Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Já pootvíral rodinné památky a našel jsem i jeden kal. 66 (bez další číslice). Čili bych si tipnul na počátek výroby strojků 66 a 68, pak je to asi přestalo bavit :)

No prosím, takový hezký šroubek! Tímto si tedy beru z propůjčení zpět své S1 :)

Odesláno
Půjč mi je, prosím :)

No dobře, že jsi to ty, tak ti je půjčím, ale jen že jsi tak zdvořile požádal a že si tě vážím :-)

Odesláno
Na fotce to není vidět, ale kalibr na plotně je 683, přičemž ta trojka je menší, tedy byla ražena separátně, nebo později? Co si kdo myslíte, nemohla by značit právě ty 3 šroubky? Zase už první příspěvek říká, že existuje cal. 683 jen se dvěma šroubky.....

Nechci být šťouravý :pokey: , ale kde je tedy třetí a čtvrtý šroubek na kalibru 68-4 a to se ani neptám, jak tam držel ten můstek u kalibru 68-1? :taz:

Odesláno
Nechci být šťouravý :pokey: , ale kde je tedy třetí a čtvrtý šroubek na kalibru 68-4 a to se ani neptám, jak tam držel ten můstek u kalibru 68-1? :taz:

jo, je to píčovina, měl jsem už vypitou lahev vína, tak jsem vymýšlel blbosti, uznávám.... nebo jinak- chtěl jsem oživit skomírající vlákno :thumbsup_anim:

Odesláno
jo, je to píčovina, měl jsem už vypitou lahev vína, tak jsem vymýšlel blbosti, uznávám.... nebo jinak- chtěl jsem oživit skomírající vlákno :thumbsup_anim:

Taktéž byla myšlena moje reakce na počty šroubků. Mně to tady baví :speak_cool: , jen houšť!

Odesláno

Jaképak skomírající vlákno? Taková ošklivá pomluva!

Vzhledem k tomu, že programem Bratrstva je nicnedělání, je tohle vlákno živé ažaž :)

Odesláno

Sroubek navic zde neni neznamy pojem :). Ve vlakne o jedne z Prim limitek pro chronomag (nepamatuju jestli Linea nebo Igen) najdete, ze nekteri shaneli prave verzi strojku s timto sroubkem, aby se jim mohli kochat pres pruhled.

Odesláno
Sroubek navic zde neni neznamy pojem :). Ve vlakne o jedne z Prim limitek pro chronomag (nepamatuju jestli Linea nebo Igen) najdete, ze nekteri shaneli prave verzi strojku s timto sroubkem, aby se jim mohli kochat pres pruhled.

Jenže problém bude asi v tom, že fotky z té doby jsou kaput. A ono mezi námi diskuze o hodinkách bez fotek je dost na draka. Zvláště, když to chce nějakou vizualizaci :)

Odesláno
Zkusím se zeptat bývalého konstruktéra který navrhoval kal.68 jak to bylo s těmi šroubky a pokud něco zjistím, tak to sem dám.

Tak od konstruktéra jsem nic nezjistil. Ukázal jsem mu vaše fotografie, ale bohužel si již nevzpomněl proč tomu tak je. Je to už padesát let co to kreslil a tak se není čemu divit.

Na prototypu kal.66, který mám ve své sbírce je toto řešení také použito a objevuje se i na oficiální fotografii tohoto strojku z roku 1965.

post-1228-1266686333.jpg

Jedná se pravděpodobně o původní řešení kal.66, které bylo z racionalizačních důvodů nakonec vypuštěno. Kolik strojků v tomto provedení existuje není možné zjistit.

Odesláno

Díky za info.

Třeba by se to dalo aspoň trochu nějak upřesnit, třeba tím, že by se porovnalo v kterých verzích strojků ten šroubek je a v kterých už ne (66, 661, 681,2,..).

Tak majitelé, prosím jukněte znovu na své strojky se šroubkem jakou máte verzi kalibru.

Já mám kalibr 66.

Odesláno
Díky za info.

Třeba by se to dalo aspoň trochu nějak upřesnit, třeba tím, že by se porovnalo v kterých verzích strojků ten šroubek je a v kterých už ne (66, 661, 681,2,..).

Tak majitelé, prosím jukněte znovu na své strojky se šroubkem jakou máte verzi kalibru.

Já mám kalibr 66.

Já mám kalibr 2400. (Nejde o překlep !)

Odesláno (upraveno)

@accutron

Dík! Ono to asi nebude zásadní, prostě se zřejmě později zjistilo, že šroubek není potřeba.

@sonny.c

Kdepak, my jsme originál a žádného prince nemáme, je nějaké předsedy :)

A co se šroubků v kalibrech týče...

post-6998-1266014567.jpg

Zleva:

- 66 verze nevím (nejsem teďka doma, nemohu ověřit)

- 68.1

- 68.3

- 68.3

:)

Upraveno uživatelem Biges
Odesláno
Co to je? To jsem ještě neviděl. Ty máš setrvačku z bílého kovu a hlavně je dvojramenná, já viděl jen tříramenné. Z jakého modelu prim to je?

Je to strojek z ověřovací série z počátku 60-tých let. Jako tlumič nárazů byl použit Elast-Blok a setrvačka vychází z řešení, které se v té době používalo u kal.50. Při zahájení sériové výroby tohoto strojku v roce 1965 byl již použit Incabloc.

Odesláno
Je to strojek z ověřovací série z počátku 60-tých let. Jako tlumič nárazů byl použit Elast-Blok a setrvačka vychází z řešení, které se v té době používalo u kal.50. Při zahájení sériové výroby tohoto strojku v roce 1965 byl již použit Incabloc.

Díky za vysvětlení. Tak zase vím něco nového.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...