Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Este ma napadlo,ze by som predal moje  automaty Tissoty PR 50 a zvysil by som limit a hladal by som nejaku inu vaznejsiu znacku.lebo nerad by som si robil zbierku hodin..aj ked by mi bolo luto tych,co mam,ved som ich kupil len pred rokom.tak neviem..tazka volba

Odesláno

Jsou zvláštní názory, že levné hodinky budou neustále v servise, servis bude drahý. Kolik stojí servis na Omega, Rolex, Zenith..... 10-20k,- a dělá se pravidelně každých 5-8 let aniž by hodinkám cokoli bylo. Každý by si měl koupit hodinky, aby ho to finančně nepoložilo, prostě z nějaké ne moc potřebné rezervy. A není asi pak podstatné, jestli je to swiss nebo čína. Místo jedněch Rolex si lze kupovat Orient každých 5let po dobu 200let a servis vůbec neřešit. 

Sám mám quartz Primky asi 15let staré a stále funkční. Nejspíš čína, cena do 2k. Je pravda, že jsou už několik let jen v šuplíku, ale spoustu roků jsem s nimi byl spokojený.

Osobní zkušenost s Orientama nemám a nezavrhuji. Jedny se mi dokonce moc líbí, přesto je pravděpodobnější, že půjdu spíš do Rolex. Všechno by však bylo jinak, kdybych byl student nebo na začátku své profesní kariéry. A především si neudělal registraci na Chronomagu :-)

Odesláno

Nenech se odradit, smůlu na špatný kus může být i u profláklejších značek. Orient sice spadá do kategorie "levných" hodinek, ale obecně na tom nebude s kvalitou hůř než třeba Seiko. Navíc Orient má docela dost modelů s rezervou nátahu a vetšina se do tvého limitu vejde. Jen bych hledal hlavně v zahraniční...

http://www.dutyfreeislandshop.com/orient-watches?extra_features=56

http://www.orientuhren.de/index.php?cPath=60_36&osCsid=ptn1ajskrjf78749u7hsrag572

Cauko,chcem sa opytat na ten druhy shop:dutyfreeislandshop.com-to mozu byt realne ceny za Orienty automaty?ved su tam aj pod 100,-eur..je to seriozne?

Odesláno

Kopalo se do nich. Kopalo. Ale mimo...strojky jsou porovnatelné v otázce výdrže v čase. Kámoš v práci má Orienty už dobrejch deset let. Kupoval je s doporučením, že nepotřebují baterku. Takže je bude nosit dokud mu neupadne ruka , asi...protože je nešetří. Nebojím se ničeho.

Odesláno

Cauko,chcem sa opytat na ten druhy shop:dutyfreeislandshop.com-to mozu byt realne ceny za Orienty automaty?ved su tam aj pod 100,-eur..je to seriozne?

Já dvakrát nakupoval u Creationwatches, ale aktuálně se to díky "službám" DHL prodraží a nákup levnějších modelů je pak cenově méně zajímavý. Na fóru jsou také dobré zkušenosti se Skywatch, ale myslím že někdo dával i pozitivní recenzi na Dutyfreeislandshop. Cenově to z Asie vyjde výhodněji než z Evropy, navíc některé modely jinak ani neseženes...

Odesláno

Nojó, tak jedna blbá zkušenost s hodinkama za sto dolarů.. to se stává i v lepčích rodinách.

Já bych se toho vůbec nebál, s těma rezervovejma modelama mám jedině dobrý zkušenosti a myslim, že stejně tak i většina lidí tady.

Taky mam s orientem super zkusenosti, hlavne s orientstar, ale mako taky super. Podle me lepsi jak tissot a Radku narozdil od Tvych breitlingu maji aspon inhouse :-p
Odesláno (upraveno)

Este skusim iny level.keby som rozpocet navysil na 500-700,- libier,resp eur,dalo by sa porozmyslat o nejakej vaznejsej znacke?co som pozeral,tak Zeppeliny a Junkersy maju s indikatorom rezervy chodu a su celkom pristupne,ale styl sa mi nepaci.nasiel som  Hamilton-y Jazzmaster,ale tie uz nevyrabaju...mne sa paci taky styl:   https://www.google.co.uk/search?q=tissot+pr+50+automatic&espv=2&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIhp2Em-3-xwIVxNSACh1Zmw9U#imgrc=ImcTZzfClaySbM%3A.vlastne aj tieto Tissoty mam

vdaka este raz

Upraveno uživatelem borat
Odesláno (upraveno)

@Borat: A nebylo by rozumnější (a levnější) se na celou rezervu chodu zvysoka vyprdnout, místo Orientů koupit normální (dvou)winder a nemuset u odložených automatů nic hlídat? 

@Micey, Vojta1 a další: Že Vaše orientální křapky dodnes běží neznamená, že jiným se "nová produkce" s kolečkama z čínskýho kartonu nemůže podělat opakovaně. Profylaxe nekazivých švýcarů jednou za 5-10 let je v porovnání s tím laciná brnkačka za rozumně předvídatelnou cenu...

A ohledně toho "inhouse" - ten má Vaší logikou vlastně už i Borat v Téčkách, když ETA i Tissot jsou součástí konzernu Swatch?  :lol:

Jo a ty béčka o které se tu otíráte jsou inhouse chrona, které základ z 2892 používají (podobně jako spousta dalších "inhousů") jako "traktor"...

PS: ať nejsem označený za "rasýstu a nepřítele rezervy chodu", i Japonci umí úžasné kousky - jen ten rozpočet se musí přiměřeně navýšit...

3807120361_3130e7c6021.jpg

...a nebo počkat až se něco rozumného objeví levněji ve zdejší inzerci.

Upraveno uživatelem Radek124

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...