Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Nazdar hoši. Tak nějak jedu na sentimentální vlně a zatoužil jsem zpět po Accutronech Astronaut, co jsem kdysi měl. To je ale úkol nelehký, v podstatě nereálný.

Při hledání jsem ale narazil na "novinku" kterou Bulova představila loni. Mělo by se jednat o poctu původním ladičkovým accutonům, které údajně letěly s Buzzem Aldrinem na jeho zápěstí na měsíc. V tomto případě se ale nejedná o ladičky jako takové, i když baterkáče to jsou. Bulova již patří po Citizen a tam vyvinuli mašinku frčící na frekvenci 262 kHz označovanou UHF (Ultra High Frequency), což znamená, že je zaručena přesnost v řádu jednotek vteřin za rok a vteřinovka krásně pluje po cifru, lépe než u mých ostatních automatů. Oproti původním ladičkám by baterka měla vydržet dva roky.

Jinak hodinky jsou velice dobře zpracované, tah je perfektní, opět designem navazuje na původní model. Škoda, že nejsou GMT a mají 30m vodotěsnost.

Průměr kolem 42 mm , výška by měla být snad 12. 

Miniaturní korunka je pěkně schovaná pod lunetou, takže vůbec nepřekáží. 

Nevím na jakou ruku max je dělanej ten tah, ale je extra dlouhej. Jinak dílky jsou plný, velice kvalitně udělaný, je to krásně ohebný.

Jsou to fajn dědkovský hodinky.

Fotky jako vždy mizerné, tak se omlouvám.

V případě dotazů se ptejte :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Horhe
Odesláno

Gratuluju - celá ta řada Accutron II je esteticky podařená, svýho času jsem taky o jedněch seriózně uvažoval.

Fakt škoda toho WR30 a baterky - v dnešní době (a notabene od Citizenu) už to klidně mohly být soláry/kinetiky, s rádiovou synchronizací...

Jsou kupované venku a nebo někde u nás?

Odesláno

Jsou zvenku. Tady vůbec netuším, jestli je někdo prodává.

Ještě škoda toho minerálu, ale zase to nejsou hodinky za nějakej velkej ranec. 

Ale ten pohled na krásně plující vteřinovku skoro vykompenzuje všechny ty mínusy. Zkusím to nějak nafilmovat :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...