Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
ODKLIZEC: Presunuta cast debaty o Canon MarkIII, ktera sla jinym smerem

Někdo si tam nastaví čas a používá to místo hodinek....jsou to blázni :thumbsdown_anim: Mark III je opravdu dobrý, další přiblížení digitálu ke klasice. No já řeším opačný problém, občas se mi nehodí svou velikostí ani jedna z mých zrcadlovek a tak jsem přemýšlel nad nějakým kompaktem, ale aby alespoň slušně fotil a něco vydržel. Máte nějaké doporučení? Designově se mi líbí Leica, ale je to jen dražší Panasonic :crying_anim02:

Upraveno uživatelem odklizec
  • Odpovědi 45
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Snow
Odesláno
Designově se mi líbí Leica, ale je to jen dražší Panasonic :crying_anim02:

Přesně, což takhle nějaky tenoučký Nikon ?

Odesláno
Někdo si tam nastaví čas a používá to místo hodinek....jsou to blázni :thumbsdown_anim: Mark III je opravdu dobrý, další přiblížení digitálu ke klasice. No já řeším opačný problém, občas se mi nehodí svou velikostí ani jedna z mých zrcadlovek a tak jsem přemýšlel nad nějakým kompaktem, ale aby alespoň slušně fotil a něco vydržel. Máte nějaké doporučení? Designově se mi líbí Leica, ale je to jen dražší Panasonic :crying_anim02:

Co s tim hodlas fotit?

Odesláno

Přesně jsi to vystihl. Leica je to nejlepší co je v kompaktech na trhu, ale je to v podstatě identický model Panasonicu.

Proč Leicu? Protože to je Leica, má hezčí design, je celokovová, a po čase se bude lépe prodávat.

Je to podobné jako Touareg a Cayenne. Stejný podvozek, skoro stejný motor, stejná fabrika, podobné svezení, ale rozdíl mezi VW a Porsche prostě je.

Kdo nemusí počítat peníze, to neřeší a koupí Porsche.

Odesláno

Nejsi sam kdo resi tenhle problem. Ja jsem si pred pul rokem koupil tehdy nejmensi zrcadlovku E400, ale bohuzel, jeste porad to pro me neni dost male, na kazdodenni noseni. Snad se nekdy nejaky vyrobce dokope k obaleni 4/3 snimace velmi malym telem s prime objektivem ;) Sigma s jejich DP1 vypada dobre, ale porad jeste neni na trhu (rok od oznameni), a objektiv zacinajici na F4? Sorry, takhle si fakt nepredstavuju ultra-hyper-super kompakt do kapsy. Asi si poridim Ricoh GRD. Sice dva roky stary, ale porad dobry. Pocitam, ze v dohledne dobe (v Zari) oznami GRD2. A druha moznost je zda se Ricoh GX100. 24mm objektiv zacinajici na f2.5 to jde rekl bych? A obrazove vyborny. Kdyz srovnas G7 zacinajici na 35mm/f2.8 s 35mm na GX100, tak budes koukat (viz zde)! GRD i GX100 pravda sumi dost (jako kazdy kompakt s malym cipem), ale aspon nerozmazavaji detaily jako Panasonic/Leica LX2/dlux3. A GRD se ted da poridit, diky starsimu datu vyroby a prichodu nastupce, za pomerne slusnou cenu.

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

tie male Panasonic c velkym rozsahom nie su zle ako pocket stroje, uplne to staci na bezny zivot ale - ked chces kompaktny strojcek co vie aj tvorit tak si pozri Canon G9.

Odesláno (upraveno)
Přesně jsi to vystihl. Leica je to nejlepší co je v kompaktech na trhu, ale je to v podstatě identický model Panasonicu.

Proč Leicu? Protože to je Leica, má hezčí design, je celokovová, a po čase se bude lépe prodávat.

Je to podobné jako Touareg a Cayenne. Stejný podvozek, skoro stejný motor, stejná fabrika, podobné svezení, ale rozdíl mezi VW a Porsche prostě je.

Kdo nemusí počítat peníze, to neřeší a koupí Porsche.

"Proc Leicu? Protoze je to Leica" No Cybere promin, co je to za argument? S Leicou to nema krome objektivu moc spolecneho. Pokud jsi myslel R9 tak to beru zpet, ale tady asi bavime o kompaktech tak D Lux 3 a C Lux 2 jsou jenom prejmenovany Panasonic. Panasonic/Leica jsou sumaci. Cokoli nad 400 ISO je bida, tak jakypak nejlepsi. Mimochodem Panasonic LX2 je taky celokovovy.

Primer s VW a Porsche prave nahrava pro koupi levnejsiho, ztrata pri prodeji Cayenne (aspon v UK) je pry silena. :sad01_anim:

Upraveno uživatelem klobadysek
Návštěvník maxigabrielg
Odesláno
Panasonic/Leica jsou sumaci. Cokoli nad 400 ISO je nene.

