Marfael Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Já teda zatím moc nepochopil k čemu přesně hodinky budou, takže doporučím jedny, které se hodí jak na sport, tak i do společnosti, když jím dáš slušivý tah, nebo kůži. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
MíraMíra Odesláno 20. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Ty Orienty jsou fajn, ale mám doma ještě jedny starší potápky a přemýšlel jsem nakonec, že bych chtěl asi spíš něco nižšího. Nicméně ještě nejsem vůbec stoprocentně rozhodnutý. Pořád hledám a konzultuji nálezy dá se říct, že se tak nějak hledám za pomoci vás všech a snažím se posunout dál. Zatím jsem se přece jen rozhodl jít asi do automatů, jenže tím se s mým rozpočtem výrazně zmenšil počet možností a nenarazil jsem zatím na žádné, které by se mi líbili a zároveň bych na ně měl Vím je celkem dost kousků od Seika a některý 5ky a 009/007 nejsou špatný, ale zároveň na mě pořád působí tak nějak nudným, jako když starým dojmem, nebo jak to říct a asi právě to je na nich pro mnohé to přitažlivé, ale já jsem jim zatím tak nějak ještě úplně nepřišel na chuť. "SNAD MĚ TEĎ NEUKAMENUJETE" Vlastně tak nějak i chápu co se na nich všem tak líbí, ale nevím no asi ještě musím dozrát. Je docela možné, že i já nakonec dojdu od "nejlépe Švýcarských quartzek" k "Japonským automatům" čili vetšinou právě seiko No sám sem zvědav, jak to se mnou dopadne
Bonder Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Tak víme, že chceš automat. budget je tedy jaký?
MíraMíra Odesláno 20. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 No jak říkám, nebudu si na nic hrát, prostě se zatím dost hledám, ale chci něco sportovně elegantního a někdy se to převažuje víc ke sportu a někdy zas k eleganci. Je to se mnou těžký, ale i pro mě to bylo tak jednoduchý, než jsem objevil tohle fórum Poslední dny až týdny nedělám nic jinýho, než že řeším hodinky. Všichni kolem mě už si myslí, že mně hrabe. Nechci si zas koupit vyloženě hodinky, co mi někdo poradí. Chci i chápat proč mi je radí a najít v nich tu skrytou krásu, co v nich vidí a já třeba zatím ne. Např. ty Seika, ale prostě si hodlám tu cestičku celou projít sám a dozrát, asi to ještě bude štreka
MíraMíra Odesláno 20. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Budget.. no chtěl bych se vejít do 10000kč a nejlíp i míň, těch deset sem chtěl dát, jen když mě něco fakt hodně oslní.(původně to mělo být 5000kč) Přemýšlel jsem už i o tom, že bych prodal jedny hodinky, co mám doma a investoval zisk do nových, ale je to celkem zajímavej kousek a našel jsem je ješte jako dítě a rozhodl jsem si je nechat.
Bonder Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 S takovou to nebudeš mít jednoduché teda. Abys potom nepřebral. Každopádně hodinky můžeš koupit a když tě nechytnou tak je pošleš dál a moc na tom neproděláš Má to výhodu, že vyzkoušíš hodně a pak třeba poznáš co jo a co nee Do 10ti tyček se toho dá taky spoustu vymyslet. Když ne žádný Japonec tak třeba Čína. Koukni na Hodinky Armida. Ano, je to Čína, ale kluci, kteří je mají chválí perfektní zpracování a mi osobně se taky moc líbí. Jsou dost osobité, sportovní a jen tak někdo je nemá. Taky by mohl jít nějaký Steinhart, ale to už je lehce přes 10.
MíraMíra Odesláno 20. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Koukám teď na ty Orienty a nejsou úplně špatný Dost lidí tady, ale co čtu doporučuje spíš Seiko, než Orient. Má to opravdu nějaký opodstatňující důvod? Třeba rozdíl ve kvalitě, nebo spíš jde jen o nějakou sympatičnost k dané značce?
kuncák7 Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Co vim od lidi,co seika maj,tak je to sympatie k nesmrtelnosti hodinek a super lumi. Orienty bych ale nezatracoval,rozhodne se nemaji zac stydet.
MíraMíra Odesláno 20. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Mrknu na ty Armida a Steinhart ocean 1 black se mi líbí, až na tu lupu, ale cena je jak říkáš je přes no Jinak té Číně se sice vyloženě nebráním, ale je hezký mít na ruce i kus nějaké té kvalitní hodinářské historie. Jo a impuls koupit si hodinky vzniknul tak, že je mám dostat od několika členů rodiny k 30tým narozeninám, takže si je chci určitě nechat. Jinak bych to tak asi ani neřešil a koupil bych a pak třeba prodal a tak dál a dál jak si radil ...
Bonder Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Hele to já nevím já mám rád hodinky a ty které se mi víc líbí, o těch si něco málo počtu a buď je chci nebo ne. Já mám dvoje Seika (stejný model jen jiná barva) a moc dalších se mi třeba nelíbí. Vím, že až půjdu do oblekovek, tak asi čapnu Orienty (pokud se má finanční situace nezmění). Já prostě pokukuju po tom co se mi líbí a když se mi líbí, tak je prostě chci.
vraby Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Opodstatněný důvod pro většinu je logo Orient,proto asi Seiko. V této cenovce rozdíl nevidím. Victorinox tu také moc nefrčí,přitom dobré hodinky co mají svůj look.Z tvého prvního výběru bych vzal zrovna Viktorky.
