Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník tolja
Odesláno
lastik nikde nepíše že chce automaty.. z odkazu bych spíš řekl že chce chronografy v quartzu - v té ceně máš asi celkem jedno co koupíš

Odkaz je na automaty s ukazatelem rezervy nátahu, takže Samurai nejsou mimo mísu. ;)

Odesláno (upraveno)

jo snad jestli byste mi pls mohli doporucit neco, co vypada podobne jako ty Timex popr ty Seiko, ktery maji i podsviceni (protoze cas me zajima i ve tme kdy jsem mimo svetlo a myslim, ze takhle bych videl prd)

edit: nebo si myslite, ze i do tmy (kdy nemate po ruce nejaky zdroj svetla) jdou dobre videt i rucicky s luminiscencni vrstvou ??

Upraveno uživatelem lastik
Odesláno
jo snad jestli byste mi pls mohli doporucit neco, co vypada podobne jako ty Timex popr ty Seiko, ktery maji i podsviceni (protoze cas me zajima i ve tme kdy jsem mimo svetlo a myslim, ze takhle bych videl prd)

Dneska ma vetsina hodik rucicky a indexy pokryte svitici barvou (sviti po nasviceni svetlem - pres den se "nabije" a v noci sivit). V tom problem nebude.

Odesláno
Dneska ma vetsina hodik rucicky a indexy pokryte svitici barvou (sviti po nasviceni svetlem - pres den se "nabije" a v noci sivit). V tom problem nebude.

a vydrzi to byt viditelny i celou noc ? (bez nejakyho zvlastniho nasvetlovani, ciste z denniho svetla :) )

Odesláno (upraveno)

jo jeste sem narazil na tyhle dvoje (vlastne mezi nimi neni temer zadnej rozdil :) ), ale sou trosku drazsi, ale obetoval bych to, pokud na ne budou, co se kvality tyce, dobry reakce od znalcu :)

http://azwatch.cz/hodinky/se900-seiko-spirit-black-dial

http://azwatch.cz/hodinky/se901-seiko-spirit-white-dial

akorat bych mel velkej problem se rozhodnout ktery z nich, ty cerny sou tak 51%, ty bily 49% :worried_anim:

edit: k pripadnemu vyberu mezi tema dvema, ktery z nich vam prijdou vic elegantni? (primarni cil neni ohromit okoli, ale sam sebe elegantnima hodinkama podobnyho vzhledu :) )

Upraveno uživatelem lastik
Odesláno
jo jeste sem narazil na tyhle dvoje (vlastne mezi nimi neni temer zadnej rozdil :) ), ale sou trosku drazsi, ale obetoval bych to, pokud na ne budou, co se kvality tyce, dobry reakce od znalcu :)

http://azwatch.cz/hodinky/se900-seiko-spirit-black-dial

http://azwatch.cz/hodinky/se901-seiko-spirit-white-dial

akorat bych mel velkej problem se rozhodnout ktery z nich, ty cerny sou tak 51%, ty bily 49% :worried_anim:

edit: k pripadnemu vyberu mezi tema dvema, ktery z nich vam prijdou vic elegantni? (primarni cil neni ohromit okoli, ale sam sebe elegantnima hodinkama podobnyho vzhledu :) )

Pokud ti jde relativne primarne o osvit v noci a k tomu automat, v tom pripade bys musel volit neco jako Traser ci Luminox (a spoustu dalsich, ktere maji v ruckach trtiove trubice a indexy rovnez pokryty tritiem, takze sviti az do polocasu rozpadu tech materialu (radove 20 let)

Ovsem do sve ceny se spatne vejdes.

Seika myslim sviti dobre, nicmene je to po nasviceni a v ramci asi nekolika hodin.

A pokud chces neco mechanickeho za rozumnou cenu, tak asi zrovna Seiko, i levnejsi modely jsou za slusnou cenu velmi dobre.

Nicmene kombinace "kvalitnich hodinek", ktere budou zaroven spolecenske, zaroven se sviticimi indexy a ruckami, automaty s power reserve ukazatelem a v tvoji cene - takovy model neexistuje. Musis si asi ujasnit priority, finance a pak se sam rozhodnout :)

Odesláno

tak priority, jde mi o elegantni hodinky (neco jako ty dvoje seiko co sem daval link i +- ta cena), co se osviceni tyce, mam na mysli neco, na co se muzu podivat i vecer (at uz v hospode, v aute, atp) a uvidim kolik je, kdysi sem mel hodinky, ktery taky meli po nasviceni pod lampickou svitit, ale vydrzeli tak dve minuty :D (pravda, to byly nejaky kramy za par supu :) ), mechanickej automat by byl dobrej, ale ten ukazatel nabiti (jak u tech timex) tam samozrejme nutnej neni :)

Odesláno
a vydrzi to byt viditelny i celou noc ? (bez nejakyho zvlastniho nasvetlovani, ciste z denniho svetla :) )

K tomu svícení... pokud nemáte něco s tritiem (které vybuzuje svícení té substance), musíte se spolehnout na nabití denním světlem.

To je samozřejmě lepší v létě - jednak je delší doba slunečního svitu a méně oblačno, jednak je asi (?) ve slunečním světle i více UV složky, která právě vybudí to svícení barvy v hodinkách.

Za druhé, většina lidí nosí přes zimu hodinky pod rukávem, takže si vlastně ubírají i z toho mála sluníčka, co je v zimě k mání.

Výsledek: v létě mi hodinky svítí jako blázen, v zimě skoro vůbec :alien1:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...