Primer s VW a Porsche prave nahrava pro koupi levnejsiho, ztrata pri prodeji Cayenne (aspon v UK) je pry silena. :sad01_anim:

vsetko pravda co pises ale tie male Pana bude asi pouzivat pri moto- turach kde mozu byt vo vrecku celkom uzitocne....

cim je auto drahsie tak tym vacsi pad je na cene a to asi aj mimo Kralovstva. ;-} To si zial vsetci fandovia uvedomujeme!

Aj ked meno Porche je dost dobra investicia ( relative.... )

Odesláno (upraveno)
Nejsi sam kdo resi tenhle problem. Ja jsem si pred pul rokem koupil tehdy nejmensi zrcadlovku E400, ale bohuzel, jeste porad to pro me neni dost male, na kazdodenni noseni. Snad se nekdy nejaky vyrobce dokope k obaleni 4/3 snimace velmi malym telem s prime objektivem ;) Sigma s jejich DP1 vypada dobre, ale porad jeste neni na trhu (rok od oznameni), a objektiv zacinajici na F4? Sorry, takhle si fakt nepredstavuju ultra-hyper-super kompakt do kapsy. Asi si poridim Ricoh GRD. Sice dva roky stary, ale porad dobry. Pocitam, ze v dohledne dobe (v Zari) oznami GRD2. A druha moznost je zda se Ricoh GX100. 24mm objektiv zacinajici na f2.5 to jde rekl bych? A obrazove vyborny. Kdyz srovnas G7 zacinajici na 35mm/f2.8 s 35mm na GX100, tak budes koukat (viz zde)! GRD i GX100 pravda sumi dost (jako kazdy kompakt s malym cipem), ale aspon nerozmazavaji detaily jako Panasonic/Leica LX2/dlux3. A GRD se ted da poridit, diky starsimu datu vyroby a prichodu nastupce, za pomerne slusnou cenu.

Rozmazavaní detailů, jakkoli velmi decentní, je vlivem vnitřní komprese do JPEGu, pokud chceš maximální výsledky, přepneš u Leicy na manualni ISO - optimal 100ASA a fotis do RAWu, fotky na 24x40 cm nemají chybu a detilů mají plno. Vyzkoušeno

Upraveno uživatelem Cyber
Odesláno

Ja bych nerekl ze ISO nad 400 je vseobecne u malych snimacu bida. Bida, je kdyz se sum rozmazava, aby se odstranil. Naopak, kdyz sum zustane a posleze se odstrani jen barevny (chroma) sum v nejakem rozumnem odsumovaci, pak vysledne fotky ziskaji velmi filmovy look. Jiste, nemusi se libit kazdemu, ale obecne lze rict, ze je lepsi vic sumu, nez jeho nedostatek, za cenu ztraty detailu. A to je presne to, co dela bajny Venus III engine v Panasonic/Leica kompaktech a evf slr.

Tady jsou moc pekne ukazky, jak sum dodava fotkam oplne jiny rozmer..

http://2038.cc/archives/

http://www.flickr.com/photos/dos-chin/sets...0624392/?page=2

http://flickr.com/photos/leews2001/

A tohle jsou dva velmi dobry priklady rozmazavani detailu v novych panaleica fotacich s Venus III enginem..

http://www.pbase.com/viztyger/image/80660354

http://www.pbase.com/viztyger/image/67164221

Odesláno
Rozmazavaní detailů, jakkoli velmi decentní, je vlivem vnitřní komprese do JPEGu, pokud chceš maximální výsledky, přepneš u Leicy na manualni ISO - optimal 100ASA a fotis do RAWu, fotky na 24x40 cm nemají chybu a detilů mají plno. Vyzkoušeno
Jiste, fotit na ISO 100 a RAW se zda byt nejjistejsi cesta, jak neprijit o detaily. Naprosty souhlas. Problem je, ze Panasonic LX2/ Leica DLux3 ma jeden zasadni problem a to rozmazavani detailu i v RAWu na ISO 100...

http://www.pbase.com/viztyger/image/67187692

http://www.pbase.com/viztyger/image/80501198

Odesláno
vsetko pravda co pises ale tie male Pana bude asi pouzivat pri moto- turach kde mozu byt vo vrecku celkom uzitocne....

cim je auto drahsie tak tym vacsi pad je na cene a to asi aj mimo Kralovstva. ;-} To si zial vsetci fandovia uvedomujeme!

Aj ked meno Porche je dost dobra investicia ( relative.... )

Samo Gabriel, ty na to fanouskovstvi mas ;)

Odesláno

Nechci dělat žádné profi fotky, na to mám zrcadlovku. Jak píše Max, foťák pro běžný život. Na motorce se vozí zrcadlovka fakt špatně a na momentky do rodiného alba kompakt snad stačí. Nemám problém ani s Panasonikem, ale šel bych do Leiky, mám rád ten old school vzhled.

Odklízeči koukám, že ty se Ricohu nehneš B)

Odesláno (upraveno)
Nemám problém ani s Panasonikem, ale šel bych do Leiky, mám rád ten old school vzhled.

