MíraMíra Odesláno 12. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2015 Ahoj, zdravím všechny chronomaniaky Už nějakou dobu se chystám pořídit si nějaké první, trochu slušné hodinky a tak jako u hodně lidí přede mnou, byl i můj výběr dost jiný, něž když jsem se dostal sem na fórum. Nicméně, přestože jsem pročetl spoustu témat a strávil tady za posledních několik dní hromadu hodin, pořád mi příjde, že čím víc čtu, tím míň vím do čeho jít. Každopádně snažil jsem se ujasnit si aspoň základní věci. Takže cena by měla být do cca 9000kč (původně to mělo být maximálně 5000kč). Obvod ruky mám cca 18cm a nevadí mi případně malinko větší rozměr hodinek, takže vybírám v rozmezí 40-43mm. Teď co jde o strojek dřív jsem to moc neřešil, ale teď nakažený chronobundusem v počátečním stadiu bych chtěl automaty, ale bohužel vím, že by asi nepřežily mé každodenní používání, takže nakonec určitě quartzky, ale už ted vím, že do budoucna budu vybírat nějaké automaty na zvláštní příležitosti Určitě chci alespoň základní odolnost vůči vodě. Nechci se bát si umýt ruce. No a když už quartzky, tak bych rád využil možnosti Chronographu, datumu a případně i solar. U automatů mi to bude už jen z důvodu vysoké ceny zapovězeno, tak si to aspoň zkusím a budu jen rád, když si pěkně sám projdu svou cestičku k dalším kouskům, o kterých už teď vím, že přijdou (chronobundus už mě dostal) a budu se pěkně sám vyvíjet dál Můj výběr favoritů zatím je: Seiko SSC081P1,Seiko SSC017,Victorinox Swiss Army 241441,Tissot T17.1.526.52 a budu moc rád, když mi pomůžete nějaké z nich vybrat, ale případně se nebráním dalším alternativám. Předem díky všem
Michelin Odesláno 12. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2015 Vpodtate tady asi muzes vybirat ocima a co ti nejlip padne na ruku
stalker Odesláno 12. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2015 Tak Míro,už jsi chycen.Michelin to popsal velmi přesně.Já bych šel do Citizenu.Jen jedna rada,kup hodinky a zapomen na Chronomag
MíraMíra Odesláno 12. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 12. prosince 2015 Díky za názory, každopádně furt nevím do kterejch jít. Líbí se mi všechny a netuším jestli je třeba rozdíl ve kvalitně. Je fakt, že chrono ani duální čas asi moc nevyužiju, ale prostě se mi líbí. Co je fajn, tak je u seika ten solar. Jestli tah, nebo kůže ani taky až tak neřeším... Fakt nevím co jsem tady vyčetl tak Tissot je už trochu tuctovka a šli asi trochu dolů o proti minulosti, Viktorky zas jedou spíš ty nože a nemaj historii co jde o hodinky, ale jinak asi v rámci možností celkem fajn kvalita, celkem dost se mi líbí a za cenu necelejch 6000Kč safír s antireflexem je taky cajk. Jen na Seiko je to tady samá chvála to je fakt no asi to moc řeším, ale prostě chci vždy vyřešit co nejlíp v rámci možností a vím, že na místní poměry je cenová hranice celkem dost nízko, ale pro mě je to přesto dost peněz. No ještě jdu studovat. A ještě prosím dotaz, nevíte, kde v Brně jsou k vidění ty Seika SSC081P1 a nejlíp i ty Victorky ? To jsou asi mírní favoriti
MíraMíra Odesláno 13. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 13. prosince 2015 Tak stálé hledám, čtu, řeším a nevím... Trochu se mi začíná zdát, že se ty penízky dají utratit i líp a že možná ten můj výběr je takovej o ničem a tak mě napadlo, že se ještě zeptám takhle... Co by jste si koupili za zajímavý, netuctový hodinky do 10000 kč ??? Jidinej pozadavek je na obvod cca 18cm a samozřejmě žádná Čína atd, aby tam byla nějaká úroveň kvality nutně potřebuju novou inspiraci já vím, možná to nedává úplně smysl, ale sem fakt zvědavej za co by aktuálně profíci jací tu jsou utratili svoje penízky v daným rozpočtu. Díky všem.. Snad moc nespamuju...
