Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim chlapi chcel by som Vas poziadat o Vas nazor. Mam Breitlingy Chronomat 44 z roku 2014 na ktore sa vztahuje 5 rocna zaruka s tym, ze po dvoch rokoch pojdu do servisu. Teraz mam dilemu, ci ich mam poslat do toho servisu alebo sa na to vykaslat, lebo vela ludi mi povedalo, ze pokial hodinky idu v poriadku, tak by sa radsej nemali otvarat. Dalej mam strach v akom stave by sa hodinky zo servisu vratili. Bol som v jednom nemenovanom znackovom hodinarstve v Bratislave kupovat watch winder a slecna ked mi na mojich hodinkach ukazovala ako sa vkladaju do watch windera, tak s nimi dvakrat treskla nechtiac o stol. Viem ze to nebola jej chyba, ale aj tak ma to zabolelo aj za hodinky. Hodinky boli vyse roka v trezore a vyzeraju ako uplne nove, preto by som nieco nerad riskoval. Dakujem za Vase nazory. 

Odesláno

V tomto případě mi bylo řečeno, že odeslání do servisu po 2 letech je nutnost, jinak padá záruka. Vše je v rámci záruky, tedy zdarma :) .

Odesláno (upraveno)

Nemam papiry u sebe, ale kalibr B01 tam ten servis po 2 letech ma. Dej je do Vidne a mas klid. Asi se nechces dostat do situace, kdy se po 4 letech neco strojku stane a ty budes v situaci, ze ti servis bude rikat, ze je to tva chyba, protoze nebyl servis po 2 letech. A tim nechci rozpoutat flame...

Upraveno uživatelem LovecK
Odesláno

A tim nechci rozpoutat flame...

Proč, vždyť je to pravda ...

Jinak ta Vídeň je dobrý nápad, z BA je to kousek a budeš mít klid. Já mám bohužel také špatné zkušenosti od některých AD v ČR, bohužel.

Odesláno

Hele, Dave, znas to, i kdyz to je pravda, tak jsou tu taci, co jsou schopni polemizovat o tom, ze mezi ocima nemaji nos... A dal to asi nemusim rozvadet...

Odesláno
LovecK: :D

No tak vzhledem k tomu, že jsem je měl opakovaně a z toho jednou záruka propadla, je to pro mě také celkem bez diskuze :D . Ale to co popisuje kolega, tedy zkušenost s AD, je opravdu smutné, jsou to dost drahé hodinky a faktem je, že pokud bych dnes měl servisovat, tak je odvezu přímo do Vídně. A kucí z Blavy a okolí to mají navíc "za rohem" :) .

Odesláno

Takze pochopil som, ze by ste jednoznacne poslali na servis. Ok dam teda na Vase rady a spravim to tak. Spoliehal som sa len, ze Breitling je znacka a ze co sa moze stat za pat rokov - ze vlastne aj keby ten servis nemali, tak sa asi nic nestane, ale nebudem to teda riskovat a poslem ich na servis.

Dakujem za rady

Odesláno

runner200: No, především je potřeba dodržet záruční podmínky. To, co píšeš v úvodním příspěvku je pravda - když hodinky jdou není třeba je dávat do servisu a zbytečně otevírat, ale toto je de facto preventivní prohlídka. Navíc každé hodinky je vhodné (doporučení) po zhruba dvou letech přetěsnit, aby byla zaručena udávaná voděodolnost.

Odesláno

Sphinxx jasne vsetkemu rozumiem, len hodinky slapu fakt super denna odchylka + 2 s a do vody s nimi chodit nebudem, takze som mal taky blby pocit, ze aby som im tym viac neublizil...Neviete niekto v tej Viedni sa dohovorim aj po anglicky? Asi zbehnem najskor tam.

Odesláno

Já Tě chápu :) . Přesnost je vynikající.

Co se týče té Vídně, někdo tady psal, že tam dokonce pracuje šlečna/paní co mluví buď slovensky nebo česky, ale anglicky by snad neměl být problém :) .

• po měsících...
Odesláno

Dakujem vsetkym za rady nakoniec boli hodinky vo Viedni a v ramci zaruky mi dali novu sponu zdarma nakolko ta dvojrocna slabsie drzala. Spokojnost maximalna hodinky som do Viedne posielal cez AD v Eurovei v Bratislave

• po měsících...
Odesláno

V tomto případě mi bylo řečeno, že odeslání do servisu po 2 letech je nutnost, jinak padá záruka. Vše je v rámci záruky, tedy zdarma :) .

Dobrý den. Jsem tu nový a hodinky jsou má velká záliba, i když se zatím jedná převážně o imaginární koníček... Přesto by mě zajímalo, kolik stojí klasický servis (po dvou letech) Breitlingů u typu CHRONOMAT 44. Děkuji za odpověď.

Odesláno

MysakJM: Vítej. Servis u Breitling Chronomat, bavíme - li se o verzi s manufakturním kalibrem B01/B04 stojí přibližně 20.000,-Kč, respektive do 20.000,-Kč. Servis zahrnuje kompletní kontrolu stojku, výměnu opotřebovaných dílů za nové, přeleštění hodinek a náramku, přičemž pokud je necháš dát k Dušákovi do Prahy, přijdou Ti hodinky s tím, že je na ně po servise dvouletá záruka. Dá se říci, že za tyto peníze se Ti vrátí "nové hodinky".

Tyto hodinky, tedy ty s manufakturním kalibrem měly původně standardně 5-letou záruku a mnoho z nich by mělo být ještě v záruce. Je ale potřeba dodržovat dvouleté servisní prohlídky, které jsou v průběhu pětileté záruky. Tato kontrola je bezplatná a taktéž se v případě zjištění nedostatku jednotlivé díly vyměňují, vše je ovšem bezplatné a v rámci záruky, kdy hodinky jsou na této kontrole 2x v záručním intervalu (po dvou a čtyřech letech).

Pokud jde o klasické Chronomaty s vyladěnou ETA 7750, tak se dají zaservisovat prakticky kdekoliv u lepšího hodináře. Například p. Frýdl je servisuje kolem 4.000,-Kč, což je podstatně méně, než u AD. Myslím, že není problém to dát po domluvě i k místním hodinářským mistrům Tondakovi nebo Valisovi. Od Tondaka jsem měl ze servisu jedny hodinky a práce odvedená na 1*.  

Odesláno

Tak teď jsem si všimnul, že se jedná o Chronomat 44, kde byl B01 kalibr, tedy ten který zaservisuje primárně Breitling SA, jestě jsem se nesetkal s nikým kdo by to udělal mimo AD, tam je to tedy jasné. 

Odesláno

Dobrý den. Jsem tu nový a hodinky jsou má velká záliba, i když se zatím jedná převážně o imaginární koníček... Přesto by mě zajímalo, kolik stojí klasický servis (po dvou letech) Breitlingů u typu CHRONOMAT 44. Děkuji za odpověď.

Nevím, jak jsou ceny na 2016, ale ceny z roku 2015 máš tady: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/63965-servis-ve-švajcu/?p=1501038

Odesláno

Ahoj chlapi, uvazuji o Chronomatu (41 nebo 44 jeste jsem se nerozhodnul). Trosku se mi nelibi, ze jsou tam 3 ruzne fonty, ale to je asi jedine.

Mam 2 dotazy:

1) Ma nekdo s Chronomatem nejakou (jakoukoliv) negativni zkusenost?

2) K cemu jsou sroubky na boku otocne lunety? Ozdoba?

Diky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...