Rudina Odesláno 12. října 2015 Nahlásit Odesláno 12. října 2015 ta žlutá, nemohl by to být rozprsklý olej? něco podobného se mi udělalo na Maktime (prabda na černém ciferníku), stačilo to jen otřít
Rudina Odesláno 12. října 2015 Nahlásit Odesláno 12. října 2015 jo já to měl taky, byl to jako takový film, nevím jak to líp popsat, ale ciferník byl takový trošku zamžlý, asi jako když se dívám na hodinky, nosíš 1/4 dioptrie a nemáš je na nose :-)
Miroslávek Odesláno 12. října 2015 Nahlásit Odesláno 12. října 2015 (upraveno) U těch uprostřed mám jakoby zažloutlý ciferník nebo sklo - nezkoumal jsem to blíže, ale už jsem stejný model viděl takto "žlutý víckrát, oproti tomu jiné nikoliv. Máte někdo více informací? Nebo to je prostě takový odstín ciferníku ? Podělte se o zkušenosti ..... Tak jsem prohlížel číselník ze všech možných úhlů a podle mě ten číselník je záměrně jen méně lesklý, ale barva u mých stejná. Upraveno 12. října 2015 uživatelem Miroslávek
honza.hasic Odesláno 12. října 2015 Nahlásit Odesláno 12. října 2015 Je taky možný, že jestli byly opravdu armádní, tak byly záměrně tak provedený, aby se neleskly při umělým osvětlení tím divným kabinovým světlem v letadle. Ale to špekuluji, V MiG-u jsem byl pouze v tom co stál kdysi v Němčičkách na koupališti. A ten byl vybrakovanej a sloužil jako prolejzačka. Až se můj hodinář vzpamatuje v minulé nadílky PRIMek, tak mu to odnesu a vokoukne co to je za divnou patinu.
Tikal Odesláno 13. října 2015 Nahlásit Odesláno 13. října 2015 Ty tvoje hodinky nejsou služební letecké, takže teorie pěkná, ale bohužel...
honza.hasic Odesláno 13. října 2015 Nahlásit Odesláno 13. října 2015 O.K. Díky za info. A jak se tedy pozná které jsou a které nejsou ? Číslování, barvy, provedení ciferníku, provedení strojku, ruček, korunek...atd.... Jde to někde naštudýrovat ..) ...? Já je koupil jen na zpestření vitrínky takže fakt nevím.
Outlander Odesláno 13. října 2015 Nahlásit Odesláno 13. října 2015 (upraveno) taky nevidim důvod proč by nemohly bejt služební letecké, jestli jsou nerez a mají na dýnku logo letectva, tyhle první varianty neměly hacking ani na strojku vyraženej rok a měsíc výroby narozdil od těch novějších bez otočný lunety...jinak si myslim že ten ciferník je jinej, protože nerez pouzdro se míň leskne, takže by se to s tim odstínem co je na civilních chromovejch víc bilo, ale to asi bude blbost... Upraveno 13. října 2015 uživatelem Outlander
honza.hasic Odesláno 13. října 2015 Nahlásit Odesláno 13. října 2015 Ty okeany na mej fotce mají vyměněnej ciferník, tmavý chronografy taky. Mají i nový tlačítka, ty okeany navíc i nový sklo a vteřinovku (ta je pěkně ošulená proti originálu). Ale šturmanskije vypadají bez úprav i tlačítka mají ten správný původní tvar. Podle sdělení sběratele to byl ležák po SA. Bylo zde totiž i hafo důstojníků (Vysoký Mejto, Květná.)
