, které teď nosí. Poslední fotka jsou ty, které plánuje koupit pro holku a jejichž cenu hledáme.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Díky všem za názory. Pepa

Odesláno

Nikdo neví alespoň přibližnou cenu těch červených hodinek? Opravdu se nejedná o žádnou levotu, za toho kámoše bych dal ruku do ohně. Nebo alespoň název / typové označení modelu, aby se případně mohl porozhlédnout po stejných nebo podobných jinde a udělat si obrázek? Díky

Odesláno (upraveno)

Povidláček: primek se prodávají mraky na aukru. Není nic jednoduššího, než se na to aukro podívat, zalistovat tam a v ukončených aukcích si přečíst za kolik přesně se prodaly.

Ed: A třeba si tam nějaké rovnou i koupit.

Upraveno uživatelem Karlos

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...