Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ako začať...?

Na toto fórum som prišiel približne pred rokom a pol keď som zháňal hodinky pre brata na narodeniny a zisťoval a zisťoval. Čítanie mi pomohlo vo výbere (hoci teraz by som už predsa len vybral inak) a tak nejak ma to tu chytilo. Keď som po pár mesiacoch prestal byť len pozorovateľ, ale som sa aj zaregistroval, už som vlastnil dvojicu Seiko 5 :)

Hodinky ma chytili, ale som strašne nestály človek, striedam autá, mobily, našťastie len partnerky nie. :) Rukami mi prešlo za posledných 17-18 mesiacov celkom 12 kúskov, momentálne z nich vlastním ešte 5. V podstate jediné mi prirástli k srdcu Orange Monster, ale aj tie raz pôjdu do sveta. Rozpočet sa však stále zvyšuje, kedysi sa mi zdalo 200 eur za hodinky šialene veľa, teraz už som preinvestoval mnohonásobne viac. Nielen za tieto úžasné stroje, ale aj za remene, NATO strapy, nástroje, box atď., už sa považujem za chronomagora :frusty:

Aby som nejak ukončil svoju nudnú spoveď a konečne sa dostal k veci...po miernom sklamaní, ktoré mi priniesli naposledy zakúpene quartzové Tag Heuer Formula som zistil, že baterka mi už nevonia a posunul som ich ďalej. Rozhodol som sa zmeniť postoj a "vrátiť" sa. Úvodzovky som použil zámerne, pretože úrovňou technickou som si podľa môjho názoru výrazne polepšil, hoci na mojich nových Tissotoch nesvieti logo TH, ktorým som sa nechal zbytočne opantať.

Hodinky myslím netreba nijak zvlášť predstavovať, sú to pomerne známe stroje. Technológia Powermatic 80 ma upútala už dávnejšie, ale až teraz si ju môžem vyskúšať aj v praxi. Keramická luneta a vodotesnosť do 30 ATM sú len príjemným bonusom. Verím, že toto sú prvé z tých, čo mi vydržia naozaj dlho :)

Nie som rodený fotograf, na záberoch vidno zrnká prachu a celkovo je to slabota, ale nafotil som to spontánne a narýchlo :)

post-35528-0-28990900-1430237960_thumb.jpg

post-35528-0-78064600-1430237963_thumb.jpg

post-35528-0-91859700-1430237967_thumb.jpg

post-35528-0-71248600-1430237971_thumb.jpg

post-35528-0-93039500-1430237975_thumb.jpg

post-35528-0-64187800-1430237982_thumb.jpg

post-35528-0-51081300-1430237988_thumb.jpg

post-35528-0-69954400-1430237992_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Díky! Mám vysnívané TH Aquaracer 500 a tými F1 som si asi chcel len zahnať chuť, ale naozaj to nie je nič pre mňa a už chápem tie zmiešané pocity, ktoré tu ohľadom celej rady F1 vládnu.

Ako vidím, že postupne zvyšujem limity, prestávajú byť pre mňa nedostupné, ale určite to nebudú "tie ďalšie," ešte ma čaká chronomagorská cesta :)

edit: ešte som zabudol dodať, že ďalšie som zvažoval Mido Ocean Star, Davosa Argonautic Ceramic a Certina DS Action Diver, ale tieto Seastary vyhrali o pol dĺžky práve kvôli tomu, že mi ponúkajú niečo naviac (ten Powermatic), inak boli pre mňa narovnako s Midom

Upraveno uživatelem tr0t3l
Odesláno

I presto, ze maji pruhled, jsou navrzeny jako opravdove sportovni potapky. Velky prehledny cifernik, silne rucky a poradna luneta. Jako celek pusobi jedinecne. Ta rezerva natahu bude jiste fajn, zejmena u hodinek se sroubovaci korunkou ;)

Odesláno
  V 29. 4. 2015 v 6:47, Toblin napsal:

I presto, ze maji pruhled, jsou navrzeny jako opravdove sportovni potapky. Velky prehledny cifernik, silne rucky a poradna luneta. Jako celek pusobi jedinecne. Ta rezerva natahu bude jiste fajn, zejmena u hodinek se sroubovaci korunkou ;)

Bál som sa, že to bude mať vplyv na presnosť, ale prvé meranie ukázalo -1s/24h, len tak ďalej :)

V 29. 4. 2015 v 16:36, stefan716 napsal:

Toto su hodinky ktore raz budem mat, neviem kedy lebo su trosku nad limit, ale raz urcite. Inak gratulujem a uzivaj si ich...