Tikal Odesláno 13. října 2015 Nahlásit Odesláno 13. října 2015 Možné je všechno, zejména v Rusku. Zaznamenal jsem tvrzení, že co bylo v nerezu bylo pro armádu, co ne , bylo pro civil, ale s jistotou to nikdo neví.Kdysi jsem četl, že tyhle hodinky opravdu měli důstojníci pozemních vojsk, ale po několikastránkové diskuzi se všichni chodli na tom, že neexistuje předpis, pro fasování tohohle modelu letectvem,tak se má za to, že to oficiálně nelítalo, ale ruku do ohně bych za to, na rozdíl od šedých šturmanů nedal. Dávalo by to smysl, protože to má stejný znak jako šturmani, takže já bych se k tomu klidně přiklonil, ale jsou podstatně zběhlejší lidé.pravdu se to snad dalo poznat podle čísel strojků a továrních znaků, ale to už je vyší dívčí, tak daleko jsem se nedostal a nedostanu.
odjinud Odesláno 13. října 2015 Nahlásit Odesláno 13. října 2015 Jak je něco cenné, tak se to padělá, bohužel... obzvlášť je-li to jednoduché (což je). Tím pádem poznat origo není lehké - má tam být onen znak na cifru, ražený nápis na dýnku a celé pouzdro nerez, vč. čudlíků. Všechny nápisy musí být v ruštině / azbuce. Současně nikde nemá být uvedeno "made in cccp" či dokonce russia (ani rusky). Značení strojku je už "vyšší dívčí" - staré strojky měly před číslem kalibru (3133 nebo 31659) znak výrobce, nic nebo označení "SU" (Soviet Union), novější P (Poccia - Rusko), čili je-li tam "P", je to špatně. Ostatní značení ovšem také nic nepotvrzuje, strojky SU 3133 se dělaly i po rozpadu SSSR a následně se dělaly znovu ty bez označení. Pak už nezbývá než kontrolovat ražbu. Samozřejmě fejkař se může ještě prozradit na ručičkách a tisku cifru. Cifr musí být tištěn pochopitelně bezchybně a s určitou patinou. NOC cifry v tomto případě je skoro 100% fake. Něco o tom je zde:http://forums.watchuseek.com/f54/guide-determining-age-originality-poljot-3133-chronograph-599503.html
honza.hasic Odesláno 14. října 2015 Nahlásit Odesláno 14. října 2015 Hezzzzký info. Díky. Jen připošpitnu: Ty, kde jsem nechal měnit tlačítka (našlupky vočudlaný čudlíky) byly mosazný v ocelových (nerez?) hodinkách. Novodobý tlačítka pak jsou nerez.
Tikal Odesláno 14. října 2015 Nahlásit Odesláno 14. října 2015 Podle toho co jsem četl, tak v nerezu by měli být nerezová tlačítka už od výroby, ale kdo ví...
honza.hasic Odesláno 14. října 2015 Nahlásit Odesláno 14. října 2015 Teď jsem nahlodán. Je fakt možný že "civilní" tlačítka byly z mosazi a ty "letecký" maj ty čudlíky tak krásný jako nový právě proto že sou nerezový.... Vemu k hodinářovi a on to zjistí. Pilkou na železo do toho pižlat nebudu...) Každopádně díky moc za informace.
odjinud Odesláno 14. října 2015 Nahlásit Odesláno 14. října 2015 Je to tak. Vojenský origo byly celoocelový vč. tlačítek, civilní měly tlačítka jen poniklovaný, takže se můžou loupat.Prostě origo sturmanskie hodinky se nesmí nikde loupat.
Chinasky Odesláno 1. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2015 Hoši, Nema nahodou niekto z vas zvysne modre pripadne cierne 3133 - remkovky ? Dik
Tikal Odesláno 1. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2015 blázníš, zvyšné? Sám mám málo Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník eloga Odesláno 1. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2015 Tikalmoc pěkná slezina - až Remkovi oči přecházejí ....+1**
honza.hasic Odesláno 2. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2015 Ty černý s hnědým páskem uprostřed jsou takt jízda. Je to složenina (výměna ciferníku) nebo origoš model ? Jak jsou starý - rok výroby ? Je to ocel nebo mosaz ? Díky za info. Honza
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se