MíraMíra Odesláno 20. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Chápu to si vědět nemohl.. nenapadlo mě to tu uvést.. nějak mi to nepřišlo důležitý každopádně vážím si každé rady a názoru díky všem.. klidně pište dál
kuncák7 Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Na steinharty koukni do prodejniho vlakna. Jsou tam skoro nove " bez lupy" a vesel by ses.
MíraMíra Odesláno 20. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Opodstatněný důvod pro většinu je logo Orient,proto asi Seiko. V této cenovce rozdíl nevidím.Victorinox tu také moc nefrčí,přitom dobré hodinky co mají svůj look.Z tvého prvního výběru bych vzal zrovna Viktorky.Od Victorinox se mi líbí celkem dost hodinek. Příjde mně, že mají takovej novější svěží design a kvalita asi bude taky dobrá. Jen nemají moc hodinářskou historii, což bych ale neviděl zas až tak moc na závadu. Jenže všechny automaty, co by se mi fakt líbily jsou dost přes limit
MíraMíra Odesláno 20. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Na steinharty koukni do prodejniho vlakna. Jsou tam skoro nove " bez lupy" a vesel by ses.Do prodejního vlákna jsem koukal, ale právě protože to bude dárek k 30tinám, tak bych chtěl spíš nové.
AndyAaron Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Pokud to mas dostat k narozeninam a jeste jako darek, tak to bych vybiral neco, co je nadcasove a nebude te za pul roku stvat, ze sis je koupil.Steiny jsou fajn, ale presne z tohoto duvodu bych si je nekoupil jako darek k narozeninam, protoze by se za pul roku mohlo stat, ze te zacne stvat, jaka to je kopirka. A pak budes nestastny z toho, ze je nemuzes prodat, protoze jsi je dostal darem od rodiny.Steiny si klidne kup a vyzkousej a nos, ale na tohle se imho nehodi. To stejne si myslim o SKX nebo Orient Mako/Ray/Mako XL/Mako USA. A tim padem se opet vracim k tem Seiko SARB, SARX, SARG a nebo neco lepsiho od Orientu (Bambino 1. generace, Orient Star). Vsechno to jsou nadcasove hodinky, byly krasne pred peti lety a budou i za deset.
Bonder Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Pokud to mas dostat k narozeninam a jeste jako darek, tak to bych vybiral neco, co je nadcasove a nebude te za pul roku stvat, ze sis je koupil.Steiny jsou fajn, ale presne z tohoto duvodu bych si je nekoupil jako darek k narozeninam, protoze by se za pul roku mohlo stat, ze te zacne stvat, jaka to je kopirka. A pak budes nestastny z toho, ze je nemuzes prodat, protoze jsi je dostal darem od rodiny.Steiny si klidne kup a vyzkousej a nos, ale na tohle se imho nehodi. To stejne si myslim o SKX nebo Orient Mako/Ray/Mako XL/Mako USA. A tim padem se opet vracim k tem Seiko SARB, SARX, SARG a nebo neco lepsiho od Orientu (Bambino 1. generace, Orient Star). Vsechno to jsou nadcasove hodinky, byly krasne pred peti lety a budou i za deset. Máš bezpochyby pravdu, hodinky nadčasové a krásné, ale nejsou moc sportovní. Tedy pokud Mira má pořád požadavek na sportovně elegantní
MíraMíra Odesláno 21. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Díky za přínosný názor. Rozhodně je na něm dost pravdy a taky to vidím dost podobně. Co jde o ten sportovně elegantní styl, tak vlastně je to tak, že se mi dost líbí i elegantní kousky, ale ty bych moc neunosil, protože většinou na mě visí triko, polokošile a rifle. Stejně tak se mi líbí i některý sportovní kousky, ale chtěl bych něco, co bude přece jen trochu univerzální. Za ideálních podmínek bych koupil několik různých hodinek, ale to bohužel není uplně v mých možnostech Tak hledám nějakou zlatou střední cestu.Líbí se mi třeba takovej trochu modernější design, než úplná klasika, i když ta má samožřejmě taky svoje kouzlo. No prostě se ještě celkem hledám, ale co jde o ten sportovně elegantní styl, tak se mi třeba líbí design některých Certin, nebo třeba TH, např nějaký ty DS, nebo Tag Heuer CAV511A.BA0902. To je podle mě top sportovně elegantní záležitost, ale to je někde úplně mimo moje možnosti. Každopádně co jsem našel tohle fórum a strávil tady už velkou hromadu hodin, můj pohled na hodinky se dost mění, tak nějak se učím a žačínám chápat, co je tak hezkýho na hodinkách, který bych ještě nedávno označil za hnusný, takže bůh ví, do čeho nakonec skočím Každopádně Seiko je asi jediná značka, co se mi fakt líbí i co jde o historii a je v mých možnostech, co jde o rozpočet. Jen sem se do žádných, na který mám, ještě úplně nezakoukal, ale to se dost možná může změnit. Jdu to zas projít horem spodem
MíraMíra Odesláno 21. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Teď jsem objevil SARX013 a SARX015. Oboje nejsou vůbec sportovní, ale oboje moc krásný. Takový jednoduchý a čistý, ale nevím nevím, jak by vypadaly k tričku a riflím, ale do limitu se bohužel stejně asi ani v zahraničí nenajdou
MíraMíra Odesláno 21. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Koukám, že dost podstatnej problém byl v tom, že jsem se snažil hledat jen v ČR, hlavně na heuréce a tam je prd. Teď nacházím za hranicema mnohem hezčí kousky od Seika. Jen teda stále spíš přes limit, ty co bych bral
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.