Marek Boháč Odesláno 12. září 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2016 No myslím že jde spíš jen o odhodlání se do něčeho takového pustit. A samozřejmě je nutná dávka volného času.Jak jsem psal dříve , staří hodináři dokázaly jinačí věci a byl to standard. Robero: Dík , zaběhávám to za chodu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robero79 Odesláno 12. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2016 No myslím že jde spíš jen o odhodlání se do něčeho takového pustit. A samozřejmě je nutná dávka volného času.Jak jsem psal dříve , staří hodináři dokázaly jinačí věci a byl to standard. Robero: Dík , zaběhávám to za chodu.tak to ma byt, na skole nam rikali, ze si vsichni mysli, ze hodiny jsou o absolutni presnosti, ale ve skutecnosti je to o perfektnim sladeni vuli a presnosti, jinak by se to ani netocilo... by me zajimalo, na jakou presnost jsi to zatim dokazal poladit, protoze u vrtenkoveho kroku je minutka sem nebo tam asi nepodstatna... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 12. září 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2016 Samozřejmě při nošení je to o něčem jiném , ale pokud leží nehybně na stole , tak do 4 minut denně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 12. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2016 Hluboce smekam! Neni to sice vypiplane k dokonalosti, ale ten kumst je z toho naprosto jasne patrny a 4min den mi prijdou uplne v poho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 13. září 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2016 Bych to vypiplal k dokonalosti , kdybych věděl jak. Zchází mi vědomosti , zkušenosti a solidní vybavení.Rád bych alespoň viděl mistra hodináře při práci . Pořád ale doufám že další budou zase o něco lepší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 13. září 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2016 Hlavně se chci naučit ovládat rydlo , slušná rytina schová kdejakou nepřesnost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 16. září 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2016 Dnes jsem dostal suprový nápad.Na smeťáku jsem našel přímočarku .Úprava trvala půl hodiny.Elektrická lupínková pilka je hotova - už žádné úmorné šmrdlání. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 19. září 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2016 Nakonec jsem to stejnak řezal ručně , s elektrickou pilou nemám takový cit a snadno přejedu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 19. září 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2016 Asi už finále. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 19. září 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2016 A taky videjíko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hardslimer Odesláno 19. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2016 Krasa, krasa a jeste jednou krasa! ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 20. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2016 Troufáš si a tak to má být! Stojí to za to.Už na začátku jsem tě chválil a to samé dělám teď.Držím Ti palce pro další dílka a díla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 26. září 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2016 Ti , kteří si o mne nemyslí že jsem dočista zešílel , si to o mne budou nejspíš myslet právě teď.Hodinky jsem dokončil , v Pátek trochu poklidil a těšil se na prodloužený víkend jak nebudu nic dělat.V noci na sobotu se mi zdálo o renesnačních nákrčních hodinkách a tak jsem ráno vstal a začal kutit. Takže za tři dny mám základ strojku , musím prodloužit ramena setrvačky (lihýře) nebo co to je ,abych to jaksi zpomalil. Plánuji čtyři ciferníky - čas (jednoručka) , datum , den v týdnu , lunární fáze.Pružina je samosebou umístěna provizorně , a příjde usadit do pérovníku. Celkově jsou asi o polovinu menší jak ty předešlé . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 26. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2016 Úžasné. Všechno.Nějak se mi vynořila jedna scénka z filmu Tajemství hradu v Karpatech: Je to šílenec, nicméně génius. Vynalézá, jako slípka snáší vejce.Ve tvém případě místo vynalézá - vyrábí hodinky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 28. září 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2016 Stackfreed dokončen Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 29. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2016 Celkově jsou asi o polovinu menší jak ty předešlé .Jěště pár kousků a budeš u náramkových hodinek :-) Jinak velká paráda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robero79 Odesláno 29. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2016 (upraveno) Stackfreed dokončenparada Marku, tesim se na vysledek - mam takove zvedave otazky: 1. jak vyrezavas zuby v kolech a pastorcich - mas frezku nebo rucne? 2. koukam, ze tam mas tu treci packu s vackou - tys prisel na to jak to doopravdy a efektivne funguje? (nebo je to tady jen na ozdobu?) a jinak poradim, at se trochu rozvines - kombinuj na kolech mosaz a pastorcich ocel - snizis podstatne treni v soukoli... (z te foto mi pripada, ze mas oboji z mosazi, ale foto muze klamat) Upraveno 29. září 2016 uživatelem Robero79 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 29. září 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2016 Přiznávám se , pastorky dělat neumím , ale stále to zkouším. Zatím používám pastorky z budíků a různě.Kola brousím pilníkem , nabo prořezávám lupenkou na děličce , udělal jsem si opěrku z tvrdokovu takže drží. Brzda na mých hodinkách funguje úplně přesně tak jako brzda na originál hodinkách a to asi takto : nefunguje.Nebo přesněji , její vliv je minimální , akorát na konci pružiny se její funkce mění a v tom malém dolíku má stroj naopak trochu popohnat. Zatím ještě řeším materiály a kalení , nejsem moc spokojen se sílou pružiny. ps:jestli myslíš ten mini pastorek co je na fotce jak pohání brzdu , tak ten je vybroušenej rozbrušovacímkotoučem v ruce (vod voka). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 4. října 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2016 Dosti bylo bezhlavého bušení kladivem , s hydraulickým lisem a jednoduchým připravkem lze dosáhnou snadno a rychle dobrých výsledků. Na poslední fotce Markův originál kalendářní strojek. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 9. října 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2016 Hej lidi tak teď jsem fakt ZALEVLIL .Jak se stát kovorytcem za víkend . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se