Musíš sledovať chrono24 :) sú to moje druhé hodinky, ktoré som si našiel tam, len to chce trpezlivosť, rozdiel v cene stojí za to a toto je dokonca od AD :) a ďakujem

Odesláno

Pěkný kousek. Také jsem nad nima jeden čas uvažoval a nakonec nákup neuskutečnil. Každopádně gratulace k výběru a ať nějaký ten čas vydrží.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Moc pěkné hodinky, uvažoval jsem o nich kvůli 80 hodinové rezervě chodu. Tissot PRS516 se mi sem tam zastaví- pořádně je nosím jen když mám volno.

Chtěl jsem je s modrým ciferníkem na léto, ale jak už to bývá koupil jsem něco jiného MIDO Ocean Star Captain IV v modré barvě- taky povedený kousek.

Odesláno

80 hodin rezerva je skvělá a pouzdro, co mi připomíná super tvary potápek Oris a přítom ne tak masivní, to jsou velké plusy těchto hodinek. Osobně se mi nelíbí  ciferník ani ručky, ale jsem už starej :D  

Každopádně bezva hodinky na léto, co bych rád viděl někdy naživo, těším se na další fotky (lumi je na tom jak?),  gratulace a užívej :cheers:

• po 2 týdnech...
Odesláno
  V 8. 5. 2015 v 14:04, gougy napsal:

80 hodin rezerva je skvělá a pouzdro, co mi připomíná super tvary potápek Oris a přítom ne tak masivní, to jsou velké plusy těchto hodinek. Osobně se mi nelíbí  ciferník ani ručky, ale jsem už starej :D

Každopádně bezva hodinky na léto, co bych rád viděl někdy naživo, těším se na další fotky (lumi je na tom jak?),  gratulace a užívej :cheers:

Prikladám foto lumi, je to tesne po nasvietení, inak je zúfalé, veľmi krátko vydrží svietiť. Viem, že od toho nemôžem čakať svietivosť Monstier, ale aj tak ma sklamalo. Tá gulička na dvanástke je lumi sekundovky :D

Inak sú mimoriadne pohodlné na nosenie, nedá sa to porovnať s ničím čo som doteraz mal. Ešte nie som chronomagor tak dlho, takže sú to zatial moje najlepšie/najdrahšie hodinky, nosím ich snáď 70-80% času a ostatné ležia v boxe, ale už začínam zase vymýšlať a pokukovať po ďalších... :)

Registroval som ich už dávno, najprv sa mi tak nelúbili, chce to čas, láska na druhý pohľad, práve plastické indexy a jemná štruktúra okolo nich ma najviac zaujali, na fotke to žial nedokážem zachytiť. Som si istý, že tak skoro sa mi neokukajú :)

A po pár týždňoch nosenia sa presnosť ustálila na cca -2s/24h, rezervu 80 hodín potvrdzujem :)

post-35528-0-30447900-1432216859_thumb.jpg

• Po roku...
Odesláno (upraveno)

Před dvěma týdny jsem je pořídil také. Tak se chci zeptat jak šlapou po dvou letech? Četl jsem jsem leccos o kalibru a použitých materiálech v něm a zaselo to ve mě trochu pochybnosti. Nicméně někde na zahraničních fórech jsem zjistil, že by v případě nutnosti šlo kalibr vyměnit za klasickou ETU 2824-2 nebo za téměř shodný kalibr H-30 (používaný u Hamilton, ale bez plastových dílů).

Upraveno uživatelem stanky
  • po 3 týdnech...
  • po 4 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...