Myslis tohle? Tak to se prohnes, no na motorku bych to nebral :banned:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem klobadysek
Odesláno
Nemám problém ani s Panasonikem, ale šel bych do Leiky, mám rád ten old school vzhled.

Odklízeči koukám, že ty se Ricohu nehneš cool.gif

To ani ne, ja jsem pristupny rozumnym argumentum. Fakt! ;) Ale zatim jsem nevidel nic, co by mne presvedcilo, ze je LX2/Dlux3 nebo G7/9 lepsi nez GRD nebo GX100? A bohuzel, jina blizka konkurence v tomto smeru neni, protoze se vyrobci rozhodli tuhle kategorii fotaku zabit, aby neuzirala prodeje DSLR (fakt sileny duvod). Skoro uz jsem koupil LX2, kdyz se vynoril ten problem s rozmazavanim detailu. Jak jsem videl toto, tak mi to uplne stacilo a koupil E400. Ale bohuzel, fakt se to neda nosit v kapse. A GRD i GX100 maji skvele a hlavne siroke a svetelne objektivy. No co nadelam? Zabiju se? ;)

BTW, jestli mas rad old school vzhled, tak by ses mel podivat jeste na Epson RD1. To je jina legrace! A za 2000USD mas rangefinder jak vysity a totalne oldschoolovy. Jeste i ukazatele to ma rucickove. Ovsem taky nic na motorku. Ale takovy GRD s nasazovacim optickym hledackem..no hele nechci ti radit, ale.. :evil:

Odesláno (upraveno)
"Proc Leicu? Protoze je to Leica" No Cybere promin, co je to za argument? S Leicou to nema krome objektivu moc spolecneho. Pokud jsi myslel R9 tak to beru zpet, ale tady asi bavime o kompaktech tak D Lux 3 a C Lux 2 jsou jenom prejmenovany Panasonic. Panasonic/Leica jsou sumaci. Cokoli nad 400 ISO je bida, tak jakypak nejlepsi. Mimochodem Panasonic LX2 je taky celokovovy.

Začnu oklikou... Jsou hodinky se starou dobrou 7750 od Hamiltonu za 25.000,- a s upravenou 7750 z Firenze za 125.000,- a tak to je i Leicou/Panasonicem.

Velmi podobné věci, mají rozdílnou cenu. A je to dobře. Každý si může vybrat co je mu milejší. Já volím Leicu. Je to můj názor. Nic víc.

Máš samozřejmě pravdu, že obojí je ve skutečnosti Panasonic, i když v těle Leicy lépe upravený.

Počet kovových dílů je ale v Leice vyšší, a také design je na lepší úrovni. 400ISO sice není úplně oprtimální, což máš pravdu,

ale v kterém takhle lehkém a malém kompaktu je? L/P ti jako bonus přidává stabilizaci, a ta u statických věcí ( což většina lidí fotí - dům, strom,

západ slunce, pláž, lidi v pozoru u vánočního stromku, lidi v pozoru na výletě, skupinka stojící u auta, věže, skály, rybníku ) řeší problém s citlivostí.

Můj příměř s VW a P byl možná nepřesný, ale v podstatě vystihuje jádro. Když nepočítáš peníze, tak si koupíš Porsche, a ne "lidový vůz". Ztrátu ceny neřešíš.

Pokud by jako bonus byla vyšší prodejní cena ojetého Porsche ( nevím zda li tomu tak je, či není ) byl by to jen drobný, milý, podpůrný argument proč Porsche.

Situaci na britském trhu neznám, a český není relevantní... Zase jen můj názor....

P.S.

R9 je tragický, komerční omyl Leicy, která si je toho dobře vědomá. Řada R, na rozdíl od znamenité řady M, neměla nikdy na růžích ustláno, protože svého času bojovala o trh s Canonem, Nikonem, Minoltou, Pentaxem, Yashicou, a nikdy nebyla první, dnes to je výrobek podobný Phateonu ( abych zůstal s příměrem u výrobců aut ). Demonstruje jen, co je schopna firma vyrobit, bohužel už ne prodat. Takže pokud Leicu, tak kompakt do kapsy, a nebo profi M, rozhodně ne R!!!!

Upraveno uživatelem Cyber
Odesláno
Myslis tohle? Tak to se prohnes, no na motorku bych to nebral :banned:

Neprohnu, váží 545 gramů. Spíše myslím D-Lux nebo klidně něco menšího, co bez problémů může hodit přítelkyně do kabelky. Co třeba Casio Exilim V8, koupím k tomu i hodinky, to bude stylovka :suicide_anim:

Odesláno
Nechci dělat žádné profi fotky, na to mám zrcadlovku. Jak píše Max, foťák pro běžný život. Na motorce se vozí zrcadlovka fakt špatně a na momentky do rodiného alba kompakt snad stačí. Nemám problém ani s Panasonikem, ale šel bych do Leiky, mám rád ten old school vzhled.

Odklízeči koukám, že ty se Ricohu nehneš B)

Leica je super volba, už pro ten pocit...nebo jak se s oblibou říká o hodinkách...pro tu radost.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...