J.F. Odesláno 19. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2007 Už mnohokrát tady probíhala debata o COSC. Přesnost, střídání poloh atd... Ovšem není mi jasné jak dlouho musí ty hodinky předepsaným normám vyhovovat. Asi i neprašivějsí číny půjdou několik dní dobře. A jistě i nejlepší švýcary po čase, různě dlouhém, půjdou hůře. A co nato certifikát? A mají-li na ksichtu nápis chronometer? Co to jako znamená? Že majitel si je musí nechat stále seřizovat? Nebo že ten nápis po nějaké (jaké?) době ztrácí smysl?
mechano Odesláno 19. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2007 Už mnohokrát tady probíhala debata o COSC. Přesnost, střídání poloh atd... Ovšem není mi jasné jak dlouho musí ty hodinky předepsaným normám vyhovovat. Asi i neprašivějsí číny půjdou několik dní dobře. A jistě i nejlepší švýcary po čase, různě dlouhém, půjdou hůře. A co nato certifikát? A mají-li na ksichtu nápis chronometer? Co to jako znamená? Že majitel si je musí nechat stále seřizovat? Nebo že ten nápis po nějaké (jaké?) době ztrácí smysl? Ptáš se na něco , co je v " civilizovaném světě " samozřejmé. Nebo by mělo být. Koupíš-li si třeba auto a budeš ho používat bez návštěvy servisu , nedožije se pravděpodobně pěti let. Podobně zanedbané hodinky pravděpodobně jen ztratí vodotěsnost . Teprve po dalších letech zanedbávání ztratí i přesnost a nakonec zreznou. Takže : budeš-li se k nim chovat jako třeba k autu , přežijou tě i s se svojí přesností.
J.F. Odesláno 19. srpna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 19. srpna 2007 Ptáš se na něco , co je v " civilizovaném světě " samozřejmé. Nebo by mělo být. Koupíš-li si třeba auto a budeš ho používat bez návštěvy servisu , nedožije se pravděpodobně pěti let. Podobně zanedbané hodinky pravděpodobně jen ztratí vodotěsnost . Teprve po dalších letech zanedbávání ztratí i přesnost a nakonec zreznou. Takže : budeš-li se k nim chovat jako třeba k autu , přežijou tě i s se svojí přesností. To já celkem chápu, že se hodinky musí udržovat. Ale co dokládá ten certifikát? Že při koupi mají nějakou přesnost? Nebo že vždy půjdou na tuto přesnost seřídit? Kdysi (asi tak 10 let zpět) jsem si koupil faky Rolexů, asi s první generací čínských automatu. Zdůrazňuji, že pro účely vědecké a vzdělávací Několik týdnů šly skoro úplně přesně. Pravděpodobně by si COSC vysloužily. A pak už to s nima šlo z kopce. Nakonec několik minut denně, někdy plus, jindy minus takže i regulátor je celkem k ničemu. Tím chci říct, že osvědčení o přesnosti, bez nějakého příslibu do budoucna je na prd.
safi Odesláno 19. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2007 (upraveno) To já celkem chápu, že se hodinky musí udržovat. Ale co dokládá ten certifikát? Že při koupi mají nějakou přesnost? Nebo že vždy půjdou na tuto přesnost seřídit? Kdysi (asi tak 10 let zpět) jsem si koupil faky Rolexů, asi s první generací čínských automatu. Zdůrazňuji, že pro účely vědecké a vzdělávací Několik týdnů šly skoro úplně přesně. Pravděpodobně by si COSC vysloužily. A pak už to s nima šlo z kopce. Nakonec několik minut denně, někdy plus, jindy minus takže i regulátor je celkem k ničemu. Tím chci říct, že osvědčení o přesnosti, bez nějakého příslibu do budoucna je na prd. Mám King Seiko s kalibrem 5626 s chronometer certifikací z roku 1969. Dle mechana byly hodinky několik let zanedbávané, dostala se do nich voda, některá součástky byly poškozené rezem. Po mém nákupu přes Ebay musely jít na celkovou generálku k mechanovi. Nyní si drží v reálu +-5 vteřin, jsou dny kdy mi dělají i +2 vteřiny, takže se téměř tohoto standardu po 38 letech drží. Zajímavá je zkušenost majitele s Breitling Chronomat GT který za týden dosáhne odchylky 72 vteřin, tj. 12 denně. Pro srovnání Seiko Flightmaster Chronograph automatic má odchylku 30 vteřin za týden a Ball Engineer Hydrocarbon má 48 vteřin za týden. Breiltingy jsou 12 let staré, Bell 2 roky a Seiko jeden rok. http://www.network54.com/Forum/78440/messa...s.+Valjoux+7750 Upraveno 19. srpna 2007 uživatelem ¨safi
mechano Odesláno 20. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2007 To já celkem chápu, že se hodinky musí udržovat. Ale co dokládá ten certifikát? Že při koupi mají nějakou přesnost? Nebo že vždy půjdou na tuto přesnost seřídit? Kdysi (asi tak 10 let zpět) jsem si koupil faky Rolexů, asi s první generací čínských automatu. Zdůrazňuji, že pro účely vědecké a vzdělávací Několik týdnů šly skoro úplně přesně. Pravděpodobně by si COSC vysloužily. A pak už to s nima šlo z kopce. Nakonec několik minut denně, někdy plus, jindy minus takže i regulátor je celkem k ničemu. Tím chci říct, že osvědčení o přesnosti, bez nějakého příslibu do budoucna je na prd. No a vono to COSC je asi nějakej příslib do budoucna. To se asi nevydává tak , že si to ty vezmeš na ruku a tejden máš pocit , že je to fajn.
WatchFan1 Odesláno 21. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2007 (upraveno) Predtym ako vyrobcovia vlozia strojky do puzdra su testovane independentnou organizaciou (C.O.S.C) pocas 15 dni v 5 polohach a 3 teplotach. Rozdial nesmie byt vasci ako -4 az +6 cekund za den, najvacsi rozdiel nesme byt vacsi ako 5 sekund, priemerny rozdiel musi byt pod 2 sekundy za den. "Contrôle Officiel Suisse des Chronometres (or C.O.S.C) is an independent not-for-profit organization which tests watch movements (not watches, just the movements) for a fee. To receive chronometer rating the watches are tested over 15 days in 5 different positions and at 3 different temperatures. The rate of the watch must be within +6 seconds and -4 seconds per day, in addition the greatest deviation between the fastest and slowest rate must not exceed five seconds, and the average deviation must not exceed a maximum of two seconds per day." Upraveno 21. srpna 2007 uživatelem WatchFan1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se