Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj hosi, povedlo se mi vcera vo kliku skrabnout safir na SKX007.Byla to rana jako z dela, takze se divim, ze to hodinky vubec prezily, nicmene sram (asi 2mm) na skle zustal.Je to videt jen pod urcitym uhlem, AR je vnitrni, takze je to fakt sklo.Ma cenu to zkouset smrdlat nejakou diamantovou pastou v domacich podminkach? Nechce se mi kvuli tomu kupovat novy sklo a cekat na nej mesic.Ten skrabanecek mi tam ale vadi...

Odesláno (upraveno)

Když dostalo takovou pumelenici se divim, že to přežilo a nekřuplo, http://www.ceske-kralovstvi.cz/opravy-hodinek,158.html

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/29216-r%C3%BDhy-na-skle/

Jak vyleštit skleněné, minerální nebo safírové sklíčko:

Při velkém poškození sklíčka budeme potřebovat mikrobrusku například od Dremelu a za pomocí diamantového kotouče o zrnitosti 1500 začistíme sklíčko. Leštění nebo malé poškození sklíčka provedeme za pomocí filcového kotoučku a diamantové pasty o zrnitosti 2 mikrony.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

tvl, růčo to bude na děsně dlouho a potom si budeš dávat inzerát: "koupím nový ruce". Když zavoláš do Dremlova a povoláš pluk hobby brusky s nějakým fohrichtungem na to a zaměříš se výhradně na místo patogenního ošrámování, tak se Ti třeba poštěstí malý šrám přetransformovat na malou "misečku" a koupíš nový sklo:-)

nicméně osobně, nevěda, do čeho du, bych to prubnul a když už bych v tom byl, tak bych to dodělal:-)

Odesláno

Ještě je otázka jak je to hluboký, u potápek by se výměna asi vyplatila.

Hluboky to neni, alespon podle toho, co vidim.To sklo je double domed, jak je malinko klenuty,tak se ta klika po nem spis svezla.No nic,rozmyslim si,jestli za dvojku objednat novy sklo,nebo to necham udelat hodinare za litr (nebo vic) ,ale s nejasnym vysledkem.

Odesláno

Ahoj ... vylestil jsem uz "par" sklicek ...a pustil se i do safiru ...a zjistil' ze doma to nejde ... diamantove pasty, kotuce i oxidy ... nic ... plast az hardlex ano, ale i u tech je to drina na nekolik dnu i tydnu v domacim prostredi. Nakonec jsem si nechal safir udelat new... a odepsal naklady na pasty a kotouce :-D ... alespon mam zkusenost a safir na pamatku (nekde bych ho i nasel) ...

Odesláno

Viděl jsem už pár "opravovaných" skel a na každém to bylo pod určitým úhlem vidět. Mě osobně to vždy štvalo víc, než nějaký ten škrábanec...

Odesláno (upraveno)

kdyz uz je na toto tema rozjety vlakno, neda mi to a zeptam se. asi pred mesicem se mi v praci (telekomunikace/vysilace/hodne zeleza) skrabnout sklo na SRP637, nevim jestli je to hardlex nebo plast... kazdopadne je to skoro centimetr, ale protoze jsou hodinky pracovni tak jsem to prechazel a normalne se s nima koupal, plaval a tak. ted jak to tady ctu, aby mel strach do vody... sklo neni praskly, jen skrably. dotaz zni: ma vyznam to menit? skrabanec mi nevadi, spis bych nerad aby do nich nateklo...

Upraveno uživatelem yohoho

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...