MíraMíra Odesláno 13. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 13. prosince 2015 Určitě, ale stálé uvítám i případné názory na původní výběr.. Díky.. pojďte do mě
Michelin Odesláno 13. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2015 Rozhodne nejaky automaty Ja bych v ramci 10ky rozpoctu urcite zabrousil do prodejni sekce a vybral tam
JanNovakJan Odesláno 13. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2015 Pokud quartz, tak bych vzal Citizen Eco-drive s WR100 (nebo výš), safírem a rádiem řízené. 10 let bezstarostného života http://www.dutyfreeislandshop.com/citizen-cb0011-77e-eco-drive-global-radio-controlled-sapphire-japan-mens-watch
MíraMíra Odesláno 13. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 13. prosince 2015 díky za tipy čím víc, tím líp. Nějak si to přeberu a udělám si nějakej vlastní náhled na věc a něco rozumnýho z toho snad vypadne vážím si každé rady
tr0t3l Odesláno 13. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2015 Ak nechces mechaniku, tak urcite je Solar/Eco Drive lepsia volba, usetris si menenie baterie a ten vstavany akumulator ti moze vydrzat aj desat rokov. Inak kvalitou by som videl tebou vybrane hodinky na velmi podobnej urovni.
MíraMíra Odesláno 13. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 13. prosince 2015 Popravdě jsem pročítal nějaký informace, jak to je či není s náchylností automatů na nárazy a vibrace a asi by to moje zacházení nějak přežily. tak po nějakejch taky už pokukuju, ale mám z toho trochu strach
MíraMíra Odesláno 14. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 14. prosince 2015 tak nakonec se asi budu muset vejít do 8000kč, nečekaný výdaje příjdou vždycky v tu pravou chvíli
JanNovakJan Odesláno 15. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2015 http://www.dutyfreeislandshop.com/citizen-at0365-56e-set-at0360-50e-eco-drive-sapphire-chronograph-japan-world-time-watch-leather
jvapen Odesláno 15. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2015 Ahoj, jsem tu "nově", takový tichý člen, co jenom pročítá a hledá. Mám od dubna Seiko SSC077P1, což je varianta jedněch ve výběru, jen jinak barevné a na tahu. Hodinky moc dobrý, kupoval jsem z creationwatches, v podstatě jim není co vytknout, ale ..... Po pár měsících rozhlížení bych asi šel trochu jinou cestou, nešel bych do chrona a šel bych do nějakých mechanik, klidně od Seika. Mám kolegu, co má Seiko Monster s automatem, dělá s nima úplně vše, hodinky otřískaný ze všech stran, a běhají parádně. Nechci tě zrazovat, ale můžeš zkusit ještě trochu hledat, abys neskončil jako já :-)
MíraMíra Odesláno 15. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 15. prosince 2015 díky za rady hledám, čtu, přemýšlím, pořád Už jsem do toho zátahl i chudáka Jiří Štencek, jinak mimochodem moc ochotnej člověk. díky všem
Bonder Odesláno 17. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2015 Pokud chceš quartz, tak za sebe můžu doporučit Citizeny. Mají Eco-drive takže neřešíš výměnu baterky. Já nosím tyhle: model BJ7010. Dělá se ve více barevných variantách.Mají super lumi, wr200, vlezeš se do 8mi a ještě zbyde na další řemeny. koukni zde:http://www.dutyfreeislandshop.com/citizen-bj7010-59e-bj7000-52e-promaster-eco-drive-nighthawk-euro-mens-pilots-watch
Návštěvník Odesláno 17. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2015 ? http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/91192-deep-blue-deep-star-1000-auto-black/
Návštěvník Odesláno 17. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2015 Tohle jsou taky super hodinky k Tvému zápěstí asi půjdou víc :http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/91348-seiko-skx009-s-double-domed-saf%C3%ADrem/
MíraMíra Odesláno 17. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 17. prosince 2015 Znovu díky všem za tipy.. Vše beru v potaz
MíraMíra Odesláno 18. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 18. prosince 2015 Zdravím všechny a chci se zeptat. Dost lidí tady na fóru doporučují, že když automaty, tak Seiko a když quartz, tak Citizeny. Zajímá mě, jaký výhody podle vás má Citizen oproti Seiko v případě quartz strojku ?
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.