Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Před třemi lety mi udělali kompletní generálku mých Rolex Oysterdate 6694. Kompletní hloubkové přeleštění pouzdra, nové ručky, nové plastové sklíčko, kompletní přetěsnění, nová korunka a krček, generálka strojku, výměna jeho cca 12 součástek včetně pérovníku. Hodinky jsem bohužel koupil s velmi přeleštěnými číselníkem. Tak jsem si koupil starší origo číselník na Ebay asi za 7 000 CZK a v servisu mi jej po kontrole přijali jako regulérní náhradní díl.  

Generálka bez číselníku vyšla na cca 13 000 CZK, přesnost hodinek do 3-4 vteřin denně. Na téměř padesátileté hodinky skvělý výsledek. 

Před měsícem jsem je měl v servisu znovu - nešetrným zacházením jsem si poškodil závit na korunce a krčku. Byl jsem trošku vzteklý :-) Výměna sklíčka, krčku, korunky a kontrola vodotěsnosti za cca 3 000 CZK

Oprava v prvním případě trvala cca tři měsíce, ve druhém případě cca měsíc.  

Perfektní jednání, vše vysvětleno, velmi příjemný a lidský přístup. 

Osobně mi přijde nesmysl servisovat Rolex a to i mé poor men Roelx 6694 někde jinde, než v autorizovaném servisu. Cena za servis mi nepřijde nijak nadsazená s ohledem na značku. 

Když to shrnu: Nákup hodinek s ohledem na cenu a stav byl nešťastný, servis naštěstí situaci zachránil. 

Za rok půjdou do servisu znovu - budu chtít vyměnit číselník za nový. Ten mnou koupený na Ebay se na okraji loupe a malé černé kousky se mi staticky přilepí na ručky, nebo na sklíčko :-) 

Takže asi tak. 

Shrnutí č. 1: nekupujte vraky :-) 

Shrnutí č. 2:  ale jo, kupte je, protože jejich renovace je pěkné dobrodružství. 

Odesláno

Jediný značkový servis typu Rolex, Breitling apod. v ČR, kde se mi zdá, že o hodinky mají zájem, je právě Carollinum. Několikrát mi pan Městka ochotně reguloval hodinky na vibrografu, že to srovnáme příště a celkově fajn příštup.

Odesláno

Šel jsem tam, že bych je chtěl přetěsnit a seřídit, pan Městka je hodil na tlakovku a řekl, že těsnění je zatím zbytečný, trochu je pošteloval a nic za to nechtěl. Klobouk dolů, celkově jsem z něho měl fajn pocit

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...