monsieur Odesláno 18. září 2007 Nahlásit Odesláno 18. září 2007 Omlouvám se znovuzaložení vlákna. Vím, že se toho už nějaké příspěvky dotýkaly, ale nějak to nemůžu dát dohromady bez přetažených fotek ze staré podoby fóra. Pokud se mýlím, tak mě prosím opravte: Prim Sport I - jen cal. 683 - počáteční kusy se šroubkem u pojistky pro osičku korunky, další kusy už bez tohoto šroubku Prim Sport II (ciferník s jednoduchými indexy) - cal. 683 bez zmíněného šroubku, později možný i cal. 684 Prim Sport II ("Humberto") - jen cal. 684 U kterých modelů se pak mohly vyskytnout zbylé varianty cal. 682 a cal. 681? No a ještě podotázka: Prim Diplomat měl cal. 683 se zmíněným šroubkem vždy nebo byly i kusy bez něj? Děkuji předem za pomoc.
Biges Odesláno 8. února 2010 Nahlásit Odesláno 8. února 2010 (upraveno) Také by mne zajímaly odpovědi Edit: Tak jsem ho konečně našel. Jede 68-1 ve starých zlatých "ala-Diplomatech", které vypadají jako Diplomat až na název. Bezva. Upraveno 8. února 2010 uživatelem Biges
accutron Odesláno 10. února 2010 Nahlásit Odesláno 10. února 2010 Omlouvám se znovuzaložení vlákna. Vím, že se toho už nějaké příspěvky dotýkaly, ale nějak to nemůžu dát dohromady bez přetažených fotek ze staré podoby fóra. Pokud se mýlím, tak mě prosím opravte: Prim Sport I - jen cal. 683 - počáteční kusy se šroubkem u pojistky pro osičku korunky, další kusy už bez tohoto šroubku Děkuji předem za pomoc. V případě hodinek Prim Sport I. není možné, aby existovala varianta "se šroubkem u pojistky pro osičku korunky". Čep páky stavěcí ve tvaru šroubku byl používán pouze u kal.50 a ty se do Igenů nikdy nepoužívaly. Kalibry 66,68 mají čepy páky stavěcí pevně slisované se stavěcí pákou a při vytahování hřídele natahování z hodinek se místo povolování závitu prostě jen zamáčknou.
Karlos Odesláno 10. února 2010 Nahlásit Odesláno 10. února 2010 Tomu nerozumím, ale možná to jen nechápu správně - jde o ten třetí šroubek, který je oproti jiným strojkům jaksi navíc hned vedle pojistky osičky? Ale takovéhle strojky tu ve sportech 1 několik lidí má a měl jsem je také. 1
accutron Odesláno 10. února 2010 Nahlásit Odesláno 10. února 2010 (upraveno) Tomu nerozumím, ale možná to jen nechápu správně - jde o ten třetí šroubek, který je oproti jiným strojkům jaksi navíc hned vedle pojistky osičky? Ale takovéhle strojky tu ve sportech 1 několik lidí má a měl jsem je také. Nejlepší by bylo kdy jsi sem mohl dát fotku toho strojku a bude hned jasné zda mluvíme o jedné a té věci a nebo každý o něčem jiném. Upraveno 10. února 2010 uživatelem accutron
Karlos Odesláno 10. února 2010 Nahlásit Odesláno 10. února 2010 (upraveno) já o tomhle Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 10. února 2010 uživatelem Karlos
accutron Odesláno 10. února 2010 Nahlásit Odesláno 10. února 2010 já o tomhle Já zas mluvil o tom "čuplíku, který je vlevo dole od toho šroubku. Takže v tomto případě jsme psali každý o něčem jiném. A teď k meritu věci. Vůbec jsem netušil, že existuje varianta strojku 68, kde by byl můstek pérovníku přichycen k základně pomocí tří šroubků. V Eltonské dokumentaci jsem do této chvíle nic takového nenašel, ale asi jsem špatně hledal :-) Díky za upozornění. Dnes večer se musím podívat do svých sbírkových Igenů, jestli tam najdu něco podobného. Holt člověk se furt učí.
Honza.manta Odesláno 10. února 2010 Nahlásit Odesláno 10. února 2010 já o tomhle Nemá cenu fotit. Já mám ve svých Igenech to samé.
mischa Odesláno 10. února 2010 Nahlásit Odesláno 10. února 2010 blbouni.... kvůli jednomu malinkatýmu šroubečku jsem musel pootvírat všechny Igeny. Hlásím tedy dva kusy se zmiňovaným šroubkem, všechny ostatní bez něj....
Kupa54 Odesláno 10. února 2010 Nahlásit Odesláno 10. února 2010 Mám 683 se šroubkem v Sport II. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Biges Odesláno 11. února 2010 Nahlásit Odesláno 11. února 2010 Mám 683 se šroubkem v Sport II. Nezbývá, než založit klub
Honza.manta Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Odesláno 12. února 2010 Bratrstvo šroubku A vemete mi meze sebe? Já rozebral všechny Igeny 68 a ejhle - 1 x 68-3 se šroubkem, 1 x 68-3 bez šroubku a 1 x 68-4. Prostě typický český pořádek.
Karlos Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Odesláno 12. února 2010 Já už je nemám, takže už do toho nemůžu mluvit. Navrhuju tedy jako předsedu bratrstva Bigese. Kdo je pro? Všichni? Odhlasováno, Bigesi, stal jsi se prvním předsedou Bratrstva šroubku (průkazku si vytiskni sám) A vemete mi meze sebe? Obrať se prosím na předsedu
Biges Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Odesláno 12. února 2010 Děkuji za důvěru mně projevenou, navrhuji ustanovit další předsednické funkce, aby byli všici spokojení, zájemci nechť se hlásí v tomto vlákně Určitě mám minimálně jeden šroubkový kalibr, možná i víc, takže Karlosovi jeden věnuji, aby se měl také čím vytahovat
mischa Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Odesláno 12. února 2010 Woe, já mám na každou ruku jeden šroubek
Karlos Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Odesláno 12. února 2010 (upraveno) Jak vidím, Mischa je dobrý v počtech, navrhuju přijmout ho do bratrstva do funkce pokladníka EDIT: malá úprava. Upraveno 12. února 2010 uživatelem Karlos
Honza.manta Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Odesláno 12. února 2010 Jak vidím, Mischa je dobrý v počtech, navrhuju přijmout ho do bratrstva do funkce pokladníka EDIT: malá úprava. Tak nám Karlos už našel předsedu a pokladníka. V tom případě navrhuji Karlose jako jednatele a vedení bratrstva je komplet. Teď už jen najít nějakou činnost. Já jako činnost Bratrstva šroubku navrhuji nedělat nic.
Biges Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Odesláno 12. února 2010 (upraveno) Tak nám Karlos už našel předsedu a pokladníka. V tom případě navrhuji Karlose jako jednatele a vedení bratrstva je komplet. Teď už jen najít nějakou činnost. Já jako činnost Bratrstva šroubku navrhuji nedělat nic. Děkuji Karlosovi za rozdělení rolí K tomu nicnedělání navrhuji se ještě tvářit důležitě. A konečně fotka některých mých šroubkových kalibrů, asi by se našly další, ale kdo to má všechno prohrabovat Dva vpravo jsou jasné (jeden z nich tímto propůjčuji Karlosovi), vlevo je kal 66 se šroubkem a druhý zprava je kalibr 68-1. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 12. února 2010 uživatelem Biges
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se