Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

kolegyne me pozadala zda bych nemohl zkusit zjistit neco o tetchto hodinkach.

Ma je po dedovi, ktery jiz nezije a jeji sestra nutne potrebovala vedet cenu, obvzlaste kdyz si myslela ze jsou cele zlate.

Prvne jsem ji rekl, ze takoveto asi moc historickou hodnotu mit nebudou, ale pouze vzpominkovou.

Na vicku je 14K, ale dle barvy mi to prijde ze se to tyka jen vicka?

Kolegyne pochopila a chtela spis zjistit nejake detaily v jakem obdobi (i pres neznalost azbuky jsem rok na karticce poznal :) ) se vyrabeli. Pak treba jaky strojek mohl byt predlohou (teda doufam ze rusky strojek ma skoro vzdy nejakou predlohu)?

Pak kolik by mohla stat pripadna oprava, kdyby si je chtela nechat. Je spadla rucka, a hodinky nelze natahnout. Serizovat lze, otacet opacnym smerem tez, ale otocin smer natahnuti nelze.

No a v neposledni rade aby mela jeji segra klid duse, kolik by za ne mohly chtit pri prodeji? :)

Diky moc za info

post-10726-145301002044.jpgpost-10726-145301003204.jpgpost-10726-145301004155.jpgpost-10726-145301005062.jpg

Odesláno

Krabička s lístkem je bohužel od nějakých úplně jiných hodinek. To co máš v ruce, to je tak o půl století starší. Neznámé dámské zlaté kapesní hodinky, navíc v mizerném stavu. Cenu zjistíš jednoduše sám, když se podíváš do ukončených aukcí na aukru, kde jistě najdeš něco podobného. No a porovnávací metodou zjistíš jakou hodnotu má tohle. Je to úplně snadné a netřeba to dělat za tebe.

Odesláno

Ještě k hodinkám samotným přidám svůj názor.

Hodinkám chybí přední plášť, takže jako hodinky nemají hodnotu skoro žádnou. Opravovat je se nevyplatí. A strojek je obyčejný a levný, takže ani jen zprovoznění nemá význam a bude jen zbytečně stát peníze.

Jestli je to rodinná památka, tak bych si je právě jako památku nechal a z úcty k dědovi je někam pěkně uložil.

Ale je mi jasné, že nejspíš skončí jako materiál někde ve výkupu a bude po památce.

Odesláno

Je fakt, že bez toho předního pláště, mají hodnotu spíš jako památka.

A prodávat hodinky po dědovi ???

Ale záleží na každém Jirka

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...