casiotron Odesláno 9. ledna 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2016 No to by mě taky zajímalo. Jediný, co mam vypozorovaný je, že určitý displeje k tomu mají větší náchylnost a jiný menší. A čím vzácnější displej, tím horší. Během léta (asi tim letošním vedrem) mi odešly displeje na dvou Casio z roku 1982, tedy více než 30 staré a nikdy nenošené, velmi dlouho bez baterií. A přesto odešly. A oba jsou to typy, který sehnat se "zdravým" displejem je skoro nemožný. Jsou to CA-951 (modul 166) a AN-8G (modul 104).... Naopak najít takto poškozený displej u nejstarších typů Casio ze 70. let je poměrně vzácnost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 9. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2016 Tak to je škoda, že ti odešly zrovna tyhle.....asi je to jen moje domněnka, ale fakt mi připadá, že displej vyteče spíš, pokud se nepoužívá, než když je pořád pod proudem a běží. Nemám to ničím podložený, ale mám ten pocit...už jsem viděl hodně displejů takto zničených u hodinek, které dlouho nešly, a naopak zase stejný typ hodinek, co někdo používal denně a nešetřil je, s tím problém neměl. Určitě bych řekl, že vyndáním baterie se nikterak nesnižuje pravděpodobnost, že k bleedingu dojde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 26. února 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2016 Mam první kvalifikovanou odpověď od firmy OCZ Vrchlabí, a.s., která LCD displeje vyrábí: Dobrý den,Měl bych, prosím, dotaz, zda jsou opravitelné LCD displeje s tzv. "bleeding" v případě, že displej nebyl mechanicky poškozen. Pro orientaci přikládám foto, o co jde. Děkuji. Dobrý den, Tato vada není opravitelná, displej nemusí být viditelně poškozen,ale netěsní a do kapalného krystalu se dostal vzduch nebo vlhkost Výrobci spotřebního zboží kupují displeje v poddolarových cenách, takže nečekejte zázraky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 26. února 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2016 A ještě jedna odpověď na můj další dotaz: Dobrý den,Děkuji za odpověď. Myslel jsem si to. Jen mě napadlo, jestli by se to nedalo nahřát a znovu slisovat nebo něco podobného. Mezi sběrateli zase koluje postup displej zmrazit a při zmražení "vymačkat" fleky pryč. Ještě jsem to ale nezkoušel. Ptal jsem se proto, že u mnoho sběratelsky cenných historických digitálek je velmi těžké sehnat dnes zdravý displej a když už se "nový" sežene, tak stojí např. takto: http://www.ebay.de/itm/ORIGINAL-LCD-QW-134-NOS-FOR-CASIO-CA-90-/231843338125?hash=item35faf0978d:g:NvEAAOSwCQNWd8rv Bublina v LC vzniká spíž mrazovým šokem, pak se dá naopak temperací srovnat, obvykle ale na vyšší teplotě, než vydrží polarizátory. Pokud je ale rámeček netěsný, oprava nemá žádnou trvanlivost. Cena jednotlivého kusu na ebay mě nepřekvapuje. Hodně zdaru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 27. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2016 Tak jestli tomu rozumím, vypadá to kvalifikovaně neopravitelné, resp. nákladově náročné... :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
biele remienky Odesláno 8. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2019 za tento mesiac som mackal uz 3 LCD. ten najhorsie vytiekli bol aj v mrazaku. nic som neopravil len ma prsty boleli z mackania a dokonca sa mi ta ciernota z lcd dostala aj na prsty a to az 2 krat z toho isteho . skumal som pod lupou odkial to mohlo vytiect a nic som nenasiel a to som pri tomaj tlacil na to LCD. ....dokonca som urobil experiment vlozenim LCD medzi dva neodimove magnety dufajuc ze co ak náhodou. nic. z 10 tich LCD sa mi ledva podari opravit 1. ....ale dobre ze som v tejto diskusii narazil na zmienku o mechanickej oprave. matne si spominam ze este ako starsi ziak na ZS som riesil toto na jednych digi hodinkach a z lcd som odstranil tu spodnu foliu. nahradil som ju nejakym obrazkom ktory potom fungoval ako pozadie. bola to skor frajerina. a ono to islo uplne paradne. isto ale viem ze vtedy boli na LCD este polarizacne filtre ako zvlast folie , ktore neboli priamo na ,,skle,, nalepene a dali sa obratit druhou stranou a tak sme boli este vacsi frajeri lebo sme mali v ciernote biele cislice. ........neskutocne ma tato vec z LCD serie. áno hlavne pri tych starych digi pením od zlosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 15. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2019 (upraveno) Mam jednu otazku.Da sa niekde zohnat/kupit ta polarizacna folia na lcd?Mam doma par kuskov,kde je asi uz vytahana od slnka(alebo inak znefunkcnena) a ked som pred displej dal polarizacnu foliu z ineho displeja,tak je cislice pekne vidiet.Ake mam len velmi poskrabanu z ruskych digi a tu nechcem pouzit,lebo je fakt v zlom stave.Na klasickych hong kong digi su vacsinou nalepene ,ale niekedy su navolno ako na spomynanych elektronikach Upraveno 15. října 2019 uživatelem Gombo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin.uj Odesláno 15. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2019 (upraveno) Nevím jestli ti to pomůže ale na Aukro se prodává k digi hrám polarizační fólie. Chtěl jsem vložit odkaz ale bohužel se nezobrazí.. Stačí zádat ..digihra.. Upraveno 15. října 2019 uživatelem Olin.uj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 15. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2019 Dik.Nasiel som to.Skusim objednat.Snad nebude hruba do dogitalek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 15. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2019 Ahoj, ja ji kupoval do digihry...funguje pekne, ale je pevnejsi, navic jako by mela jemnou strukturu, vysledek nebyl uplne ciry, tj je poznat ze tam je.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 16. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 Jeste sem nasel toto... a jinak google... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 17. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2019 no su do hodiniek dost hrube.skusim niekde vynuchat nejaku kalkulacku,tam tie folie vacsinou niesu nalepene... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se